På min begravning...

Hm, inget man kanske ska sitta och planera nu men... haha. Jag vet vilken låt jag vill ska spelas på min begravning! Klart man vill att någon speciell låt spelas under de största högtiderna i ens liv. När man gifter sig och när man, öh... dör. Bäst att informera i förväg så det blir som man vill ha det!

Just nu känner jag att jag vill att man spelar Gone with the sin - HIM på min begravning. Det är den låt jag vill lämna jorden till. Haha låter positivt. OCH FU OM NI SPELAR TITANIC PÅ MIN BEGRAVNING, DÅ HEMSÖKER JAG ER FÖR ALLTID! Just so you know. ;)

[Nej jag tänker inte dö än, inte enligt kalendern ;)]


Get over it!

Det är lika tråkigt varje gång någon dör, ännu tråkigare är det om det är av sjukdom eller om personen har blivit mördad. Som stackars Peter här. Tråkigt att han behövde dö så ung på grund av att någon endast såg mord som lösning. Som sagt, tråkigt. Annars så är jag så sjukt jävla trött på allt jävla tjat om det som hände. Jag vill varken läsa ett ord till eller ens höra ett ord till om det hela. Det som har hänt har hänt och inget kan förändra det! Jag kände honom inte och därför lägger jag ingen vikt vid detta. Fast folk på facebook verkar ha väldigt svårt att släppa det. Han dog för en månad sedan, get over it! Det kanske lindrar sorgen lite med en minnesstund, men varför är det så stort? Hela jävla Karlskrona pratar om det som om det vore en världsnyhet. Det är det inte alls! Det var mord ja, och mord begås varje dag. Mord som är värre och borde uppmärksammas mer.

Folk dör varje dag och det är en del av livet. Dör man så var det förutbestämt att det skulle bli så. Inget man kan ändra, man kan aldrig ändra sin egen framtid. Aldrig. Vet ni vad jag tror? Jag tror att stackars Peters död blev så stor eftersom det var här i Karlskrona. Den blev stor för invånarna här eftersom det oftast inte händer något större här. Karlskrona är för litet för mord. Därför blev det en "världsnyhet" och allt jag kan se på facebook handlar om det. Get over it!

Tände ni ljus för Engla? Tände ni ljus för barnen i Arboga? Har ni skänkt pengar ned till Afrika som nu lider värre än någonsin? Folk dör som sagt hela tiden och det är hemskt om det är av sjukdom eller på grund av mord. Peter var över 20 år, han var vuxen. Tragisk oavsett vad, men något som berör mig som mest är när barn blir mördade. Två små pojkar på 8 & 4 år dränktes av sin mamma. Ingen av dem kunde simma och hon knuffade ned dem i vattnet. Detta är sorgligt. Dessa 2 förtjänar en tanke, en minnesstund. Det som dock värkte mest var att 4-åringens storasyster hela tiden frågade när han skulle komma tillbaka.


[bild från Aftonbladet]

Omotiverad.

Usch och fy. Jag känner mig omotiverad till tusen när det gäller text. Orkar inte, vill inte, kan inte. Hittills har vi fått 4 uppgifter, hur många har jag gjort? 1 och den lämnade jag in för sent. Jag borde ta mig i kragen och göra dessa uppgifter, men... jag varken vill, kan eller orkar. Jag har ingen som helst självdisciplin. Det är därför det är så hemskt svårt för mig att arbeta hemma. Jag kan aldrig få för mig att göra det. Speciellt inte att skriva en jävla massa nyheter. Jävla Text A elever.

Vi har text varannan fredag och det funkar fan inte. Det funkar inte och jag sa det till Bosse idag. Jag sa att jag inte klarade av att göra uppgifterna hemma. Jag tror dock inte att det gick in riktigt som jag ville... Det funkar så jävla dåligt för mig att jag snart skiter totalt i dessa jävla lektioner. Visst man kan komma varje fredag också, men det är inte så det ska funka. GAAAAAAAAAAAAAH. Första gången jag hellre skolkar än gör det jag ska.

Did it!

Något jag aldrig en sekund är att jag klippte av mig det fördömda håret. Det var slitet till tusen och jag behövde bli av med det. Naturligt rakt och det bara hängde där och gjorde mig ful. För ja, jag var så jävla ful då. Håret gjorde mig ful. Dessutom var mitt självförtroende i botten. Fast då kunde jag aldrig ens drömma om att klippa det flera centimeter. Därför klippte jag av det helt. Best day of my life.

Allt eftersom började mitt självförtroende rusa uppåt. Håret hade tyngt ned det. Jag tyckte inte om mig själv då. Jag var ful och tjockare. I takt med att håret började växa ut igen så blev allt bättre. Omedvetet förlorade jag ett par kilon och jag började tycka om mig själv. Jag var ju fan snygg i kort hår. Jag såg ju ändå ut som en tönt i långt hår to be honest. På varenda kort där jag har långt hår är allt jag ser min näsa. Den framhävdes så jädra tydligt så jag kunde stirra mig blind. Jag hatade den lika mycket som jag hatade mig själv. Nu bryr jag mig inte. Jag ser den inte som jag gjorde då.

Fast jag hade så awesome hår när det var svart och underhåret var klarrött! Det är hemskt fint. Usch och fy att jag inte har det nu.


Fast nu låter jag det bara växa och bryr mig inte riktigt vad som händer med det. Sedan jag klippte av det har jag färgat det en gång och det är därför det ser oranget ut nu. Jag är dock hemskt sugen på att färga det svart, men jag väntar nog med det tills det har blivit lite längre. Dock är jag inte helt hundra på om jag vill att det ska bli långt igen eller om jag vill ha det kort. Äsch, visar det sig att jag vill ha det kort är det bara att klippa igen. Eller hur? ;)

I mina egna ögon ser jag bättre ut nu, jag har mycket bättre självförtroende men jag borde dra ned några kilon till. Det finns fortfarande lite jag inte trivs med, men det reder sig sa såsen. :)

Oförsvarbart!

Det finns vissa saker folk kan sitta och diskutera i flera timmar men som egentligen bara är wasted time. Vissa saker kan man inte försvara och är bara äckligt. Självklart finns det alltid någon hjärndöd stackare som kommer med något dåligt argument som "Vad ska man då använda?", "Vi är människor och inga djur", "Vem bryr sig så länge det inte angår mig?". Mitt svar på detta: Gå och skjut dig din otacksamma jävel så blir vi av med ett problem i världen. Folk som bara tänker på sitt egna välmående är nästan lika äckliga som de som utför allt. 

Följande saker går inte att försvara [bland annat]:

• Rökning.

- Cancerpinnar. Rökning skadar inte bara den som röker utan alla runt omkring också. Jag är för att man sätter "äckliga" bilder på cigarettpaketen. Man får hoppas att det avskräcker folk. Man kan inte försvara sitt rökande. Det finns inte en enda fördel med rökning. Tycker du att det finns fördelar med att röka? Berätta, för då vill jag veta. Alla vet att det inte är att bra att röka. Man förstör sin kropp något enormt. Livet förkortas hela tiden, man behöver inte få cancer men man lever ändå inte längre än vad en icke-rökande person gör. Ärligt talat, man blir ful av att röka. Sanningen svider. Sedan finns det en massa andra nackdelar också. Just det! Alla ni som är under 18 år och röker, jag ser ned på er. Jag ser verkligen ned på er stackare som känner er smått självmordsbenägna.

• Äkta Päls.
- Äckliga barbarer som går omkring med äkta päls. Må det vara en liten krage, mössa, tofs på mössa eller en hel jacka. Äckligt. Det finns inte en enda vettig anledning till att gå runt med döda djur på sig. För att det är varmare med äkta päls? Ta på er mer kläder! Man får se fet ut när det är kallt. Det är snyggt? En människa med ett djurs päls är något av det fulaste som finns. Dessutom finns det nästintill identisk fuskpäls (som inte har löss). Alla som har äkta päls, jag hoppas att ni någon gång i livet får känna samma smärta som det djur ni bär kände in i dödsögonblicket. Jag hoppas att ni behandlas på samma sätt som dessa djur. Ren jävla misshandel! Klaga inte när någon kastar röd färg på er! Ni förtjänar det!

• Djurtestade Produkter.
- Jag skäms, jag skäms så jävla mycket över att folk i min familj använder djurtestade produkter. Det är en stor skam att över huvud taget ha saker från Axe, L'oreal bl.a. i huset. Allt ska ut! Vi ha djur i huset samtidigt som folk använder saker man testat på djur. Dubbelmoral? A bit. Om jag är inne på t.ex. H&M och ser folk välja sminkprodukter från MaXfactor, L'oreal, Maybelline så känner jag alltid avsky mot dessa personer. De kanske inte är medvetna om att de precis har köpt något som folk har testat på djur. Äckligt, äckligt, äckligt att folk sedan har det i ansiktet. Jag spyr. ISADORA SKRIVER I ALLA FALL UT ATT DERAS PRODUKTER ÄR KLINISKT TESTADE ERA BLINDSTYREN. Skitsamma om "Maxfactors saker är bättre", man blir inte direkt snyggare tack vare ett särskilt märke. Ut med alla djurtestade produkter, annars kan man lika gärna kasta ut djuren om man har några.

• Djurmisshandel i allmänhet.
- Vad har djuren gjort? Ska man slå dem, misshandla dem, svälta dem bara för att de är djur? Ska man göra det för att roa människor? Nej, det ska man då fan inte. Vi kastar om det. Vi kanske ska låta djuren behandla oss som vi behandlar dem? Cirkus kanske är roligt, men vet ni hur vissa faktiskt behandlar djuren? De använder i alla fall inga silkesvantar... Rodeo då? Det ser väl kul ut när hästar bockar och kråmar sig? Vet ni vad de gör för att hästarna ska bli "vilda"? Misshandel, misshandel, misshandel. De "tämjer" djuren med ren jävla misshandel! Mänskligheten kan gå och skjuta sig i huvudet.

Sedan kan ju listan göras ännu längre, men ni har fattat poängen I think?


Härligt att hästen slår tillbaks :')


THIS IS STAAAAAAAAVNING

Hey, stavning är viktigt men lik förbannat kan jag inte stava själv. :)

Jag kan börja med att klanka på mig själv. Stavning är viktigt för mig, det är kanske 50% av mitt liv eller något haha. Nej, okej, men det är väldigt viktigt att kunna stava rätt. Jag har varit en perfektionist när det gäller stavning sedan flera år tillbaka. Jag är ofta snabb med att peka ut att "det där är felstavat". Om sanningen ska fram, jag kan fan inte stava längre. Varför ska jag klanka på folk om jag själv inte kan stava? För egentligen kan jag stava! Jag kan! Jag kan! Jag kan! Min hjärna vet bara inte om det. Skriver jag för hand händer det ibland att jag stavar fel, fast detta märker jag medan jag skriver så då kan jag ju ändra det. Detta händer alltför ofta tyvärr, alla jävla felstavningar... GAH! Dock stavar jag hela tiden fel när jag skriver på datorn. Detta kanske beror på sega tangenter, att jag är för snabb med fingrarna eller så är jag inte tillräckligt uppmärksam. Word är ett bra program om man ska stava rätt. Annars finns alltid google. Kan jag inte stava till ett ord slår jag alltid upp det så jag inte stavar fel.

[Rörigt I know] Okej, jag gör väl inga direkta felstavningar men att bygga upp meningar är tydligen svårt för mig. Det händer ofta att jag upprepar ett ord flera gånger eller gör något grammatiskt fel. Detta märker jag varje gång jag har lagt upp en del av min novell. Då man faktiskt inte orkar fixa det haha. Jag har faktiskt gjort ett så stort misstag att det förändrade en mening totalt. Sedan var det ju den gången då jag skrev "i mot", jag kände för att begå självmord efter det...

Nu till alla andras katastrofala stavning! :)
SKA NI HA EN JÄVLA BLOGGJÄVEL SÅ SKA NI FAN TA MIG KUNNA STAVA OCKSÅ! Jag säger det en gång för alla. Såhär stavar man väl _VÄL_ inte "väll" som många skriver. Det stavas inte med 2 L någon gång vad ni än får för er. 

För att få ihop en bra, intressant och läsvärd text väger handlingen och stavningen lika mycket. Handlingen kan vara otroligt bra medan stavningen är som en femårings. Det drar ner så hemskt mycket att texten inte är värd att läsas. Sad but true. De, Dem (Dom finns inte, inte heller Domma) kan vara lite svåra att använda. Jag vet inte heller exakt när "dem" ska användas, men det märker man... kanske. Träna stavning, öva, öva, öva! (Okej om du är 12 och nedåt, då behöver man inte stava perfekt annars är det fy skam).

Jag älskar att läsa andras bloggar. Jättekul att se vad andra har för tankar och åsikter. Ännu roligare blir det när de inte kan stava. Ärligt talat, stavar de inte någorlunda korrekt läser jag inte vad de skriver utan skrattar bara åt deras usla stavning. Elakt? Kanske, men så är det. Jag hakar gärna upp mig på stavfel och kan bli förbannad om någon inte kan stava till det enklaste ord. DET ÄR OKEJ OM MAN KAN BEVISA ATT MAN LIDER AV DYSLEXI ANNARS ÄR MAN DUM I HUVUDET.

Så kom ihåg! Vill ni ha en bra blogg så lär er stava små vänner! ANVÄNDER NI ERA JÄVLA FJORTIS ORD (chacha, tiep, en massa H och W) SKA NI GENAST TILLBAKA TILL SKOLAN!

Bara för sakens skull har jag säkert stavat fel på flera ställen. Jag kanske skulle ha rättat allt i Word innan jag publicerade? ;)

How beautiful you are.

Så fort jag inte mår bra tycker jag hemskt synd om mig själv. Jag fryser oftast och kan ha ont i kroppen. Två saker som står överst på min Hat-lista. Då är det okej att vara deppig och tycka att alla andra kan dra åt skogen. Förutom när man vill klaga på hur dåligt man mår, haha. Jag är bra på detta! Mår jag dåligt hatar jag allt och vill vara ensam. Snacka om att behöva behärska sig i skolan om man råkar vara där, haha. :)

Är man sjukdeppig behöver man något som tar bort smärtan och får en att må bättre. Just idag kände jag ett starkt behov av HIM. Gone with the sin, om man ska vara precis. Har lyssnat sönder den idag, men den låten gör mig glad. Eller ja, gladare. Mår man inte bra behöver man en röst som inte sticker i öronen, att den inte är för ljus. Låto perfecto! Jag får inte ens huvudvärk vilket kan hända ibland. 

Texten är inte till för att muntra upp. Jag blir något bedrövad varje gång, :c. Jag menar vafan: "I just love the way you're losing your life." Härligt, tack för den. :)

"Oh my Baby, how beautiful you are
Oh my Darling, completely torn apart
You're gone with the sin my Baby and beautiful you are
So gone with the sin my Darling"
[det va en jävla massa ohohoho som såg fula ut som jag tog bort hahah]

Makes me feel beautiful! Klart att det inte är riktat mot en själv men man får ta åt sig ibland. Behöver man muntras upp får man helt enkelt låta någon "säga" att man är vacker. Works for me! ;) Som jag sa innan, vill man må bättre väljer man kanske inte en låt som Plain White T's - Hate (I really don't like you). Nåväl är man som mig känner man sig plötsligt hatad och värdelös. Not good, not at all. :c


(Jag menar, han är fin att titta på också c;)

Usch :l

Har inte pallat blogga på några dagar eftersom jag inte känner mig i toppform. Nu ska jag i alla fall sammanfatta de senaste dagarna. :)

Onsdag: Steg upp på morgonen och hade ont i halsmandlarna och hosta. Mamma tyckte att jag kunde stanna hemma men jag sa att jag hade lovat Flii att komma. Bara att dra sig mot en dag med Foto och Multimedia. Som tur var så kunde man komma till Foto vid 10 så lite sovmorgon fick man och det behövde jag. Väl där gick läraren igenom Photoshop i en timme, lunch och sedan skulle vi kolla på en film om någon holländsk fotograf. Tycker man att det är jobbigt att lyssna på tyska är det inget emot holländska. Min käre gud...

Den rast vi hade mellan lektionerna tog vi till att springa ned till biblioteket. Flii lånade någon engelsk bok och jag passade på att låna Harry Potter och Fången från Azkaban, sedan har jag läst alla! På Multimedian slapp vi faktiskt att sitta vid datorerna och fick istället sitta i en bildsal. Vi skulle rita upp någon... vad heter det nu? Storyboard! Haha jag fick världens idé så att komma på något var inte svårt. Stämningen kändes något spänd i början men jag tyckte att det lättades upp väldigt och det är den känslan man alltid vill känna i en klass. Dock var det här den mindre gruppen på Multimedian men det är awesome också. Jag har sagt det tidigare och säger det igen, det är awesome med en lärare som verkligen engagerar sig. :)

Ridning stod på schemat också. Hoppning. Fick lilla Pom Pom. Synd att man hade lite fördomar mot Pom Poms hoppning. Fast de vann jag över! Början av lektionen så kände jag mig trött och orkade inte arbeta med honom. Fast det gick ju i alla fall. Lite dressyr halva lektionen innan vi började hoppa. Galoppen i vänster varv gick sådär men i höger. Tjoho jag flög! Den känslan är, amazing. Vi började att hoppa ett litet kryss, men tyvärr snubblade Pom Pom över bommen som han skulle hoppa av ifrån. De andra gångerna fick vi komma i galopp eftersom han behöver lite fart för att hoppa. Gick kalas!

Tillslut hoppade vi vanliga räcken, först ett och därefter ett lite högre. Han gick som en klocka, hoppade jättefint. Synd att man aldrig får den känslan på Nasse. I alla fall så bytte vi varv också. Hoppade lite högre nu. Okej, det högsta vi hoppade var 80 men det är kul det också. Nu gick han ännu finare. Taggade på och hoppade väldigt fina hopp. Därefter skulle vi göra en något svårare övning. Hoppa räckena, svänga in vid C och rida innanför en bom för att hoppa det första hindret igen. Inte det lättaste att komma rakt på men det gick! Sista gången, för i helsike. Hoppade som en ängel och han fick den där galoppen igen. Han behöll galoppen när vi svängde in men vägrade. Som tur var så var det en lätt vägran och det var bara att komma om på hindret. Hade han inte stannat hade den rundan varit bäst. Dock var jag väldigt stolt över lille Pom Pom och bort med fördomarna! :]



Torsdag: Hade jag bara kollat på mobilen hade jag vetat att vi inte skulle ha någon naturkunskap. Tur att Emma meddelade mig detta (efter mycket om och men) så jag inte stack till skolan. :) Istället kunde jag tjabba med Google Chrome som i princip försökte döda min dator. Det var droppen! Starta internet explorer och ladda ned Opera. Ångrar inte en sekund att jag gjorde detta!

När jag väl kom till skolan så skulle vi ha svenska och kolla klart på Troja. Buhu alla dog ju. :c Okej, inte den jäveln jag önskade skulle dö... e_e

På kvällen sedan hade jag så förbannat ont i min axel och hostade som en gris. Bad om att få stanna hemma och vila mig för det var precis vad jag behövde.

Fredag: Hostar värre än tidigare, lite ont i ryggen och stel i nacke/axel. Dock är smärtan i axeln nästan borta. Låg och vilade mig i soffan till ett och det var välbehövligt och skönt. Därefter satte jag mig vid datorn och tråkade ut mig. Jag borde ta ett bad men jag är rädd att jag inte ska ta mig upp sen, haha. :)

Laat.

Jag är för lat för att blogga haha. :< Den här dagen har trots allt (att det är en tisdag) varit helt okej!

Engelska, engelska, engelska. Lektionen började med en sammanfattning av Shakespeare och sedan skulle vi skriva ned det vi inte hade vetat om sedan tidigare. Eftersom jag fick kruppryck och inte alls visste vad jag skulle skriva så sög min lilla text. När man var klar med det så fick man antingen läsa i sin bok eller arbeta med grammatik. Eftersom jag verkligen, verkligen behöver läsa min bok så gjorde jag det. Jag hatar att läsa på engelska eftersom jag förstår så lite. I alla fall så är Dracula en förbaskat bra bok. LÄS DEN, säger jag bara. Vid 10 fick vi lyssna på en nyhetsuppläsning och svara på en del frågor. Ja, allmänbildande i alla fall. Sen efter det så skulle vi sitta två och två och prata om vi får saker när vi ber om dem. Sista saken vi gjorde var också en talövning. Då satt vi fyra i en grupp med ett papper framför oss. På pappret fanns en hel del randommeningar. Man skulle blunda och peka ut en. Därefter skulle man i en hel minut tala om den mening man hade "valt". Min mening råkade bli: "When I trapped thousand mice in my mum's car". Hehe, här sätts fantasin på spel. ;)

Ingen mentorstid så Lunch.

Naturkunskap. Väldigt mycket snack om typ Näringslivskedja någonting sådant. Vi fick gå fram till tavlan och rita någon levande organism. Jag ritade en hest. :') Jag kommer inte ihåg så mycket från lektionen förutom en del dumma kommentarer. Det gjorde i alla fall hela lektionen mycket roligare. :]

Graf. Vi fick först ingen ordentlig uppgift. Det var meningen att vi skulle installera ritplattor och lära oss dem. Tydligen blev det massa besvär och läraren skulle sköta det senare. Tillslut fick vi i alla fall en uppgift vi skulle göra i grupp. Skugga lite och "ljusa upp" så det blev lite 3D. Jag, Mela och Agnes satt vid den lojala datorn jag alltid brukar sitta vid. Vi försökte först med en kon men det var lite för knepigt med skuggningen. Därefter gjorde vi en cylinder och plötsligt dök läraren om och visade en hel massa med saker man kan göra. Kul att man faktiskt lär sig något av någon som verkligen vet vad han gör. :) Det slutade med att vi gjorde en sfär som blev till en golfboll. Ett litet vackert hål den ska rulla ned i och en stolpe med vackra skuggor. Mina lagernamn grundade sig på en del fjortisord. Lektionen var helt okej. :3

Snabbade mig till snabbussen och nu har jag en chockolaaaaaaaakaka och massa go Mer. -w-

Katter.

Jag älskar katter, bästaste djuren i världen. c':
[ni som är allergiska, I feel sorry for you :c]










Clear Round.

Värsta rundan hittills. Visst är det lite tråkigt att det blev så, men jag tar det som en erfarenhet och går vidare. Man kan inte alltid vinna och det är sådant man får ta. :)

Han gick en lektion tidigare, efter det hoppade han en runda innan jag skulle ha honom. Stackaren måste ha varit död. När jag red in på framridningen fanns det inget liv i honom. Han tog några få travsteg men inte mer än så. Jag blev ganska frustrerad ett tag men sedan gjorde jag vad jag trodde var bäst. Jag skrittade ut ur ridhuset, hoppade av och gick en runda. Då fick han en liten vila som han faktiskt uppskattade. Ett par gånger funderade jag på att dra mig ur, vilket jag borde ha gjort kanske.

Lite fart fick jag på honom på banan men det blev en katastrof i alla fall. Helt klart värre än vanligt. Han brukar göra helikopterhopp men nu tvärnitade han framför varje innan han hoppade. Slutade med att han rev nästsista hindret. Han var trött. Det visste jag och därför krävde jag i princip inget av honom. Jag hade inga förväntningar och visste att det inte skulle bli bra. Det var aldrig hans fel. Jag kunde själv gjort så mycket annorlunda som kunde räddat flera hopp. När jag väl rider så tänker jag aldrig så långt och det är väl en brist. Jag ska lära mig att sluta stressa och rida för att få det bra. 

Hoppade av utanför och lät han skritta av sig. I stallet sedan skämdes han bort med massa morötter och ett äpple. Snälla häst som verkligen försöker hoppa trots att han egentligen inte orkar. Otroligt.



Bäääääääh.

Mådde inte alls roligt senare på kvällen igår. Fick pallra mig ur soffan för att hämta en förbannad filt eftersom jag frös som en gris. Huvudvärk, hosta, ont i kroppen och varm i hela ansiktet. Feels good. Not. Självklart ska det bli så bara för att man anmält sig till en Clear Round som man taggat för. Igår sa jag att jag stannar hemma från skolan idag och vilar mig så får jag se hur jag mår senare. Mår jag bättre kan jag försöka pallra mig runt Clear Rounden.

Natten var i alla fall hemskt. Fick grabba åt mig en tjockare filt och sedan sov jag väldigt oroligt. Det går inte att beskriva de synerna jag fick, men det som fanns i tankarna hela tiden var, kinesisk gruva som stiger uppåt som en spiral. Klaustrofobi någon? Nu mår jag i alla fall bättre. Lite stel i kroppen, hosta och huvudvärk. Självklart att man varken har Ipren eller Alvedon hemma. I alla fall inga tabletter man ska svälja, bara sådana som smälter på tungan. Euw.

Nu ska jag hämta min spikmatta, dricka te och kanske, kanske ta en sådan där äcklig tablett. Bättre än inget antar jag.

Ännu en Torsdag.

Förbaskat skönt att kunna sova till halv nio. Jag var så jädra trött igår och nu känner mig way better. 

Första lektionen var Naturkunskap och det var sååå intressant säger vi. Kollade på en skum film på hela 3 minuter. Inte för att jag förstod något, men men. Sedan en genomgång via powerpoint och massa internetsidor. Bland annat en för fågelskådarnördar. Efter det fick vi sitta och lista ut vilka träd olika blad tillhörde med hjälp av en "nyckel". Som läxa fick skulle vi göra en egen nyckel med olika djur. Wippey...

Lunch.

Svenska. Vi kollade ungefär en timme på Troja. To be honest, jag har never ever sett 300, men eftersom det handlade snäppet om Spartaner så... THIS IS SPARTA! Hehe, kunde inte låta bli att säga det några gånger. -w- Kort rast och sedan fick vi jobba lite med en blå Diktbok eller vad det var och svara på en del frågor. Sedan slutade man! *Puh*

Gash. Ridning.


Nasse som sagt.

Snelhesten stod i stallet och väntade på att jag skulle komma och pyssla om honom. Trots att det egentligen inte behövs surrade jag fast honom. Han var inte direkt skitig men han fällde och dammade en del ändå. Today it was dags för dressyrspöet igen. För tro mig, jag känner den hästen och han går inte fortare än han behöver. Till min förargelse så fanns det tydligen en nöt som hade haft Nasse innan mig som inte vet vilken sida man spänner sadelgjorden på. Den var uppknäppt på hööööööger sida när man knäpper upp den på vääääääänster sida. Newbie.

What can I say? Det fanns ingen jävla gas. Hur mycket jag än manade på honom, med vader, skänklar och spö rörde han sig inte ett dyft fortare i princip. Snigel. Byta varv lite då och då men det gjorde ingen skillnad. I traven var han väl relativ. Vi skulle rida på böjda spår, serpentiner, volter. Detta gick relativt trots att han var stel och var nästan helt rak i volterna. Fy fy! När vi kört på ett tag skulle vi gå in på de stora volterna. Där skulle vi öka på den öppna sidan. Lika rak här och märktes det någon hastighetsskillnad? 2 av 10 kanske och det var knappt. Fast varje gång han gjorde en märkbar ökning fick han lite beröm. Sådant ska uppmuntras!
Byta volt.
Samma sak här, jag kämpade som en idiot. Han var rak fast han gick faktiskt på lite bättre. När vi arbetat med detta en stund saktade vi och gick ut på fyrkantspåret igen. En kort, kort paus innan vi skulle trava igen. Nu skulle vi göra tre serpentinbågar och skritta vid varje rakt spår. Gick sådär, fick peta på honom med spöet rätt ofta för att få igång honom igen. Stel i bågarna också. I slutet av övningen fick han upp tempot lite.

Vila.

Nu skulle vi börja med galopparbete. Galoppera runt och göra en 12 - 15 meters volt vid H och F. Han fattade galoppen snabbt och sprang på i ett tempo som är vanligast för honom. Petade på honom med spöet då och då för att se till att han inte bröt av. Volterna var lite jobbiga för honom. Ibland bröt han av, ibland fixade han det fast det var svårt att vända in. Sedan hände något snäppet roligare. Gjorde en volt vid H och petade därefter med spöet på honom för att öka lite (måste nämna att han inte tycker om spön och sparkar bakut ibland) och då tyckte han att jag krävde alldeles för mycket. Han blev sur och sparkade bakut rätt högt. Slog lite hårdare med spöet för att han skulle skärpa sig och då blev han förbannad. Gjorde en liten serie med bocksprång och sparkar bakut. Lyckligtvis var det ingen konst att hålla sig kvar och han fick ännu en tillrättavisning. Inget han var nöjd med och tjabblade lite. Tillslut skärpte han sig och blev bara sur en gång till. Fast då blev det bara en spark bakut. Hästskrälle...

Sakta av lite innan vi skulle göra serpentinövningen igen. Han gick faktiskt bättre och höll ett relativt tempo. Efter det så skulle vi göra galopparbete i det andra varvet också. Nu var han ganska trött men det gick helt okej. Inga fler dampfall utan han sprang på. Efter det började vi trava av lite och en stund senare på längre tyglar. Då gick han väldigt fint för att vara Nasse. Tillsist skrittade vi av också. 

Jag hade faktiskt turen att någon skulle han honom efter mig. Efter att jag hoppat av gick jag som en död zombie. Jag orkade knappt röra mig. But I did it.

Vi får väl hoppas att Nasse inte är sur på mig på fredag då vi ska hoppa en Clear Round. Han är ingen höjdhoppare och kan vara seg. Fast Clear Rounder tycker han att kul så vi får se. :)

Döööd.

Jag var död imorse, jag var död i skolan, när jag kom hem och hur död jag är nu går inte att beskriva. Dödare än dödast.

Foto. 4 timmar och 50 minuter. Flii var inte där idag heller och då skedde inte ett skit på lektionen. As usal.

Multimedia. Fick en lång diskussion med David om vad vi gjorde under förra onsdagslektionen. Tur att jag skriver vad som händer eftersom det styrkte det jag sa. I slutändan visade det sig ändå att jag hade rätt. Hehe. Idag var vi i fotosalen och började med Flash. Lärde oss använda verktygen och satt och ritade i princip hela lektionen.

När jag kom hem stupade jag i soffan och ville inte resa mig. Dessutom sa jag att jag hoppades att jag inte fick Nasse idag för jag skulle inte orka. Vem fick jag? Nasse, ha ha ha.

trött Nasse :)

imag0036 (MMS)

trött Nasse :)


Onsdagar.

Onsdagar är långt ifrån den bästa dagen, skolmässigt sätt i alla fall. Börjar 8 och slutar 10 i 4. Foto och Multimedia. Multimedian kan jag stå ut med, men Foto... Na, jag sökte till Media för att jag ville läsa Foto först. Sedan under provveckan insåg jag hur jädra tråkigt det var. Därför blev det Text. Ändå så måste jag läsa Foto i alla fall? Trams... Roligt att lektionen ligger på nästan 5 timmar också, verkligen. Det som gör det ännu roligare är när Flii inte är där. Då är jag helt by myself. Taggad inför imorgon? Skulle inte tro det, Flii lär ju inte vara där den här gången heller. Buhu...

Fast sedan så rider jag i och för sig på onsdagar också. Det är absolut både dagens och veckans höjdpunkt. Jag ser verkligen fram emot varje ridlektion eftersom det är perfekt när man behöver komma undan från allt med plugg. Arbeta med kroppen för att sedan kunna sova kalas under natten. Perfect!

Under vårterminen det här året var jag nog ganska trött på ridningen. Jag hade ridit länge i samma grupp och på samma dag. Fredagar vid 4 är ingen hit egentligen. Så jag tror att jag behövde sommarlovet för att vila upp mig. Dessutom räddade det nya schemat mig från fredagsgruppen! Det var också något jag behövde. Byta dag och grupp. So, I did it. Bytte från fredagar vid 4 till onsdagar vid 7. Kunde inte gjort något bättre. Jag trivs så mycket bättre i den här gruppen och vid den här tiden. Dessutom hade jag hela tiden ridit för Hanna och Tina, nu rider jag för Kristina och Jenny. Det var också ett ombyte jag behövde. Jag känner mig mycket mer motiverad till att göra mitt bästa och är helt klart mer positivt inställd till att rida över huvud taget. Känns härligt att äntligen hittat tillbaka till något man verkligen gillar.

Att sedan kunna anmäla sig till en Clear Round då och då är inte heller helt fel. Bara få släppa loss lite och ha roligt på hästryggen. På fredag är det dags igen och vi får väl se om vi får med oss en rosett hem eller inte. Vare sig det blir en rosett eller inte så är jag bara ute efter att få ha roligt. Det är det som är det viktigaste. :)





Ni får ursäkta för att jag är så hemskt ful haha. :)

Brev!

När jag kom hem hade jag faktiskt fått ett brev. Vuxenpoäng? ;) Haha, aja, det var i alla fall från Djurens Rätt. Det stod något där som jag tycker är värt att tänka lite på. Eftersom jag inte kunde installera min skrivare till datorn skriver jag helt enkelt av det som stod.

Hjälp oss att minska lidandet i EU:s kemikalietester!


EU:s nya kemikalielagstiftning REACH har beklagligt nog lett till fler djurförsök, som innebär mycket lidande för de djur som används. Det handlar om enorma antal djur som är i farozonen för att drabbas av de här försöken - mellan 10 och 50 miljoner djur! Kaniner måste uthärda ögon- och irritationstester. Giftighet och fosterskador undersöks genom att möss och råttor tvängsmatas med testämnen.

Inom ramen för den europeiska samarbetsorganisationen ECEAE - European Coalition to End Animal Experiments - arbetar Djurens Rätt nu för att så få djur som möjligt ska utnyttjas i de här plågsamma djurförsöken. ECEAE har redan genom ett intensivt påverkansarbete lyckats få igenom en del förbättringar för djuren i det nya regelverket. Efter ECEAE:s påtryckningar har försöksverksamheten begränsats så att det inte längre ska vara möjligt att testa samma kemikalier flera gånger. Den här bestämmelsen beräknas kunna rädda livet på 4 - 5 miljoner djur!

ECEAE har också bidragit till att ansökningar om djurförsök - med vissa undantag - måste genomgå en prövotid på 45 dagar. Under denna prövotid kan utomstående lägga fram belägg för att försöken inte behöver göras. Det kan exempelvis handla om informationen som det företag som vill använda kemikalierna inte tidigare har känt till. I det här prövotidsarbetet har ECACE under de senaste åren anlitat giftighetsexperter för att få fram fakta som kan förhindra att djur används i kemikalietesterna.

Detta stod på ena sidan om brevet och på andra sidan stod det om jakt. Den delen lägger jag upp imorgon. För att inflika tycker jag att detta är väldigt intressant läsning och det är väldigt viktigt att man får stopp på de här försöken.

101!

Okej, det förra inlägget var nummer 100. Se så duktig jag är på att blogga. Haha. :)

Fick i alla fall skjuts till skolan så jag slapp stiga upp vid 6 och ta bussen.


Engelska som vanligt och idag började vi med Shakespeare. Till att börja med kollade vi på någon informationsfilm om honom på cirka 45 minuter. Samtidigt skulle vi svara på en del frågor, men alla svar dök ju inte upp i filmen. Ska jag påpeka att filmen var så modern att den var på VHS? Efter det fick vi ett häfte med en massa text om honom och då gick vi igenom frågorna och svaren. Sedan skulle vi leta ord bland en massa bokstäver, har helt tappat vad det heter men aja. Ååh efter deeeeeet så gick vi igenom resten av häftet. Eftersom några killar skulle ta skolfoto så fick vi faktiskt sluta vid 10 över istället.

Mentorstid. Inget speciellt egentligen.

Lunch.

På Naturkunskapen fick vi först tillbaka våra prov. Jag fick 27 av 32. Med andra ord, 1 poäng från MVG. Inte för att jag klagar, det var mycket bättre än jag hoppats på i alla fall. Gå igenom provet. Därefter skulle vi labba och eftersom vi var för många fick vi delas upp i halvklass. Vi var de första som fick skutta ut och läsa sidorna 64 - 67. När vi kom tillbaka in skulle vi titta på bl.a. kryp i mikroskop och något annat trams jag inte kommer ihåg. Man kunde faktiskt ta bilder trots att det var relativt svårt att få dem bra. Fast jag fick några och en av dem kom upp i det tidigare inlägget. ;)

Graf. Nu började vi med Lagermask och det var väl relativt enkelt när jag tillslut fattade vad man hade för användning av det. Så det var bara det vi höll på med idag. Vi fick faktiskt gå vid 20 över 2 eftersom vi skulle ta vårat skolfoto vid 20 i 3.

Jag kände det att måste jag sitta ned så dör jag. Fast jag hade tur, det var precis så att jag fick stå upp. Awesome! Inte för att jag kommer se bra ut men, men det gör jag aldrig. :)

Eftersom vi inte behövde komma tillbaka till Graf så kunde man sticka hem. När vi kom därifrån var klockan 10 i och bussen går 5 i. Som tur var så var den faktiskt sen så att man hann med den! Därmed fick man vara med om en rejäl jävla tvärnit som fick folk att flyga framåt. :) Tyvärr missade jag varför han tvärnitade. :/

guess what? ;)

imag0032 (MMS)

guess what? ;)


Känslan...

...man får när man läser igenom en gammal novell man har skrivit. Hur ska man beskriva det? För en gångs skull skrattar jag inte och undrar hur fan jag tänkte då. Jag får bara en sån jävla nostalgi. Den där novellen var den första jag någonsin lagt ned flera timmar på. Jag arbetade med den och slet som ett djur. Handlingen, jag har den fortfarande i huvudet och jag vet fortfarande hur jag ville att den skulle sluta. Varför skrev jag inte klart den? Jag vet faktiskt inte.

När jag flyttade över de viktigaste dokumenten från min förra till den jag har nu så tog jag med mig den här novellen. Den ligger fortfarande på USB:et eftersom jag känner att den är viktig att spara. Öppnar jag den i Word nu så ligger den på hela 32 sidor och jag har inte avslutat den! Jag har använt mig av:

  • 24 374 ord
  • 106 766 bokstäver
  • 131 404 tecken totalt
  • 6 stycken (jag förstår inte hur Word räknar här?)
  • 1552 rader
  • 32 sidor som sagt

Jag tycker detta är väldigt mycket för att ha kommit ifrån mig. Ibland kommer jag aldrig längre än 10 sidor innan jag lägger en novell åt sidan. Men ja, här kämpade jag verkligen och nu ska jag ta och läsa igenom allt. Jag är väldigt intresserad av att se exakt vad jag skrev. :)

Kan hälsa allmänheten att jag suger på namn till noveller. Denna döpte jag helt enkelt till Mannen i Rummet eller kort och gott Rummet. Spoiler or what? Titeln röjer ju hela handlingen haha. ;)

Btw! Jag fann ännu en novell jag skrivit väldigt mycket på. Eller ja, jag har faktiskt avslutat den och börjat på en fortsättning i samma dokument. Antal sidor? 42... Haha denna ska jag också ta och läsa igenom senare. Första novellen då jag verkligen traskat över till Fantasy. Denna döpte jag i alla fall till Tjärnet. :)

Igen! Ännu en novell som jag skrivit klart. Dock bara på 12 sidor men det var i alla fall första novellen jag någonsin skrivit klart. Självklart ska jag läsa igenom även denna. Jag minns att jag inte orkade hitta på något namn när jag för första gången skulle spara den så det blev första meningen. "Sluta reagera så starkt". Tydligen döpte jag senare om den till No Fear. En sak jag tydligen inte tänkte på då var... DELA IN SKITEN I STYCKEN. :)

Okej, nu hittade jag inte fler noveller. Det ligger säkert fler på den andra datorn men den har jag inte tillgång till nu. Haha, men nu har ni fått se en liten, liten bit av min vackra skrivarkarriär. I'm awesome. :3

Före & Efter

Före:


Efter:


Leeeeeedig dag.

Härligt att ha en "tre dagar helg" och vara helt ledig på måndagar. :)

För tillfället har jag inte gjort något märkvärdigt förutom att ha fotat kaninerna lite. Tänkte lägga upp ett par bilder senare efter att jag har redigerat dem lite. Nu ska jag plåga mig med en äcklig C-vitamin eftersom jag än en jävla gång har fått dessa jävla munsår. :c

Hål i örat!

Jag älskar att misshandla mina öron. Visserligen tycker jag inte om smärta, men smärtan i örat är något jag börjar bli van vid. Det gör inte hemskt ont och till en viss del känns det faktiskt trevligt. :)

Jag har 3 piercingar i brosket på höger öra. Industrial, Rook och Conch(a). Dessutom har jag nu också 2 hål i snibben. Jag gjorde de första hålen i vänster och höger öra för väldigt många år sedan. Tillslut växte de igen och så fick det vara. Förra året tog jag tummarna i baken och tillsammans med min syster gjorde vi om hålen. Så idag har jag gjort ännu ett hål i snibben.

För att göra hål i örat (inte brosket för tusan, gå till någon som kan i så fall) hemma behövs:

  • Is
  • Nål
  • Smycke
  • Desinfektionsmedel alt. eld
  • Äpple
Till att börja med så ska man döda bakterierna på både nålen och smycket. Därefter kyler du öronsnibben med isen, helst på båda sidor för säkerhets skull. Sätt därefter det delade äpplet på baksidan av snibben och tryck igenom nålen där du vill ha hålet. Det kan vara lite svårt att få igenom nålen helt men då trycker man på lite mer så ska det gå. När nålen väl är igenom låter du den sitta kvar en stund medan du pillar med smycket. Dra sedan ur nålen (ta bort äpplet) och ersätt den med smycket. Det kan uppstå ett problem med att få smycket att gå igenom det sista hålet. Därför kan man behöva att pilla lite och det kan kännas något. Tillslut bör det i alla fall gå och tada! Nytt hål! Låt det bara vara i fred sedan.

Enligt mig så känns det här ingenting i princip utan det är en smärtfri process. Behöver jag påpeka att man bör be någon göra detta åt en för det är nog ganska svårt att göra det själv? ;)

Morr.

Jag har nog inte nämnt det här, men jag har tvingats till ett inköp av Skullcandy hörlurar. Dels för att de jag hade först (fick dem tillsammans med min mp4 de ääägde) efter ungefär ett år gick sönder. Hade ett par likadana fast dessa tuggade en kattungefan sönder. Det var därför jag tyvärr fick leta upp ett par, relativt billiga, nya hörlurar. Trots att jag verkligen, verkligen inte ville ha Skullcandy så fanns det inget annat alternativ. Jag visste redan från början att de inte har någon kvalité på sina jävla saker och tar alldeles för mycket i pris när sakerna inte håller mer än 3 månader. Det fick jag erfara idag. Nu är de jävlarna sönder och aldrig, aldrig mer Skullcandy. Får jag inte tag på likadana som de första så får jag sänka mig till Koss.

Vad gör man när man inte vill använda högtalarna på datorn men ändå vill lyssna på musik? Man bränner en skiva såklart! Det är minst lika awesome som att lyssna genom datorn. Nu kan jag lyssna på den musik jag vill om och om igen bara sådär. Utan att söka! Ha. Jag älskar faktiskt CD-skivor något enormt, men använder dem sällan. Det ska det bli ändring på nu. :)

En liten rolig sak också. Självklart finns det en kontroll till stereon som är rätt bra att använda om man är lat. Drog fram den och vad ser man? Ett av batterierna har läckt. Treeeeeeevligt. Fast i och för sig så har de suttit i väldigt länge så någon gång måste det ge sig. :)

Bortskämda lilla jag.

Jag har en sådan:

Och en sådan:

Och även en sådan:

Det värsta är också att... jag har betalat för allt själv. :/ Jag skäms över hur bortskämd jag är. :(

Nemo!


Nemo, Född 2002, Okänd, Valack

Nemo är en väldigt trevlig liten storhäst. Han har en ganska kort rygg men han är fullt ridbar. Vem som helst kan gå in till honom i spiltan för han gör inte en fluga förnär. Han kan vara lite nyfiken och leta efter lite godis men han nafsar inte. Så han är väldigt trevlig att sköta om. Han reagerar inte när man lägger på sadeln eller när man spänner sadelgjorden. Lätt att tränsa och vill ibland gärna tugga på det han kommer åt, förutom bettet. Som t.ex. tyglarna eller någon grimma.

I ridningen är han väldigt pigg och springer gärna på. Spö är inte nödvändigt utan han lyssnar ändå. Han fungerar väldigt bra i både dressyr och hoppning, men en satsning på hoppning skulle kunna gå långt. Det kan bli lite slarvigt i dressyren då han gärna skyndar igenom övningarna. Ofta får man ligga lite på bromsen så ska det fungera. I hoppningen hoppar han det som har ställts fram och man behöver inte driva på. Som tur är så är hans rygg ganska mjuk och därför går det alldeles utmärkt att rida barbacka. Ute i skogen så är han inte den som sticker men han tycker självklart att det är roligare att springa lite fortare.

Klrk's beskrivning av Nemo:

Jag heter NEMO
Jag är snäll att borsta och sadla. Vid ridning är jag känslig och behöver därför en ryttare med mjuka händer. 
Jag är duktig på att hoppa.
Jag vill bära max: 75kg

Mer att veta om Nemo:
Han kom till KLRK i november 2007. Han är importerad från Polen, hade inget namn när han kom till klubben, hans pass hade försvunnit.

Bilder på Nemo:







Minne!


I know, väldigt dåligt filmat och kameran skakar hela tiden. Fast det är ju inte världens lättaste att filma när folk inte står still runt omkring, right? Det som räknas är ljudkvalitén och den är inte fy skam!

Jag ler som en idiot varje gång jag tittar på det här klippet. Jag älskar också hur lurad man blev. :)

Skriv Mina Vänner! Skriv!

Känslan man får när man äntligen kunnat komma igång med skrivandet igen!

Jag måste erkänna att jag är lite stolt över mig själv att jag lyckades prestrera 2 sidor och 6 hela rader! Nåväl, kvalitén kunde varit bättre. Fast när man inte kan få ned sina idéer i ord kan väl kvantitet räknas lite mer? Det är då man faktiskt lyckas övervinna svårigheterna och kvalitén kommer allt eftersom. Det är min filosofi!

Ska jag själv sätta mig ned och läsa andras noveller så vill jag ha dem "udda" så att säga. Det finns inget tråkigare än allt det där vanliga som händer i så många texter. Två helt normala personer som förälskar sig i varandra blandat med otrohet, alkohol och gud vet vad. Tråååååååååååååkigt. Vampyrer? Såååååååå uttjatat. BRYT MOT REGLERNA FÖR FAN. Jag tycker det är så mycket roligare om det i så fall kanske handlar om homosexuell kärlek eller helt enkelt en annorlunda handling. Verkar folk ha den fantasin? Naaaaaaaa inte många. Jag älskar att läsa andras noveller, det kan ge mig inspiration. Tyvärr tycker jag att utbudet på följbara noveller är lågt. Sorry.

Sa jag att vampyrer var uttjatat? Just det. Med detta i tanket fick jag en awesome idé till en novell. [handling may suck, but it's better än fucking vampires!] Jag låter helt enkelt en av huvudkaraktärerna vara kannibal. Hur ballt är inte det! Att äta eller att ätas... Jag har inte läst en enda novell som drar något strå mot kannibalism så varför kan inte jag vara den första som gör det? Well, well. Testa kan man alltid göra och sedan hoppas på att det håller i längden. Har jag nämnt att jag håller till på Dikta? Haha.

Jag kanske kan sitta och hacka lite på hur andra skriver och dra upp små fel som stör mig, men ska sanningen fram så är jag inte riktig författare heller. Ibland kan jag känna att jag verkligen fått till ett stycke riktigt bra. Resten av texten kan rent ut sagt dra åt helsike. Antingen skriver jag för detaljerat så att det blir segt att läsa. Eller så är det bara allmänt skumt. Fast å andra sidan kan jag råka hasta igenom så det blir slarvigt skrivet och jag missar en massa. Jag gör en massa fel hela tiden men samtidigt försöker jag lära mig av dem. En dag kanske jag också skriver bra. Det kan ta veckor, månader, år. Den som väntar på något gott...


Höhö, jag röjer mig. Fast responsen är ju helt okej i mina ögon. Haha.

Hääälj!

Jisses vad den här veckan gick snabbt, inte för att klaga men helgen kan i alla fall ta sin tid på sig! Jag tror allvarligt att antingen har jag sämst minne eller så har väckarklockan ballat ut. Tur för den att jag vaknade 6:15 och inte 7:15!

Som vanligt börjar en fredag med engelska. Nu är grammatiken överstökad på lektionerna men jag får göra de sista delarna hemma. En sista genomgång av grammatiken och sedan fick vi se någon kort film om engelska i Indien. Lagom trevligt, fast bättre än grammatik. ;)

Lunch.

Idrott. Vi tog 7.an till Valhallavägen och gick sista biten. Idag hade jag tänkt göra mitt konditionspass, med andra ord, ut och springa i skogen. Vill jag göra om det? Så fan heller, haha. Jag valde den röda stigen (2,1 km) och självklart var det flest backar på den vägen. 3 rejäla jädra backar med minst 70 graders vinkel! Dog jag? Självklart. Ett varv på den tog lite mindre än en kvart så jag tvingade mig att ta ännu ett varv. Redan då var jag död så jag fuskade här och var med att gå i rask takt. På ett ställe hittade jag något som var utformat till sit-ups så den utnyttjade jag för att ta igen de gånger jag fuskade. Efter det sista varvet stretchade jag och gjorde faktiskt några sit-ups till. Därefter lunkade jag död och illamående tillbaka till "start". Jag lyckades i alla fall att smått överanstränga mig, lyckat.

Jag skulle egentligen slutat nu men eftersom jag inte hade något bättre för mig så följde jag med till Textlektionen. De som går Text A skulle skriva en saga och 2 artiklar. Själv skulle jag sitta och beskriva ett rum, ställe som betydde något för mig. Det gick väl sådär kan jag väl säga. Lite flum hit och dit så försvann de två och en halvtimmarna. :)

Dagens kommentar: Vad heter muren i Kina?
Hahaha. :)

Ridning!


Jepp, Nemo fick jag. För trevlighetens skull så stod han i stallet så det blev till att göra i ordning honom. Som sagt tidigare, det är en del av det roliga med ridningen också.

Uppvärmning i skritt i båda varven. När det kommer till Nemo är spö värdelöst. Det som behövs är ett bra rejäla bromsar. Han höll ett friskt tempo hela tiden. Tillslut var det dags för trav och efter en stund fick jag vända in till medellinjen för att korta ett läder. Jag har så förbaskat svårt med att få stigläderna jämna. Suck... Därefter skulle vi rida på volterna. Först på en stor volt och sedan skulle vi minska den. Vi fick sitta ned om vi ville och det gjorde jag när vi red på den mindre volten. Tyvärr tolkade Nemo detta som öka så jag fick hålla på bromsen hela tiden. Dessutom fick jag jobba lite på böjningen också, men ibland satt det perfekt! Galopp blev det också. Tyvärr började han slängtrava direkt så det blev ett jädra jobb med att lugna ned honom för att kunna ta en fattning. När jag väl lyckades så flöt han på helt awesome. Mjukt, fint och ett, i princip, lagom tempo.
Sakta av till trav och byta volt.
Lite jobbigare på den här volten. Han låg på en hel del och böjningen funkade bara på en av "kortsidorna" på volten. Döh, man svettades som en gris. Samma sak här, stor volt och mindre volt. Även galopp. Här tog det ännu längre tid innan han lugnade ned sig tillräckligt för att ta fattningen. Tillslut gjorde han det och det gick lika bra som på andra volten. Dock fick jag göra en lite större volt för att hålla avståndet eftersom alla inte har samma energi som Nemo. Sedan lämnade vi volten och fortsatte galoppera i hela ridhuset.

Sakta av och en paus.

När vi kom igång igen skulle vi göra skänkelvikningar på ena långsidan, en volt vid A, tempoväxlingar på andra långsidan och en volt vid C. Det hela gick sådär. Lite trångt här och där och han var väldigt stel på volterna. När det gäller skänkelvikningarna så var han lite för pigg kanske och gick inte hela tiden rakt. Sammanfattningsvis så var det okej.
Byta varv för att göra samma sak här. Lite bättre gick det men fortfarande inte så bra som det kunde ha varit. Sedan får man som sagt ligga lite på bromsen hela tiden. Efter den här övningen fortsatte vi på fyrkantsspåret för en sista galopp. Slängtrav innan han tog fattningen. Rullade på lika bra som tidigare och till och med volterna kändes okej.
Sakta av och byta varv. Trava runt lite på längre tygel innan vi saktade av och skrittade av.

Sammanfattning: En relativt okej lektion!

Oj oj.

Taskig uppdatering, men that's life I guess? Jag orkade verkligen inte skriva något igår när jag kom hem och jag har haft fullt upp med en novell idag. Men nu kommer de efterblivna inläggen upp!

Tack vare uppdelning av Graf så fick jag sovmorgon idag! Passade på att sova till halv nio och därefter stiga upp. Funkar det också.


Första lektionen var Naturkunskap och idag hade vi prov. Det var nästan lite för lätt så jag gjorde helt enkelt ett slarvfel vilket jag insåg sen. Är det för lätt så blir det lätt att man gör fel, men gjort är gjort och jag kan leva med det. Jag får hålla tummarna på att det blir ett bra betyg i alla fall. :)

Andra lektionen var Svenska och då var det redovisning som gällde. Alla fick snällt gå fram och redovisa den myt/grekiska gud de hade fått. Själv fick jag ju Hermes så han redovisade jag självklart om. Det gick bättre än förväntat eftersom jag skrev ihop stödorden imorse utan att ha tränat. När alla hade redovisat fick vi faktiskt sluta. Nice! :)

Nemo!

imag0016 (MMS)

Nemo!


Hemma igen!

Det är något fel på min väckarklocka, helt klart. Den måste stänga av larmet av sig själv eller något, men vilken tur för den att jag vaknade vid 6 i alla fall.

Jag har redan uppdaterat om Fotolektionen så...

Medan jag väntade på Multimedian så dök Bosse faktiskt upp. Satt och pratade lite med honom. Han hade tydligen skickat ett mejl vilket jag inte såg när jag kollade min epost på fotot. Det visade sig sen att det hade hamnat bland skräpposten. x]

Multimedian var faktiskt helt okej för en gångs skull. Det var lugnt, härlig stämning och det kändes som om alla var på bättre humör än de brukar under en multimedia lektion. Idag höll vi än en gång på med urklipp (planeringarna går ju verkligen hit och dit) så det var lite slappt. För en gångs skull så slutade vi tidigare. Vi ska gå till tio i fyra, men vi slutade tjugo över tre istället.

Istället för att vänta till fyra på snabbussen så tog jag den som gick fem över halv istället. Vanliga bussen alltså. Det är rätt skumt egentligen. För imorse när jag gick till bussen så tänkte jag på att jag väldigt, väldigt sällan åker med bussturken. Gissa vem som körde fem över halv bussen? ;) Ödet gillar mig. :)

Fotolektion...

Sitter på fotolektionen och har absolut nada att göra. Från början var det tänkt att vi skulle vara ute och fota hela dagen, men eftersom det regnade som få så blev det inte så. Vi fick någon luddig uppgift som vi lika gärna kunde göra hemma. Så många har försvunnit men eftersom jag har multimedia sedan så måste jag stanna. Jag har redan läst igenom häftet och "funderat" på en del frågor, så jag har en hel del dötid.
Nu tänker jag fortsätta med det jag gjorde och se om jag kanske kan börja med en ny del på min novell. Den har faktiskt fått awesome respons och det känns lika awesome att äntligen kläckt en idé som verkligen slår igenom. Just det, gå tillbaka till det jag gjorde var det... Med andra ord, lyssna på musik, I'm in love with HIM again!
Onsdag, vad betyder det? I princip bättre uppdatering än andra dagar och ridning! Det är det bästa med dagen. Just det, ska jag påpeka att Flii inte är här? Alltså sitter jag ensam på en 4 timmar och 50 minuter lång lektion + att jag ska ha multimedia utan henne också. Kul...
Låten jag lyssnar på just nu:

*dör*

Nu har jag suttit och sammanfattat det viktigaste i naturkunskapen till torsdag. Det blev sammanlagt 3 A4 och en sida med frågorna. Sedan var jag ju så snäll och skickade allt till Mela. Nu är jag död och tänker slappa resten av den tid jag kommer tillbringa uppe. :)

10 Sanningar!

  1. Jag har kraftigt nedsatt syn, trots det använder jag bara glasögonen hemma och det är inte varje dag.

  2. Jag har en smidig tendens att komma undan med uppgifter i skolan.

  3. Jag måste se när klockan slår över från **:59 till **:00 och till **:01. Annars stör det mig väldigt länge.

  4. Jag blir väldigt lätt besatt av saker. T.ex filmer/böcker.

  5. Jag har ett udda intresse av allt som kretsar kring mord, bizarra saker, kannibaler m.m.

  6. Jag är snäppet paranoid och tror alltid att jag står i centrum för människor med mord i tankarna.

  7. Det enda i matte jag tycker är kul är ekvationer.

  8. Jag tittar inte på Tv och jag räknar inte film som tv-tittande.

  9. Jag har en tom Ouzo-flaska i mitt rum som jag går och luktar i ibland. Luktar Lakrits.

  10. Jag hatar att behöva åka buss, att behöva passa tiden för att få en plats gör mig enormt stressad.

Bildmontage!

Såhär ser min idé ut på ett ungefär. Dock saknas det en bild men det fixar jag snart. (:



Tuesday!

Efter en dags extra helg så pallar man faktiskt inte att stiga upp vid 6, men måste man så måste man.

Engelska som vanligt och vad gör man inte förutom grammatik? Grammatik, grammatik. Dock håller vi på med de sista 8 delarna sedan är det över! Woho! Sedan gick läraren också runt och frågade hur långt man hade kommit i siin bok. Jag läser som sagt Dracula och sa något i stil med: "He's walking around in the castle and has just realized that he's a prisoner". Det dög alldeles utmärkt trots att min engelska suger. :) Det sista vi gjorde var att lyssna på en nyhetssak och svara på en del frågor. I samband med det skulle vi diskutera två och två om något hon hade skrivit på tavlan. Det gick i alla fall fort och vi slutade en hel kvart tidigare! Wow!

Mentorstid... Vad ska jag säga? Rektorn var också där och det hela kändes som en jävla debatt. Jag vet att man ska respektera vad andra säger, är det så lätt när de säger allt i ett hemskt tonfall som bara gör mig förbannad? Hela skiten gjorde mig så arg så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Tänker inte uttala mig om vad det handlade om (om det inte är uppenbart) men jag kan säga att jag anser att hälften av det som sas inte alls stämde. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, right?

Lunch.

Naturkunskap. Sista lektionen innan provet och han pratade lite allmänt om saker som vi gått igenom tidigare. Sedan resulterade det i en frågesport, lite i stil med jeopardy. Kategorierna var "Atommodellen, Vatten, PH, Periodiska Systemet, Blandat", fast jag kan alltid ha glömt något? Aja, sedan fanns "svårighetsgraderna" 100 - 500 "poäng". Det gick faktiskt helt okej och för en gångs skull deltog jag aktivt. En väldigt stor skillnad från hur det var i nian. ;) Vi failade lite på en del av och frågorna och det var lite som "amen vafan, självklart" när han sedan sa svaret. Rent logiskt, men så tänker man inte när man sitter under tidspress. I vilket fall som så slutade det med att det andra laget fick 1200 poäng och vårt lag fick 3000. Detta trots att pluggisarna Mela och Emma inte var med! ;)

Graf som sista lektion. Idag var lektionen hur bra som helst. Allt gick i ett lagom tempo och det vi fick lära oss var roligt. Dessutom var inte stämningen lika spänd som den brukar och det lättade upp en hel del! Hoppas att resten av lektionerna kan vara så... Jag har helt tappat ordet för vad vi fick göra idag. Om vi säger såhär, man har en bild på ett moln. Du ska använda dig av det här molnet för att täcka hela bilden med moln! Bl.a. genom att använda lasso och suddi. Dessutom jobbade vi lite med färgbalans också.

Vi slutade lite tidigare och jag skulle egentligen åkt med mor hem, men jag valde istället att ta snabbussen istället för att vänta. Gud var på min sida idag. 7an kom precis då jag lämnade skolan. Så jag latade mig och liftade med den ner till kungsplan. Därefter var det bara att trava fram till snabbussen. :)

Dagens + & -!

Vi börjar med Dagens +!

+ Ledig dag!
+ Sov länge [brukar ha svårt för det].
+ Jag övervann idétorkan.
+ Jag slog mitt rekord på Drop!
+ Jag har redan fått 4 kommentarer på novellen [vanligtvis är det färre haha]!!
+ Det regnar!

Dagens -!

- Folk får väldigt gärna lägga ut noveller på Dikta, jag vill läääääääsa.
- Jag kom på en fet nackdel med min Multimediabild.
- Mitt hår behöver tvättas och jag orkar inte.
- Jag har tråkigt. :c

Poff! En idé!

Jag som har suttit och ojat mig över att jag inte hade någon som helst bildidé till Multimedian. Nu har jag en faktiskt! Bara att slå sig ned framför Xboxet och Poff! En idé. Helt awesome. Nu gäller det bara att fixa bilderna till på onsdag men det ska inte vara några problem. För att inte glömma bort hela idén har jag faktiskt skissat upp den. Haha, vad det ser ut. Jag är inte så bra på att teckna men jag ser i alla fall vad det ska föreställa. :)

Bilder! :3

Jag har inget bättre för mig så jag gör ett inlägg med bilder som är helt awesome :3

















Vadå sämst humor? x']

Ändrat schema.

Härligt att man från första börja fick ett fungerande schema, eller hur? :) Det har skett ännu en förändring, dock klagar jag inte, men kunde det inte varit så från början? Aja, nu är det bara så att istället för att ha 2 Graflektioner så har jag bara en. Självklart blev det den som ligger som sista lektion på tisdagar, 13:20 - 15:50. Fast det betyder ju att man får sovmorgon på torsdagar så det är ju helt okej i alla fall.

Måndag:
Helt Ledig!

Tisdagar (8:00 - 15:50):
Engelska,
Mentorstid,
Naturkunskap,
Graf.

Onsdag (8:00 - 15:50):
Foto,
Multimedia.

Torsdag (10:35 - 14:15):
Naturkunskap,
Svenska.

Fredag (8:00 - 15:50):
Engelska,
Idrott,
Text.

Så ser det ut nu. Sedan får vi se hur det blir till nästa termin. Då läser jag ingen engelska utan matte. :)

Baaaaaah.

Finns det något värre än att lida av total idétorka? Naaa... Jag satt nästan hela dagen igår och försökte knåpa ihop en ny del till en novell jag skriver. (Ja, jag tröttnar hela tiden och påbörjar nya). Kring 11 halv 12 på natten hade jag fått ihop cirka 2 sidor. Självklart är jag inte nöjd med dem för det blir aldrig bra under idétorka. Därför tänker jag sitta och skriva om kalaset idag. Därmed hoppas jag att någon håller en tumme för mig, annars dör jag, haha. Måste jag påpeka att jag blev så frustrerad igår att jag bet av en del av mina naglar? Buuuuuuuhuuuuuuuuuu :c Bara att börja om...

Till något roligare. Det har skett ett mirakel! Mina växter lever! Woho haha. Egentligen skulle jag väl till och med kunna ha ihjäl en kaktus, men det är ju en annan sak. Därför skämde jag bort växterna med vatten och bortplockning av det döda. Awesooooome. :3

Tss... egd.


Kolla från 1:28.

Håll huvudet kallt, idioter finns överallt. True story.

Planering.

Morgondagens planering:

  • Ta hand om hunden.
  • Börja leta fakta om Hermes.
  • Läsa Naturkunskap.
  • Göra 2 delar engelsk grammtik.
  • Börja med Textsaken.
  • Läsa åtminstone 1 kapitel i Dracula.

Nu får vi väl se om jag gör allt detta. Fast vill jag lyckas under det här året så lär jag få göra det. Mindre dator mera plugg!

Friday!

Äntligen fredag igen och idag började man faktiskt ganska sent. Med andra ord sovmorgon! Varför? Därför att engelskaläraren var på begravning så nada engelska alltså. Awesome! :]

Så min första lektion var Idrott. Utomhus. Därför blev man tvungen att gå hela vägen bort till Västra Mark. Tjoho! Fast jag har inte alltför mycket emot Västra Mark egentligen. När man kom dit så var det bara att lämna in de idrottsplaneringarna man hade gjort. Eftersom jag är förkyld sa jag helt enkelt att jag tänkte ta det lugnt. Det slutade alltså att jag blev Fliis lilla träningsdocka. Hon lärde mig med andra ord lite Judo och jag hamnade på marken ett flertal gånger. Fast lite kul var det allt. ;)

Sedan den sista lektionen Text. Den hade vi tillsammans med Text A eleverna. Bosse gick igenom en hel del som jag inte lyssnade på. Jag orkade helt enkelt inte, haha. Sedan fick vi Text B elever ett papper som vi skulle skriva en "artikel" av. Jag gjorde inte det heller så jag gör det antagligen imorgon. Annars så var det en väldigt slapp lektion. Dagens bästa: Jag hittade min Bosse-artikel! Haha vad jag älskar den. Jag ska ha den som en merit när jag söker jobb. ;)

Även idag stannade jag kvar i staden tillsammans med Flii som måste vänta ganska länge på en buss. Även idag så traskade vi först till McDonalds. Det roliga där var att det kom in 3 killar och ställde sig i en kö och väldigt snart kom även 2 väktare och körde ut dem. Jag undrar fortfarande vad det handlade om. *nyfiken* Efter det traskade vi in och ut mellan Kappahl och Ginatricot. Flii skulle köpa byxor men hittade inga så det blev ett linne istället. 

Sluuuuuuuuuuut. 8]

Lyrics.

Jag älskar lyrics, absolut. När någon mening verkligen fastnar och formar en liten betydelse, det är då det är som bäst. Det finns alltid en bit som är så mycket "bättre" än det andra (om man säger så, jag menar inte att resten av texten suger), men jag hoppas ni förstår. c: Sådana textbitar tänker jag dela med mig av, haha.

Dessa är några av de som får mig att slå frivolter. :3

"Whether we live or die just remember I'll be alright on the other side
Whether we live or die just remember I'll love you forever"

- A Skylit Drive - Heaven

"You know you’re not invisible
Just static over the airwaves"

- A Skylit Drive - Xo Skeleton

"There's a hand to hold,
You're not alone,
This pain gets old like,
cracks in stone,"

- Before Their Eyes - Not Alone

"The heretic seal beyond divine
A prayer to a god who's deaf and blind
The last rites for souls on fire
Three little words and a question why"

- HIM - The Funeral of Hearts

"You smiled like an angel
(Fallen from grace)"

- HIM - Resurrection

Sedan hade jag kunnat ta 100 till från HIM, för det finns alltid minst en sådan bit i deras texter.

Awesome!

Än en gång Ny Design! (F5 om man inte ser den) och jag är fet med nöjd faktiskt. Jag känner att för en gångs skull ser den ut på ett sätt som jag verkligen trivs med. Dessutom är känslan att ha skapat det mesta själv (inte grunden) som grädden på moset. Vilken awesome känsla med andra ord. Nu är bloggen verkligen "jag" och headern visar en del av min verkliga personlighet. *glad*. Jag är inte världsbäst på varken Photoshop eller kodning, men att ändå ha skapat det här är en mäktig känsla. *stolt* 8D

Media, media...

Förbannade klockskrälle! Idag ringde den inte alls. Jag brukar ställa den på 6:00 för att jag ska pallra mig upp och ta bussen 6:57. När vaknade jag? 7:09. Fasiken, jag skulle inte ens hunnit med den som går 7:17. Som tur var kunde mor köra in mig.

Första lektionen var Graf. Den här lektionen gick ut på Urklipp och att vi skulle lära oss en del av verktyg för att klippa ut. Ritstift, pensel och markering. För en gångs skull var lektionen rolig och man fick ut något av den!

Naturkunskap. Vi började med att gå igenom pappret vi skrev på under labben. Öh... ja, resultatet på min och Emmas labb var ju... sådär. Förbannade sak som mäter ledningsförmåga, den fungerade EN gång av sex. Tjoo! Därefter snackade läraren lite och därefter såg vi en liten film. Exakt vad den handlade om kan jag inte säga, men den slutade med en beskrivning av supernovor i alla fall. 

Lunch.

Svenska var sista lektionen. Peter gick igenom tidslinjen han hade ritat upp och en massa om mytologi och liknande. Sedan gav han oss varsin gud som vi skulle göra en kort muntlig redovisning av till nästa gång. Jag fick ju äran att få Hermes. Haha. Aja, har man sett Herkules så känner man nog till en del av dem redan? ;) De sista 50 minuterna så kunde vi få fritt leta fakta efter gudarna. Många stack hem men Emma, jag och Mela stannade en stund i biblioteket. Efter någon minut slog vi fast att det var bättre att leta på internet och gjorde annat istället. (:

Nu funderar jag än en gång på att byta bloggdesign. Fan att jag aldrig bli nöjd. ;) Antingen blir det bara byte av bakgrund och header eller så gör jag en totalmakeover. (:

Respektlöst.

Ja, jag tycker att ett visst "beteende" är ganska respektlöst. Speciellt det som en stor del visar mot vissa lärare. Herregud, vilken årskurs går vi? Andra ring? Ah, precis. Vid det här laget bör man ha lärt sig att visa respekt mot både läraren och alla andra. Den respekt för personerna runt omkring/läraren som bör finnas på bl.a. Multimedian och Grafen, ja... den finns inte. Jag känner inte av den. Allt jag känner av är en viss negativitet från en del. Inte roligt alls för det förstör lite för mig också. Tycker man inte att det är kul, visst men försök visa ett engagemang i alla fall! 

Jag hade personligen aldrig haft samvete nog till att hålla på så. Att veta att jag är delaktig i det som "bryter ned" läraren. Man ser ju för tusan hur desperat han blir och hur mycket han försöker! För han försöker verkligen få igång något. Visst, jag är inte jätteaktiv heller men för mig spelar det ingen roll. Jag vill lära mig Photoshop oavsett vad vi jobbar med/hur vi jobbar. Vill man inte lära sig, fine, bara gå. Man behöver inte komma till lektionen då eftersom den negativa utstrålningen stör bland annat mig. Den stör de som faktiskt vill!

Hur trist är det inte att få höra av någon att han tycker att klassen är omöjlig. Att han snart inte vill ha med oss att göra och att han helt enkelt ger upp. Skittråkigt säger jag bara, skittråkigt att det ska behöva bli så. Som tur är splittras nu klassen till Multimediatimmarna och jag hoppas att det blir bättre. För respekt är så förbannat viktigt, oavsett vart man är. Speciellt för en lärare. De är där för att undervisa oss, för att lära oss och se till att vi blir bättre med det vi ska arbeta med. Som han själv har sagt så lägger de ned sin själ på det och självklart ska man ge något tillbaka. Inte bara resultat av det man gjort utan alla förtjänar respekt. För som sagt, de är ju där för oss.

Baha baha, detta var lite av det jag hade i tankarna. Nu lät jag bli att beskriva hur förbannat irriterad och arg jag blir över att lektionerna alltid förstörs på det här sättet. Jag skäms ärligt talat över att gå i den här klassen. Grupperingarna kommer aldrig att upphöra och det kan jag med stor glädje leva med känner jag nu.

Fotobilderna!






Jag hade tänkt redigera vissa lite, men det gör jag någon annan gång. Dessutom valde jag bara dessa bilder eftersom jag vet att jag kan lägga ut dem eftersom det är jag på. :)

RSS 2.0