Campari!


Campari, Född 2002, Svenskt Halvblod, Valack

Efter hur jag har lärt känna Campari så kan han vara högst irriterande. Då menar jag att så fort man råkar stå utanför hans box drar han bak öronen, börjar sparka och försöker skrämmas. Så fort man har kommit in till honom slår han om helt. Då är han världens lilla gullegris. Väldigt snäll att sköta om och sadla. När man ska tränsa kan han vara lite jobbig, han vill inte alltför gärna få bettet i munnen. Efter lite trugande så går det dock.

I ridningen så kan han vara snäppet lat. Han lyssnar bra på hjälperna och är väldigt duktig i dressyr. Som jag har märkt så är det lätt att känna av vissa skillnader på honom när han faktiskt jobbar. Till skillnad från de andra hästarna så lär han verkligen en när man gör "rätt" så att säga. Helt klart en favorit i dressyren! Personligen har jag aldrig hoppat honom men som jag har sett så hoppar han som de flesta. Det kan väl hända att han stannar någon gång men för det mesta hoppar han det som finns. Ibland händer det att han kör lite korsgalopp precis innan hindret och då kan språnget bli lite konstigt. Att rida ut på så är han relativ. Trygg i skritten och i traven kanske man måste ligga och lura lite. I galoppen sedan är han bara en pain in the ass. Han kan sticka när han känner för det. Det har jag personlig erfarenhet av.

Detta är vad jag har lärt mig om honom genom fysisk närvaro. :)

Klrk's beskrivning av Campari:


Jag heter CAMPARI
Jag är snäll att sköta om och att rida. Jag kan vara lite nafsig, så ge mig inte godis ur handen. Vid ridning kan jag vara lite lat, så här får man jobba lite. Jag är duktig i både hoppning och dressyr.
Glöm inte mina benskydd som jag ska ha vid ridning.
Jag vill bära max: 90kg

Mer att veta om Campari:
Kom till KLRK april 2009. Hoppade knappt ett hinder när han kom (hans pappa är en väldigt duktig hopphäst).


E: Cagliostro
EE: Calando I
EU: Zilia

U: Portia
UE: Pontus
UU: Sihaya

Några bilder på Campari:





Lektionen.


Fick som nämnt Campari idag. Till min lilla glädje så stod han faktiskt i stallet och väntade på att jag skulle komma till honom. Att sköta om hästen innan och efter ridning är ju faktiskt en trevlig del med ridningen. Han var lika snäll som vanligt när man kom in till honom. Eftersom han redan hade gått en lektion var det inte mycket att rykta, men jag gjorde det bara för att. Tyvärr så har den lille rackaren både martingal och skydd till bakbenen. Behöver jag nämna att jag trasslade ihop tyglarna och martingalet och att jag flera gånger satte om skydden? Haha, jag har noll koll på sådant.

Idag red vi i lilla ridhuset och för Jenny. I början av passet skrittade jag fram till henne och anmälde mig till Clear Rounden den 16.de september. Jag valde lille Nasse och att vi skulle hoppa 70 cm. På tiden att jag startar en Clear Round nu. :)
Efter uppvärmningen höll vi på med framdelsvändningar. Först i halt och sedan i skritten. Campari var som en ängel, varje vändning var klockren. (Kanske ska nämna att jag hade dressyrspö). Detta gjorde vi i båda varven och lika fina var varje vändning oavsett varv. När vi var klara med framdelsvändningarna började vi trava några varv i vänster varv. Sakta av för att byta varv med en framdelsvändning. Några till varv i trav och sedan skulle vi börja med en del serpentinbågar och i varje "båge" kunde vi lägga en volt om vi hade plats till det eller behövde minska avstånden. Detta gick inte så bra eftersom han var hemskt stel och formade sig inte efter skänkeln. Dessutom måste jag lära mig stänga händerna och ta in armbågarna mot kroppen.

Efter vi gjort bågarna några gånger saktade vi än en gång av och bytte varv med framdelsvändning. Nu skulle vi göra skänkelvikningar från A och C. Först i skritt. Nu gick Campari förträffligt fint. Ibland blev han böjd i kroppen men jag rätade ut honom och skänkelvikningarna var till 90% i mina ögon helt acceptabla. Lika bra gick det i traven och man kunde verkligen känna hur han arbetade. Fin fin häst! Tillslut var det dags för lite galopp först i vänster varv. Han var lite seg med att fatta galopp efter skänkel och slängtravade först. Bara att sakta ned lite och börja om. Sedan gick han väldigt fint och det enda som kunde göras bättre var att jag skulle stänga händerna och ta in armbågarna mot kroppen!
Byta varv i framdelsvändning en sista gång.
Höger galopp också. Här gick det hur bra som helst! Mest med tanke på att jag nu verkligen koncentrerade mig på att stänga händerna och ha armbågarna intill kroppen. Jättefin häst som sagt! Efter det travade vi av och gjorde en sista serpentinbåge. 

Slutsats: Kanon trots stel häst. c:

Wipeey.

Just nu känner jag att livet leker (bortsett från att jag är förkyld). Det går helt okej i skolan och jag trivs kalas med att rida vid 7 varje onsdag!

Första lektionen idag var foto. En massa snack om gyllene snittet, vilande triangel (eller vad det nu var) rörelseoskärpa och att frysa en bild. Idag fick vi också äran att faktiskt få komma ut och fota! Eftersom gruppen är större än antalet kameror så fick man vara två på en kamera. Flii och jag tog det lilla lugna och det slutade med att vi stod med en systemkamera i nävarna! Jag tänker använda mig av fyra ord för att jag ska komma ihåg hur det failade i början. "30s. och vita bilder". Hm...? Tillslut kom vi över de bilder vi skulle ha och gick tillbaka in igen.
Lunch.
Efter lunchen skulle vi se någon film nere i Pizza-salen (P122A) så där utanför slog Flii och jag läger tills vi blev insläppta. Fram till dess så diskuterade vi böcker. Vilket slutade med att vi pratade om allt som var "fel" med Harry Potter. ;) Aja, det vi fick se var rätt intressant. Speciellt en gubbe som jag tyvärr inte kommer ihåg vad han heter. Det han gjorde var dock amazing! Därefter fick vi sluta.

Andra och sista lektionen var Multimedia och vad fan ska jag säga? Till att börja med... nej vänta, detta tar jag i ett annat inlägg. I alla fall kan jag säga nu att jag skäms över att hur folk beter sig, verkligen. Lektionen började med en massa snack om något projekt vi ska börja med. Verkar faktiskt riktigt kul (bäst att jag skaffar fram mina 5/6 bilder jag ska ha)! Läraren visade lite "grundläggande" vad vi skulle göra (med andra ord hur det cirkus skulle bli) och därefter spårade det. Tänk att folk som går andra året kan vara så... så, omogna? Nej, respektlösa. Det är precis vad jag tycker. (Som sagt, tar upp detta i ett annat inlägg). I alla fall så bröt det lite för läraren och han medgav att han snart gav upp hoppet om Mp2.
Rast.
Innan vi lämnade salen bollade vi lite om hur vi skulle göra med bilderna. Därefter travade vi ut till trappan och fortsatte en liten diskussion där. Tillbaka in efter en kort rast och börja leka lite i Photoshop efter guiderna på ww.Moderskeppet.se. Tiden rann och vi satt över en stund. De andra hade ju till sin vilda glädje lärt sig klona. ;) Därefter ett litet uppmuntrande samtal med läraren och han visade faktiskt också hur man skulle göra något. Kommer inte helt ihåg vad det var, men men. :)

Notis: Tidsinställ inlägg med följande innehåll:

Ridlektionen,
Presentation av Campari,
Fotobilderna,
Respektlöshet.

Har jag glömt något nu kommer det säkert också upp imorgon. :)

Campari fick det bli idag :)

imag0015 (MMS)

Campari fick det bli idag :)


In Joy and Sorrow.


Det är helt galet hur mycket jag värdesätter den här låten. Den ger mig rikligt med inspiration när jag skriver och den är faktiskt den enda låt jag kan börja gråta till. I alla fall om jag lyssnar på den några gånger, dock är det nog värre med den andre versionen. Buhu... I vilket fall som helst så tycker jag att den har en sjukt vacker text och att Ville (the singöööööör) verkligen får känslorna att framträda. Nu vet ni det och den är värd den tid man spenderar på den!

Helt okej Tisdag.

För en gångs skull åkte jag faktiskt bil till skolan. Dock så var det helsike med bilköer, jag önskar bort dem tills imorgon...

Tisdag, första lektionen är Engelska. Den här lektionen bestod av 2 timmar och 10 minuter grammatik sedan var det någon "listening-övning" som hade med dialekter att göra. Så ja, det var den lektionen. ;)

Mentorstid. Kommer inte ihåg så mycket, men han sa inget speciellt i alla fall.

Lunch.

Naturkunskap. Idag fick vi faktiskt labba. Dock bara halva klassen i taget, de andra fick läsa på något utanför medan de väntade. Vi skulle använda en indikator (pH-sticka) och någon annan kul sak med batteri för att ta reda på bl.a. pHvärdet i de vätskor vi hade framför oss. Varken Emma eller jag spillde något så vi båda överlevde med livet i behåll. Vi hade 20 minuter på oss och när de var slut så var det bara att byta. Nu var det resten av klassens tur att labba. Vi som precis hade labbat fick sluta och kunde göra det de hade gjort, hemma. 

40 minuter innan Graf.

I början av den här lektionen kom det fram en väldans massa saker. Till att börja med har Multimedian blivit fel från första början. Vi läser dubbelt så mycket än vad vi ska göra och ska egentligen vara 2 grupper och inte hela klassen. Så om lärarens gruppuppdelning fungerar kommer jag att ha Multimedia bara på onsdagar och vara helt ledig på måndagar! Dessutom så tyckte han att det blev väldigt mycket med att både ha Graf och Multimedia (photoshop under båda lektionerna) och därför ska kanske någon annan ta över Graf. Efter det bytte vi helt inriktning på Graf. (Till det bättre om man frågar mig!) Så vi ska från och med nu hålla på med Bildkonst, eller vad det hette, och det är precis sådant jag vill lära mig! Så idag fick vi sitta och redigera lite fritt och måste jag påpeka att jag lärde mig en massor? Härligt! :)

Förkylning...

... härjar i huset! Usch och fy och allt det där. Det sista jag vill är att bli förkyld. Tyvärr blir jag säkert det ändå... Aja, bara att göra sitt bästa. Trycka i sig äckelpäckel C-vitaminer (det vänder sig bokstavligt talat i magen) och dricka ännu mer te!

Måndag igen.

Skönt att enligt schemat börja dagen 20 över 1. Därför kan man alltid unna sig en extralång sovmorgon. Som idag, jag låg i sängen till 11. :)

Dagens enda lektion är Multimedia och idag skulle vi börja med en bild som har med Surrealism att göra. Vi skulle välja ut ett tema, alla tog något kring en fobi och sedan leta upp 5 bilder som man tyckte hade en relation till temat. Mitt tema var "Folkrädsla", eller som det egentligen heter, "Socialfobi". Fast innan detta lärde han oss en massa Snabbtangenter vilka han tycker att vi ska använda oss av. Sedan skulle vi leta upp bilder. Det tog mig evigheter att få fram något men tillslut hittade jag 4. (Okej, 4 vara minimum). Därefter gick han igenom väldigt grundläggande saker. Öppna ett nytt dokument, kopiera över bilderna till dokumentet.
20 minuter rast.
Därefter skulle vi också se till att bilderna på dokumentet var i rätt storlek. Kvart i 4 slutade vi och jag skyndade ned mot busstorget. Jag hann faktiskt med snabbussen med 5 minuter tillgodo. :)

Failbilder.

Jag bjuder på de Failbilder jag har på datorn. Varning! De är inte snygga för fem ören! ;)










Te!

Jag är helt besatt av te. Minst en kopp om dagen är bra för magen! Eller är det så? Tydligen innehåller te (utan socker och mjölk) en hel kalori! AMAGAD! Till skillnad från kaffe som innehåller 2. Haha.

Oavett vad så ska det vara te. Jag tycker om de aldrig flesta smaker så länge det inte är "caffeine-free" eller något i den stilen, usch. Lakritste är faktiskt inte heller så himlans gott. Annars är jag väl rätt öppen för variation. Självklart finns det ändå favoriter.

  • Kamomill
  • Äpple/kanel/russin (i think)
  • Fyra röda frukter
  • Citron
  • Roobios

Studiebidrag.

Nästa månad får jag mitt studiebidrag. Dock bara 500:- då resten av pengarna har jag valt att lägga åt sidan. Redan nu har jag dock planer för vad jag ska göra med pengarna. Först och främst ska jag köpa en bok. Vilken bok vet jag inte, men en bok ska det vara. Därefter vill jag också köpa en skiva, vilken skiva vet jag inte, men en skiva i alla fall.

Jag har ju redan radat upp de böcker jag ska köpa någon gång. Sedan har jag ju faktiskt också en liten lista på de skivor jag vill köpa. Bl.a. följande:

  • Adelphia [A Skylit Drive]
  • Identity on Fire [A Skylit Drive]
  • Untouchable [Before Their Eyes]
  • Dark Light [HIM]
  • Greatest Love Songs [HIM]

Sedan finns det ju en hel del "biskivor" som jag funderar på om jag ska ha till min samling. Antagligen kommer det bli så, men de får komma i andrahand. Just nu är det de uppradade som ligger i centrum. Annars har jag redan 6 av HIM's skivor, 2 av The Rasmus och nada av varken A Skylit Drive eller Before Their Eyes.

Hjälp jag är en fisk!

Happ, nu har man sett Hjälp Jag Är En Fisk. Eller ja, tillsammans med bröderna som man "passade" och en gammal VHS. Lika bra funkar väl det, eller hur? I alla fall tycker jag bara att filmen är sådär, men vissa saker är ganska bra för att vara en sådan gammal film. Sjöhästen är bäst!

Musiken i mitt liv.

Musik är viktigt. För mig är det så. Som tur är så är utbudet väldigt brett så man ju mer man fiskar desto mer napp får man. Jag chansat flera gånger och fått helt fantastiska resultat.

Vanlig Popmusik är inte helt min grej. Okej, vissa låtar är helt okej men de formar inget i mitt liv. Jag kan inte riktigt sätta fingret på den exakta genren som är just "mig". Oavsett genre så är också texterna viktiga. Dock är det heller inget jag snöar in mig på. Det ska vara hur musiken och texten går ihop, det är viktigt och något jag sätter stort värde på. En låt ska ha ett budskap som ska tas upp känslomässigt. Man måste verkligen lyssna för att förstå. Därför är utbudet viktigt! Alla kan inte höra i exakt samma låtar, om jag uttrycker mig så. Det finns något för alla, eftersom det knappast finns en känsla, en mening som är unik.

Ibland måste jag ge en låt flera chanser innan den hamnar i mitt "förråd". Ibland är det kanske så illa att jag aldrig kan lära mig att gilla den. Då får det vara så och man kan ju ändå inte gilla allt. Helt normalt. Det har hänt mig flera gånger ur enträget jag än försökt. För ibland vill jag verkligen gilla en låt eftersom ett speciellt band har gjort den. Så ska det inte vara. Funkar det inte efter de första försöken, låt det vara. Det kanske kommer med tiden eller så är helt enkelt låten inget för dig.



Den här låten har jag fortfarande inte tröttnat på. Det går helt enkelt inte. Texten, musiken, allt gör den så speciell att den alltid kommer ha ett särskilt rum i mitt musikhjärta.

Hittills finns det 4 Band som verkligen har format och haft ett stort inflytande i mitt liv.
  1. The Rasmus
  2. HIM
  3. Before Their Eyes
  4. A Skylit Drive
Dessa band har, på ett eller annat sätt, lett mig in på vägar i livet som jag kanske aldrig skulle ha tagit. I så fall hade jag aldrig varit jag, jag hade inte varit den jag är idag. De har fått mig att orka, att helt enkelt kunna, stå på mig. Vara stolt över den jag är och det jag gillar. De har fått mig att vända ryggen till allt skit som förekommit. Jag har blivit starkare i mig själv. Tack vare dessa 4.



Den här har säker de flesta hört och det var med den här låten min lilla musikvandring började.

2003 släppte The Rasmus låten "In the shadows". Den här låten föll jag för direkt redan då och den är lika bra än idag. 17 November 2007 slog HIM klorna i mig med låten "Right here in my arms". Jag kan fortfarande komma ihåg hur det kom sig att jag började lyssna på dem och vad jag tyckte då. Någon gång 08/09 sprang A Skylit Drive in till mig med låten "Wires and the concept of breathing". I samma veva som A Skylit Drive slog till kom även Before Their Eyes med låten "Life was all a dream".



Det här är ännu en låt jag inte kan släppa. Just den här låten är vad jag markerar HIM med.

Allt går i vågor, även hur mycket jag lyssnar på musik. Ett par månader i taget kanske är det HIM som gäller, några andra månader så är det Before Their Eyes. Så är det bara och det känns väl helt okej med någon variation i vardagen. I skrivande stund har Before Their Eyes tagit över med låtarna från deras senaste album "Untouchable". Texterna säger jag bara. <3 För någon vecka sedan var det A Skylit Drive som regerade med "Xo Skeleton" och "Your Mistake". Skumt nog sitter jag och hoppas på att HIM en vacker dag ska ta över igen, därför att jag får den irriterande känslan av att jag kanske tröttnat. I stilla sinnet tror jag bara att det inte riktigt är deras tid just nu och att den snart kommer. :)

Om någon ber mig ranka dessa band så skulle jag bara komma till 2 punkter.
  1. A Skylit Drive/Before Their Eyes/HIM
  2. The Rasmus
Trots att The Rasmus varit hos mig längst så har jag lagt dem lite på is för tillfället. Bidragande faktor är nog sångarens lilla "uppbrytande" och låten "Heavy". To be honest så klarar jag inte av den och blev så i helvetes besviken. Sådana bakslag får man dock ta och bara gå vidare. 



Den här låten är Dracula rakt igenom, för mig alltså. Jag lyssnade på den så mycket under den tid då jag läste boken att den "missfärgades". Jag kan inte lyssna på den utan att relatera till Dracula. ;)

Detta är ett högst personligt musikinlägg som jag dragit helt ur mina tankar. Jag kände att jag behövde spy ur mig det och det kan bli roligt att läsa senare. Sådana musikupplevelser antar jag finns hos alla och ser ut på sitt sätt. Nu vet ni hur mitt musikliv i princip ser ut. :)

Något band som betyder lite extra för dig? c:

Böcker.

Jag har ett fint litet intresse för böcker. Att köpa böcker är bättre än att bara låna. Du kan läsa om den hur många gånger som helst och har inget datum för inlämning. Vissa kanske inte vill slänga ut pengar på böcker när man kan låna gratis, fine upp till er. Jag tycker att de böcker man köper är mycket finare. Inte alls slitna och doften av en ny bok är förträfflig haha. :)

Hittills har jag bara köpt 3 böcker, något jag ska ändra på snart. Dracula, Harry Potter och Halvblodsprinsen, Harry Potter och Hemligheternas Kammare. De böcker jag längtar efter mest är de jag köper först.

Självklart är jag trött på den här förbannade Twilight-hysterin. De är ju inte ens bra! Jag har inte läst böckerna och ska inte slösa tid på det heller. För alla vet att äkta vampyrer inte glittrar och inte kan föröka sig... Dracula! Vampyrbok! Awesome! Tre ord som beskriver boken. Dracula glittrar inte och det är bra. haha. Nejmen, han är originalet om man säger så. Dracula är vampyrernas kung och slutdiskuterat. Har man inte läst boken tycker jag absolut att man ska göra det. Tycka vad man tycka vill, men jag tycker det är helt otroligt bra skriven. Det är en bok man ska läsa innan man dör.

Nu har jag faktiskt också planerat att köpa in fler böcker. Bland annat följande:

  • Harry Potter och De Vises Sten (jag vill ha samlingen)
  • Harry Potter och Fången Från Azkaban
  • Harry Potter och Den Flammande Bägaren
  • Harry Potter och Fenixorden
  • Harry Potter och Dödrelikerna
  • Sagan om de Två Tornen

Det finns säkert fler böcker jag vill ha, men det är dessa jag kommer på rakt av. Som nämnt så vill jag ha hela Harry Potter samlingen och när det gäller Sagan om Ringen är det bara andra boken jag inte har. Dessutom ska det inte vara i pocket, nej nej nej! Jag hatar att läsa pocketböcker, jag viker bara sönder dem och de är jobbiga att hålla. ;)

Dagens!


Before Their Eyes - Not Alone <3

Na... nej.



Det sista jag vill lägga pengar på är faktiskt kläder. I mina ögon finns det inget tråkigare än kläder och att gå runt i klädesaffärer. Självklart måste man ha kläder men jag är kräsen som få. Dessutom är jag snål som sjutton också. 300:- för ett par jädra jeans är för mycket. Jag kommer aldrig förstå som lägger flera hundra på några få klädesplagg. Nej REA in my heart.

När det kommer till att jag är kräsen så är jag kräsen. Det får bli en lista som visar mina stora Nej Nej & Fy!

  • Blåa jeans.
  • Vida jeans.
  • Blommigt.
  • Mjukis. (uäääää)
  • Vida tröjor.
  • Ljusa plagg.
  • Kläder med för mycket färg.
  • Tryck. [gäller dock ej bandtröjor]
  • Krusiduller på tröjor.
  • Överdetaljerade kläder.
  • Jeansleggins. *ryser*
  • Genomskinligt.
  • Manchester.
  • Onepiece.

Bland annat. Det finns säkert en hel del till som jag aldrig skulle få för mig att röra. Dock kan jag tänka mig Något färgat linne, i en väldigt klar färg i så fall. Annars föredrar jag "färglösa" och enklare kläder. Svarta helst, grått går till en gräns och det kan vara annan färg, dock i mindre mängd. Enfärgade, något tightare tröjor ska det vara, samma sak gäller byxor. Kjolar ska helst inte vara "raka" och inte för korta. När det gäller klänningar så finns det sällan några jag kan få för mig att använda. Klart det finns, men är man kräsen så är man. ;) Btw, fungerar skjortor/"blusar" också, enfärgade såklart.

När vi ändå är inne på kläder måste jag tillägga att gå ute med en Onepiece är förskräckligt. Ska man tvunget ha en så ska man ha den hemma! Att gå ut med en sådan får mig att känna medlidande för den sate som bär den. Nej, nej, nej! Sedan är det oförsvarligt att använda leggins (jeansleggins etc etc) som byxor. Jag har aldrig förstått poängen med det. Leggins (eller vad det heter) är inga byxor utan något man har under något annat, kjol etc etc. Nej fy tusan, använder man leggins som byxor har man definitivt glömt något. (Ska jag tillägga att det känns snäppet... hrm... sexuellt utmanande med sådant? Haha). Den dag man ser mig i det, snälla, ring psyket åt mig.

Fredag!

Ännu en dag som man helst hade velat ligga kvar i sängen!

Började den här dagen med ännu en Engelskalektion på 2 timmar och 40 minuter. Helt okej var det faktiskt trots att vi jobbade med grammatik. Tiden försvann verkligen och det är något som uppskattades. Vi började med att göra en diagnos på 72 "frågor". Hur ska jag uttrycka mig korrekt? Det gick åt helvete rent ut sagt. Jag kan verkligen inte haft mer än 5 rätt och detta är ingen underdrift. Yikes. Detta rättade vi sedan och ja, det gick ju inte bra för mig. Det kändes som om jag satt och ändrade på varje.
Bensträckare på 5 minuter.
Jag rörde mig inte ur fläcken utan jag valde att läsa i Dracula under dessa 5 minuter. Annars blir det väl att jag knappast rör boken. Aja, de 5 minuterna gick snabbt och sedan delade hon ut grammatikböcker vi ska jobba i. Vi fick börja med en gång eftersom vi skulle vara klara med de 8 första "delarna" (2 sidor/del) den här veckan. Jag hann att börja på andra delen innan hon skulle börja gå igen lite saker som hade med grammatik att göra. Därför var det bara att ta hem för att jobba senare med de sista delarna. Medan hon gick igenom antecknade jag som en tok. Jag tror att jag kommer ha nytta av dessa anteckningar för att faktiskt komma ihåg och förstå varför det är så. Därefter var lektionen slut.

Lunch.

Första idrottslektionen med ny lärare. Självklart hade man med sig idrottskläder och hade bytt om när läraren sedan sa att man inte behövde det den här lektionen. För i helsike... Aja, att visa framfötterna är alltid bra. Det enda som hände var att han pratade om allt som skulle hända under lektionerna och etc etc. Måste säga att han verkar super för han har en härlig humor. Nu kommer jag inte ihåg exakt vad han sa, men jag tycker det var förbannat kul. Något i stil med: "Vissa kan tycka att fotboll är Tjo! *lyfter armarna* och andra ber om en snara och går någon annanstans." Lite fräckt kanske men det lät kalas när han sa det. Sedan gav han också oss en läxa som vi skall ha gjort till nästa lektion. Vi ska planera 3 idrottslektioner åt oss själva, en måste vara kondition. Sedan ska vi utföra en av dem nästa gång. Jag funderar starkt på att välja att springa en sväng. När han var klar väntade vi ett slag för Flii och Emma skulle prata med läraren om något mer privat. Tihi.

Första textlektionen! 6 pers är vi i gruppen! Haha, härligt egentligen då jag inte är så mycket för större grupper. Dessutom kan det bli härligt med mer lugn och ro. Bosse var som han brukar vara och jag hade väl inte förväntat mig annat. Pratade en massa om både det ena och andra, inte kommer jag ihåg ett piss av vad han sa. Haha. Han delade ut 2 papper med lite text på som vi skulle "arbeta" med. Det hade i alla fall med Etik att göra och vi skulle diskutera utifrån de exempel som fanns om man bl.a. borde skriva ut namn i en artikel och etc etc.
20 minuter rast.
Varken Flii eller jag lämnade rummet utan vi satt alltså kvar. Jag bytte ut min plaststol mot en fåtölj. Verkligen härligt att Text är så fritt som det är haha. Kollade som vanligt Aftonbladet och hittade en artikel som gjorde min dag. En 32-årig man hade försökt sno en 79-årig dams väska men fick istället stryk. Hjärnskakning, sprickor i revben och en bruten arm slutade det med. Till och med Bosse tyckte att den artikeln var för härlig. :) Sedan efter rasten diskuterade vi dessa exempel. Jag hade väl själv inte så mycket att säga, utan jag inflikade då och då när jag faktiskt hade något på tungan. Lektionen slutade med en liten diskussion om Anorexi.

Jag hade funderat på att ta snabbussen hem, men jag hade aldrig hunnit med den så jag valde att vänta med Flii vars buss gick 20 i 6. Eftersom hon skulle komma hem sent behövde hon äta så vi traskade bort till McDonalds. Jag säger bara det, fy tusan vad hon saltar stripsen. Haha ;). Därefter satte vi oss i parken som ligger mellan hållsplatsen centrum och busstorget. Där satt vi resterande tid. Flii läste upp sin Engelska Irlandstext och jag tränade muntligt på min bokredovisning jag ska göra. Måste jag påpeka att det inte lät så seriöst? Därefter lekte Flii med min mobil och jag satt och glodde igenom en spellista hon hade på sin mp3. Hon kunde faktiskt vad alla hette utantill. Halv 6 gick hon ned till busstorget för att ta sin buss och jag traskade till centrum för att ta min buss. c:

Odette!


Odette, Född 1996, KWPN (Holländskt Halvblod), Sto

Som jag känner Odette så är hon trevlig i boxen. Någon gång då och då kan hon lyfta på hoven när man ryktar kring bog/framben. Annars gör hon inget större väsen av sig. Att tränsa kan hon vara lite tjurig. Hon lyfter gärna huvudet så man inte når. Så för att tränsa så får man truga lite och se till att hon håller huvudet nere. När man sadlar gör hon heller inget större väsen av sig.

Hon har en lång kropp som man kan märka av i ridningen. De gånger jag har ridit henne (till sommarbete, dressyr och hoppning) så har hon visat upp olika sidor. På turen till sommarbetet var det mest skritt och kanske någon trav. Hon var lugn och försökte inte dra eller något. Den gång jag red dressyr så var hon lite tjabblig och blev stark. Det märktes att hon hade svårt att hålla ihop sin kropp i galoppen då hon ofta bröt av. Vilket hon to be honest, inte hela tiden gjorde. Istället fick hon sådana energiryck att hon bockade och sparkade bakut i fattningen. Inte lugnade hon sig när man tog till spöet. Så hon kan bli stark och tjabblig, som sagt, om hon känner för det. Annars är hon trevlig av sig i ridningen. I hoppning kan hon hoppa lite "fel" så man inte hänger med över hindret. Har hon bara bra fart så hoppar hon bra och det blir sällan fel.

Detta är mina erfarenheter av Odette och så som hon har betett sig när jag hållit på med henne. :)

Klrk's beskrivning av Odette:

Jag heter ODETTE
Jag är en av stallets största hästar. Jag är snäll att sköta om. Jag går mest på ungdoms- och vuxenlektionerna. Vid ridning kan jag bli lite stark och har lite jobbigt att hålla ihop min långa kropp och galopp. Jag är duktig på att hoppa. 
Jag är lite spörädd, så var försiktig.
Jag vill bära max: 95kg


Mer att veta om Odette:
Hon kom till KLRK i oktober 2008. Importerad från Holland. 
Hennes pappa är inte godkänd och hennes mammas stam är okänd. 
Ras: KWPN (Holländskt Halvblod)

E: Ivo (ej godkänd)
EE: Armstrong
EU: Elke

U: Elvira

Ett par bilder:




Bussvett!


[busstidningen]

Nu tänker jag tala ut om allt som rör sig i mitt huvud om bussar, eller ja folk som åker buss.

  • Snälla, varför kan inte folk ge fan i att ha knäna på sätet framför? Visst okej, jag har också knäna på sätet framför ibland. När det INTE sitter folk där alltså. Självklart tar jag ned dem när någon sätter sig på det sätet. Detta gör inte alla. Jag vet inte hur ofta jag känt knän i ryggen och lika ofta har personen inte kunnat sitta stilla så de har i princip sparkat på mitt säte. GE FAN I ATT OCH VISA RESPEKT. Jag får ont i ryggen av att ständigt känna knän i den. Det är bara respektlöst mot andra att man måste sitta och knäa på säten där det sitter folk. Jag blir lika arg varje gång.

  • Väskan längst in, sig själv på yttersta sätet och man flyttar inte in när man ser att bussen börjar bli full. Lika respektlöst är detta och väldigt egoistiskt. Ärligt talat, så gör man inte. Beter man sig så när man är över 10? Skulle inte tro det. Jag sätter mig alltid på innersta sätet och bruka lägga väskan på sätet bredvid. Självklart tar jag undan den om någon skulle vilja ha det lediga sätet bredvid mig. Jag tycker inte om främlingar, men det är en självklar sak att göra eftersom knappast någon äger bussen. Visa mer respekt för medmänniskorna som kanske inte tycker om att behöva stå upp hela vägen in till stan.

  • Att föra en jädra massa liv är inte okej. Inte på en buss där det finns en massa andra människor också. Det är jobbigt, respektlöst och väldigt, väldigt irriterande. Kanske ska jag nämna att det är huvudvärksframkallande också? Det är inte alla som är intresserade av att höra era samtal, speciellt inte jag. Man behöver inte prata hur högt som helst, utan det går att prata i en normal samtalston också. Hur ofta händer det inte att jag hamnar precis framför någon som i princip skriker hela tiden? Jag försöker lyssna på musik under bussfärden och vill inte ha en massa störande ljud runt omkring. För att förtränga allt skrik (som ger mig huvudvärk) måste jag höja volymen. Något jag inte uppskattar. Trots det HÖR JAG DEM FORTFARANDE genom musiken. För i helvete, visa respekt! Att spela musik i en buss är verkligen inte okej! Headset eller inte alls tack!

  • Tryck inte på Stopp om du inte ska av. Att bussen stannar i onödan på vissa busshållsplatser är både onödigt och hemskt irriterande. Folk som tycker att detta är kul är säkert inte speciellt gamla till sinnet. Oftast tar detta också onödig tid med dessa stopp som det inte borde ta. Så ge fanken i stoppknappen om du inte ska av!

  • Rök inte vid en busshållsplats! Stå i så fall en bit bort om man tvunget måste röka innan man kliver på. För mig är det bara äckligt och jag far illa av den förbannade röken. Det är säkert andra icke-rökare som inte heller tycker det är kul att behöva stå i äcklig röklukt medan man väntar på bussen. Tänk lite på folk runt omkring som inte röker. Hur kul tror ni att vi tycker att det är med att behöva stå ut med rök som bara skadar? Inte alls! Jag vill väldigt ogärna kliva av bussen bara för att mötas av rökmoln. Schas med er!

Detta är saker som stör mig något enormt så jag måste använda mig av svordomar medan jag förklarar. Sedan att den buss jag brukar ta ofta inte kommer i tid är ju en annan femma. Folk nu för tiden är oftast egoistiska och respektlösa. De är ju faktiskt inte ensamma på bussen om de tror det.

Skola, skola...

Idag var det extra jobbigt att stiga upp. Mör i kroppen efter igår och sängen kändes mer lockande än vanligt. Tillät därför mig en kvarts längre sömn. Fast måste man upp så måste man!

Första lektionen idag var Graf och han gick som vanligt igenom saker. Vi ska börja med någon Annonskampanj. Först frågade han random utvalda personer vad deras intresse var, vilka han skrev upp på tavlan. Sedan gick han igenom hur man skulle kunna göra en annons av det. Han tyckte att hela gruppen var, hur ska jag uttrycka det, seg och motvillig. Därför frågade han sedan en och en vilket intresse man hade som han sedan skrev upp på tavlan med personens namn under. Det var en rätt salig blandning, bilar, film, musik, musikfestivaler, alternativ konst, djur. Djur var det jag som först kom med (vilket han blev något glad över att någon äntligen kläckte) något Agnes också hakade på sedan. Att tillslut komma fram till vad alla ville göra hade tagit cirkus en timme.
18 minuters rast.
Tillbaka in i salen igen och han pratade lite, ännu en gång. Sedan skulle vi göra något "grundläggande" för att han skulle se vilka förkunskaper i Photoshop vi hade. Först skulle vi skapa en tom sida och sedan fick vi fritt redigera en valfri bild. Det tog mig en stund att välja ut en bild jag faktiskt ville redigera.

Efter Graf hade vi Naturkunskap som idag innehöll kemi. En massa prat om atomer, neutroner, prutoner, elektroner, syror och baser. Jag gjorde mitt bästa för att lyssna trots att kemi inte är mitt bästa ämne. Dock är ju läraren helt okej och håller i lektionerna på ett sätt som gör att jag tycker att det är roligare än vad det borde. Haha. Härligt att det finns sådana lärare också. :) Sedan blev det en del expriment som hade med syra och bas att göra. + ett litet försök till räkodling. Vi får se nästa vecka om det gick, han hade tydligen haft otur med det tidigare. För att vi inte skulle bli helt slut i huvudet av allt prat så fick vi ett korsord! Tjoho ett kemikorsord! Bättre än att bara sitta och lyssna to be honest. Emma och jag löste det tillsammans, efter ja... en del missförstånd kanske? Haha. Nu vet vi att det inte heter Phsticka i alla fall. ;)

Lunch.

En sista lektion, svenska. Jag vet inte om jag har nämnt att vår lärare i Svenska B är Peter som vi hade i Engelska A förra året? I vilket fall vet ni det nu. Peter är också en helt okej lärare så jag antar att det går att överleva dessa lektioner. Precis som i början av alla andra lektioner blev det en väldans massa prat. Knappt något om kursplaner och mål, tack gode Gud jag vet inte hur många gånger jag har hört det den här veckan... Dock lite mer om det vi skulle hålla på med, lite fler detaljer alltså. 
En halvtimmes rast.
De sista 15 - 20 minuterna var Emma och jag kleptomaner. (Tillsammans blir vi båda dagisungar på nytt, nu vet ni det.) Hittade också en penna vi trodde var Fliis, vilket den senare visade sig inte vara. Så den fick bli min lilla trollstav som jag använde till att "tortera" Mela med. Med andra ord, peta på henne med samtidigt som jag sa "crucio". Tänk vad roligt man kan ha med samarbetsvilliga klasskamrater! ;) Under den sista halvtimmen av lektionen så pratade Peter lite mer och delade ut två böcker vi skulle komma att använda senare. Bläddra lite i den innan vi ställde dem i ett skåp och slutade.

Emma och Kajsa letade först upp vår mentor för att se om de skulle ha Text imorgon. (det hade blivit fel med deras scheman.) Han hänvisade dem ned till SYV som dock inte heller visste något. Hon skulle på möte med rektorn imorgon så hon skulle ta upp det då. Därför får de små sakerna sluta tidigare än mig och Flii. :l

Sedan traskade vi bort till People för att jag skulle ta en ny piercing i örat. Mamma var ju självklart tvungen att vara med för att skriva på och visa ID. Därefter var det bara att traska efter honom för att få det hela överstökat. Tydligen hette den Concha och det var därför jag kände att Conch inte var helt rätt. Inte heller satt den riktigt där jag hade förväntat mig, men jag klagar inte alls. Bättre där den sitter än ingen alls! Självklart gjorde det något ont när han väl gjorde hålet, efter det kändes den inte alls. Skönt det eftersom både Industrialen och Rooken inte var roliga alls efteråt. ;)

Efter det traskade alla fyra runt en stund på stan för Flii skulle köpa en present till hennes syster. Kajsa övergav oss på H&M och efter en tur på Kicks valde vi att åka hem. Knockfull buss som knappt ville ta sig framåt. Jag hann faktiskt bli lite oroligt några gånger men sedan rullade den utan problem. *puh*

piercing concha!

imag0009 (MMS)

piercing concha!


Hoppning.

Till min lilla förvåning så skulle vi tydligen hoppa idag. Inte mig emot, jag gillar att hoppa. Jag vill gärna påpeka att sist jag red Odette, vanlig dressyr, lekte hon rodeo med mig varje gång vi galopperade. Tjoho! Jag höll mig kvar som tur var, så farligt var det inte. :)

En taskig ovana Odette har är att när man ska sitta upp så går hon gärna iväg. Jag försökte en gång och sedan använde jag mig av pallen. Tyvärr verkade den som red Dettan innan mig ha världens längsta ben. Kortade dem först 5 hål men sänkte sedan ett hål för jag trivdes inte med den längden. Att rida Odette efter Pom Pom var väl en skillnad. Inte bara storleksmässigt utan ja, skillnad. Dettan har ju också en väldigt lång rygg som gör att hon inte riktigt orkar hålla ihop sig själv under galoppen.

Uppvärmningen i skritt var några varv fram och tillbaka och även på volterna. Sedan i traven så skulle vi lägga en stor volt vid C, en liten volt kring det gröna hindret (liten oxer) och en båge kring kombinationen. Jag fick väcka henne lite då och då så hon fick en fin fart hela tiden. Personligen tyckte jag att hon skötte allt kalas, gick som hon skulle i volterna och lyssnade på mina hjälper. Efter en stund skulle vi göra skänkelvikningar vid kombinationen istället för bara en båge. Här gick hon inte hela tiden rak utan jag fick försöka jobba med att hålla henne rak under själva rörelsen. Tillslut gick det fint.
Byta varv.
Gör likadant i detta varvet. Volt vid C, liten volt vid oxern och skänkelvikningar vid kombinationen. Efter en stund till var det dags för galopp. Då var vi i höger varv och ja, Odette hade nog svårare med höger. Inte för att jag hade förväntat mig annat, jag visste att hon skulle bryta av lite då och då för hon tycker helt enkelt det är jobbigt med sin kropp. Dessutom påminde jag mig själv hela tiden att: Varje gång hon bryter av ska jag inte sitta som en påse piss och försöka stressa henne fram i galopp igen. Jag ska ta det lugnt, sitta ned och få henne att lugna ned sig lite innan jag gör en ny fattning. Se! Det funkade faktiskt väldans och det är något jag verkligen måste komma ihåg.
Byta varv.
Nu är vi i vänster igen och vi ska även galoppera i detta varvet. Vilken skillnad! Vilken skillnad säger jag bara! Hon bröt inte av en enda gång och det gick väldigt mjukt och stadigt. Jag blev väldigt förvånad och fick en väldig stark glädje över att hon gick så fint. Vänster är säkerligen hennes lättare sida.

Paus. Kristina visade vad vi skulle göra. Först visade hon två hinder vi skulle hoppa, snett genom kortsidan om någon fattar vad jag menar med det. Dock ändrade hon sig sedan och bestämde att vi skulle hoppa ett litet kryss som "uppvärmning".

Dags att komma igång igen och det var bara att ta tyglarna igen. Medan alla andra skrittade på spåret hoppade en i taget (i trav) det lilla krysset. I ordning så blev jag sist. Det gick väl sådär, hon tog ett litet skutt innan och det såg väl kul ut. Vi kom över båda två och det var det som var meningen! Godkänt. Därefter skulle vi hoppa de två hinderna som stod på diagonalen. Nasse, Red Skin och därefter Nella. Jag kan säga det att Nella är en häst som är en levande energibomb. Om man någonsin har sett henne så vet man hur gärna hon bara springer på. Därför fick hon som idag hade Nella komma på dessa hinder i trav. Efter det sista landade hon i galopp och där började karusellen. Hon saktade aldrig av och man kunde verkligen se vad som skulle hända. Nella ökade bara i stället och det slutade med att ryttaren föll av och slog i huvudet i en vägg. :/ Alla stod stilla i kanske 5 minuter innan Kristina bad oss börja skritta igen.

Tillslut satt ryttaren upp igen och då skulle vi trava för att hålla igång dem lite. Därefter började vi med hoppningen igen och istället för att vara sist hoppade jag nu som nummer tre. Likadant gick det på dessa hinder, småskutt så jag inte riktigt var med över hindret och tappade tyglarna något. Dock hann jag hämta upp dem igen innan nästa, fast hon hoppade likadant igen. Som sagt, vi tog oss över och det var det som var meningen! Godkänt. Efter att alla hade hoppat så skulle vi hoppa igen, hinderna på diagonalen + krysset. Vad ska jag säga? Odette hoppade likadant igen och påväg mot krysset slängtravade hon men kom i galopp precis innan. Likadant hopp. Kalas snyggt. Vi kom över! Sedan en sista gång och då jädra. Lite mer fart och hon hoppade perfekt. Hon tog alla tre hinderna perfekt! Beröm fick hon helt klart av mig, det hade hon förtjänat.

Tillslut travade vi av dem lite och skrittade av dem i några minuter. Ridläraren gick fram till var och en och berömde en för det man hade gjort bra. Något jag tycker är riktigt viktigt för då känner man sig positivare till att vilja bli bättre!

Odette skulle inte gå mer så jag fick gå upp med henne till stallet. Av med sadel och träns och på med grimma. Ryktade noga av henne och svampade också där hon var som svettigast. Något jag själv hade behövt, jag svettade som en gris, till och med på benen! Haha. En sista klapp sedan gick jag och bytte om för att åka hem. Gött. (:



Till stallet!

Vid halv 6 körde mamma bort mig till bussen, som jag fick vänta på i 6 minuter. Skönt med bussar som faktiskt går regelbundet, trots att de kan vara försenade ibland. Det blir mycket enklare att pendla hem » skola » hem » stall » hem, utan att behöva vänta i 3 timmar!

Jag kom i alla fall till stallet någon gång mellan 10 över 6 och kvart över. Gick direkt upp till ridhuset för att se vem jag fick, Odette som tidigare meddelat. Till min lilla glädje stod hon i stallet och behövde göras iordning, trots att hon tidigare gått en lektion redan. Eftersom hon redan hade gått en lektion och klockan inte var mer än 20 minuter över så stressade jag inte med att byta om. Ett tag stod jag och tvekade mellan vanligt och spö och dressyrspö. Det slutade med att jag tog det vanliga och tur det. På hennes presentationslapp stod det att hon var lite rädd för spön. ;)

Rykta, rykta, rykta. Det var väl en del damm jag fick bort i alla fall så något hade jag att göra. Hovarna och manen fick sig en tur också. Till mitt *suck* så skulle hon tydligen ha något geléaktigt under sadeln som jag inte hade en susning om hur den skulle ligga. Frågade hon som skulle ha Red Skin, men hon visste inte heller. Som tur var kunde man faktiskt se i hennes päls hur den hade legat under lektionen innan, så jag lade den likadant. ;) Bara att lägga på sadeln och försäkra sig om att den låg rätt och att inget hade vikt sig. Trava börja värma bettet en stund för att sedan börja tränsa. Tyvärr är Odette så seg av sig så hon inte låter sig tränsat på någon sekund. Nej upp med huvudet ska hon! (Kanske ska påpeka att hon är en av de största hästarna i stallet, skitkul.) Efter att ha stoppat tummen i mungipan på henne (fungerar varje gång) lyckades jag äntligen tränsa henne.

Jätteintressant inlägg, men som tidigare sagt. Dessa inläggen gör jag för min egen skull för att jag senare ska kunna komma ihåg vad som hände. Känns faktiskt rätt kul då jag har taskigt minne. (:

Foto.

Usch, vilken onsdag? Börja klockan 8 med en 4 timmar och 50 minuter lång Fotolektion. Som tur är har Flii det också så man överlever väl, antar jag.

Som vanligt gick läraren igen kursplaner och vad man ska uppnå för mål. Därefter fick vi nappa åt oss en massa papper om både det ena och det andra. Efter det, fick vi en uppgift vi skulle hålla på med under lektionen. Vi skulle skriva om en känd Fotograf. Vi fick ett papper med uppgiften och två olika listor på fotografer. En med svenska/folk från Skandinavien och en med internationella. Jag valde Gunnar Smoliansky. Bara att googla fakta om honom och sedan välja ut 4-6 bilder han har tagit, vilka man skulle analysera. Synd att jag inte tog den gubbe Flii tog, han hade tagit en bild jag tycker är helt awesome!

Under dessa 4 (nästan 5) timmarna hade vi självklart både en fikarast på 20 minuter och lunch på 40.

Efter fotolektionen hade vi Mulitmedia, med andra ord, ännu mer dator! Haha och usch och huvudvärk och allt det där. Än en gång pratade han en massa och vi fick också en planering om vad vi ska göra under alla lektioner. Sedan visade han en massa saker han hade gjort i Photoshop och som han sa att vi också skulle få göra. Jag vill med vara bra på Photoshop... Aja, efter det sprang han runt med ett USB med en massa filer vi skulle kopiera över till vår speciella Mulitmediamapp. 10 - 15 minuter rast och Flii, Emma och jag sprang ned en stund till cafeterian. Upp igen sedan och få lägga över filerna till mapparna. Läraren pratade lite till och helt plötsligt fick vi sluta. 50 minuter för tidigt. Wooooow. Jaja, han tyckte inte det var lönt att vi började Photoshoppa under de minuter som var kvar, så var det.

Tog bussen fem över halv (dock kom den tjugo i) hem för att vara hemma en timme. Därefter skulle jag till stallet. c:

Notis: Nu ska jag ta mig tiden att skriva 2 tidsinställda inlägg för att uppdateringen inte ska suga idag och bli otrolig imorgon. 

Kom ihåg: Skriv ett inlägg om förbannade Bussregler och presentera Odette i ett inlägg imorgon!


Foto: Henri Cartier-Bresson [Det var denna bild jag menade! Jag dör varje gång jag ser den! Haha]

Odette blev det :)

imag0007 (MMS)

Odette blev det :)


Snel Hest. c:


Snygg bild är snygg ;)

Ridning imorgon igen! Tjo! Vi som inte är bortskämda med egen häst får sitta och tagga till de gånger vi faktiskt får rida. Vilket jag alltid gör dagen innan det är dags. Dessutom är det lika kul att grubbla över vem man får och sedan får se vem man faktiskt fick. Jag bryr mig inte alltför mycket om vem jag får, dock är jag inte helt lockad av varken Rowny eller Nella [Eternell]. De är helt enkelt inte min typ av häst. :3

Boyce Avenue!


Ibland är inte originalen tillräckliga... c:

Andra dagen!

Tänk att behöva stiga upp vid 6 för att ha en 2 timmar och 40 minuter lång engelskalektioner, utan någon man tala med. Verkligheten för mig. Fy tusan vad jag skyr det men det är bara att bita ihop. Jag klarade hela åttan och nian med att sitta ensam på tyskalektionerna så jag ska nog klara en termin! Jag hoppas samtidigt att detta kan bli en vändpunkt för mig och den lilla rädsla jag har för främmande människor.

Lektionen bestod av en massa prat och det vanliga tjattret om vad man ska uppnå och kursplaner etc etc. Dessutom skulle vi skriva om oss själva, etc etc. Börjar bli lagom uttjatat vid det här laget. Sedan skulle vi göra något skumt bingo genom att gå runt och fråga folk en massa saker. Behöver jag säga att jag inte ens reste mig? Jag tycker inte om främmande människor och speciellt inte att prata med dem bara sådär. Tsk. Vi fick också skriva ned allt som är planerat att vi ska göra under hela terminen. Kan vara rätt bra att hålla koll på, speciellt om man skulle bli sjuk. Lektionen slutade med att vi skulle gå och låna varsin bok. Denna skulle vi skriva om vecka 39 på lektionen. Därför valde jag Dracula eftersom jag tidigare läst den på svenska. Så svårt kan det väl inte bli då? ;) Dessutom är den verkligen läsvärd på svenska så den borde vara värd tiden på engelska också. :]

Mentorstid efter engelskan. Han hade väl inte så mycket att komma med utan han frågade bara hur allas första i-valslektioner hade varit. Kanske ska nämna att nu ska vi lämna in de ID-brickor vi fick förra året. Varför? För att vi ska använda dem för att få ut tallrikar i matsalen. Haha. Trodde att jag hade glömt mitt hemma (det låg i väskan haha) så jag lämnade inte in det.

Lunch, potäter, spenat och firre.

Första Naturkunskapslektionen också. Läraren är helt okej och detsamma kan jag väl säga om lektionen. Hade förväntat mig det värre men man vet aldrig hur det blir senare. Alla fick vi varsin fin bok med en grön groda på. Än en gång blev det en redovisning om kursplaner och vad man ska uppnå för mål. Han gick också igenom det vi skulle få arbeta med och visade en massa bilder på ödlor, trollsländor och ormar. Massa tjatter kring det innan lektionen var slut. Det var precis i början av den här lektionen som jag hittade ID-brickan i väskan.

Grafisk Kommunikation stod som nästa ämne på schemat. Det stod att vi skulle vara i en sal och när vi gick dit så stod det att vi skulle vara i en annan. På vägen tillbaka sprang vi på mentorn och då kunde jag lämna in ID-brickan. Skönt att ha det ur vägen.

Den här lektionen började med en trekvarts lång föreläsning om vad vi skulle få jobba med och vilka mål vi skulle uppnå. Därefter gav han oss med glädje en hel halvtimmes rast! Wow, haha. Som vanligt får jag grotesk huvudvärk av de där datorerna de har där. Bäääh. Tillslut var den rasten över och vi skulle äntligen få öppna Photoshop. Till att börja med skulle vi leta upp 2 stora bilder vi ville göra till ett montage. Detta tog mig lång tid för jag hade inga idéer till vad jag ville göra. Tillslut hittade jag två och då ville läraren använda min dator för att demonstrera hur det var tänkt att vi skulle göra. Lite småtips och etc etc. Väldigt lärorikt! 25 minuter hade vi sedan på oss att börja arbeta med våra bilder i Photoshop och tiden flög. Jag hann inte ens "ritstifta" runt hela min bild innan vi slutade. Synd. :/

Jag tror att jag kommer få ut väldigt mycket av den Grafiska Kommunikationen. Jag älskar att hålla på med Photoshop och här har jag en tydlig chans till att bli bättre! Under en kort demonstartion kände jag att jag hann lära mig mer som jag inte redan visste. Nu tänker jag fortsätta gnata på mina nyvunna kunskaper för att försöka förbättra dem! ;)

Bum Bum Bum...

På torsdag ska jag pierca örat igen, dum dum. Nummer 3 får det bli och jag vet precis vart den ska sitta. Dumt nog har jag tappat totalt vad den heter. Jag tror att den heter Conch men jag vill ändå ha det till något annat. Aja, på torsdag vet jag, haha!

Sedan tidigare har jag min Industrial och Rook. Jag samlar på piercingar i örat och jag vet att jag kommer avsluta höger öra med en Tragus. Därefter ska jag fortsätta med att pierca andra örat. Så vitt jag vet just nu ska jag ha en Daith och en Helix. Fler ska det dock vara! :3

Multimedia!

Nu är skolan igång på allvar och jag började... med en lektion! Haha, börja vid 20 över 1 och sedan gå till 10 i 4. Härliga måndagar det kommer bli. ;)

Media är inte foto, graf, text och film. Det är att sitta vid datorn! Haha. Vilket multimedia tydligen också kommer att gå ut på. Därför måste man ha ett lösenord som jag behövde byta idag. Tog mig evigheter att byta eftersom jag ständigt fick damp på datorn. Eller, ryck och ryck, jag hotade den till livet varje gång den nekade mitt nya lösenord. ;) Tillslut godkände den ett nytt lösenord och nu gäller det för mig att komma ihåg det också! Får väl se hur det går, vill helst inte springa bort till det där IT-stället. :]

Logga in på Facebook och kolla läget där innan läraren kommer in. As usual. Det roliga var ju att han började gå igenom det som ska göras i Grafisk Kommunikation. Efter att han hann prata lite så frågade Emma tillslut om det inte var Multimedia vi skulle ha, haha. ;)

Sedan pratade han i en timme och kom fram till vad vi skulle göra under de terminer vi skulle ha Multimedia. *snark* Vi får väl se hur det blir, så länge jag lär mig något användbart så ska jag inte klaga. :)

Vi fick faktiskt sluta efter den timmen då klockan var cirkus 5 över halv 3. Så jag kom in för en timmes prat, dock måste man så måste man. Bara kul att komma hem tidigare i alla fall! 

Nu ska jag sitta och oroa mig för den 2 timmar och 40 minuter långa engelskalektionen som väntar mig imorgon. *ångest*

Favorit?

Bara för att jag är hemskt efter och vill ha något att uppdatera om så... ;)

Jag brukar inte vara så hemskt mycket för Melodifestivalen, men jag har kollat de två senaste åren i alla fall. Oftast tänker man "va i helvete är det här för något?" så fort någon skum låt kommer ut. Ofta med andra ord. Fast man hittar sig någon favorit i alla fall bland alla bidrag.

I år kan jag inte riktigt välja ut vilken som är min speciella favorit. För jag har nog två stycken. Så jag har två favoriter i år! 8]

The Moniker - Oh My God
Hur kan man inte bli glad av den här låten? Jag tyckte om den från första stund och den får mig alltid att le. Själva framträdandet gör nästan hälften. Jag kan inte tröttna på att se det om och om igen. Jag var lite :/ mot att han först bara kom till andra chansen. Sedan blev jag 8o 8D över att han faktiskt gick vidare till finalen. Slutligen blev jag 8''''''''D över att han faktiskt kom 3.a! [dock förtjänade han att vinna :c]




Christian Walz - Like Suicide
Förbannat fin låt om man faktiskt tar sig tid att lyssna! Jag tror tyvärr att titeln dömde ut den, men fan att folk ska vara så överkänsliga kring självmord. Blaha blaha blaha. Den här låten är känslosam och ska man vara så förbannat känslig så tror jag inte riktigt att man kan förstå det han vill förmedla. Tragiskt. Den hade verkligen förtjänat en placering i finalen. Jag blev riktigt, riktigt ledsen över att han inte ens gick till andra chans. :'''''''c Oavsett vad så är detta en klar favorit. 



[Den är faktiskt bättre live :')]

Vilken var eran favorit? 8] *nyfiken -w-*

Kissemiss!


Jag älskar den här bilden, haha x]

Tankar kring att skriva.

Jag älskar att sitta och skriva, speciellt noveller för det är då jag tömmer ur min fantasi som bäst. Eftersom en novell kan handla om vad som helst så kan jag helt enkelt dra ut det som finns i mina tankar just då. Detta passar mig kalas eftersom jag är en sådan person som ofta går och dagdrömmer. 90% av allt jag dagdrömmer om kommer aldrig ned i ord, men de sinar inte heller. 

Precis som de flesta andra tycker jag att det är kul att få respons för något man har gjort. Till exempel skrivit en novell eller att man håller på med en. Det finns ju flera sätt att försöka nå respons på, bl.a. kan man be någon läsa det man har skrivt (kan oftast kännas lite jobbigt/obekvämt) eller så kanske lägger man ut det på internet. www.Dikta.se är en sida för dikter och noveller. Oftast en bra sida om man söker respons för det man skrivit. Något jag också har gjort.

Jag har själv lagt ut flera verk på Dikta och fått en viss respons för dem. Jättekul att få höra från andra att de tycker att man ska fortsätta, absolut. Oftast fortsätter man ju också eftersom andra tycker att man ska göra det. Något som oftast har en negativ inverkan på mig och att skriva. Själva kommentarerna är ju oftast positiva så det är ju inte de som är problemet. Problemet ligger i att kvalitén på det jag skriver sjunker. Jag känner både press och stress för att prestrera något. Allt jag skriver blir därför slarvigare och går väldigt hastigt. Inte alls som jag själv vill ha det.

Det är i samma veva som jag oftast lider av idétorka och intresset för att skriva är lågt. Jag känner att jag inte längre skriver för egen vinning och då är det inte alls lika kul. Helt enkelt för att responsen gör att jag lägger press på mig själv och stress kommer alltid samtidigt. Därför tänker jag kasta om det hela lite. Jag ska skriva klart novellen innan jag lägger ut den på Dikta. Så då kan jag ju ta den tid jag behöver och få känslan av att jag gör det för min egen skull. 

Jag håller på med en novell nu (och inte flera som det annars brukar bli) som jag skriver på lite varje dag. Eller ja, jag försöker skriva lite varje dag. Ibland går det inte och ibland måste man slå ned på farten man har fått upp. Jag tar i varje fall lugnt med den och kan jag inte skriva så gör jag inte det. Det bästa är också att jag tar mig tiden att läsa igenom det jag har skrivit. Därmed har jag upptäckt en hel del små slarvfel som faktiskt förändrat meningar totalt haha. :)

Alla har vi olika sätt att skriva på och jag känner äntligen att jag har hittat mitt. Dock skulle säkert min textlärare tro att jag är helt ute och cyklar, men må så vara! Jag älskar att formulera meningar som Word anser inte är korrekta. Jag älskar att använda ord som folk inte brukar använda. Det får låta konstigt men jag tycker det ger en viss skönhet i texten. Det får sticka ut och låta gammeldags, men jag tycker det är mycket finare och dessutom roligare att skriva som att läsa. Till sist vill jag också bara påpeka att jag älskar att "komma tillbaka till rubriken". Nu ska vi ta ett exempel:

Jag har bestämt mig för att min novell ska heta "Det Tunna Glaset" eller något i den stilen. Därmed kan man sedan hitta följande meningar i novellen, på olika ställen:

"Regnet föll längs det tunna glaset."
"Regnet smattrade fortfarande mot de båda fönstren och rann likt forsar nedför det tunna glaset."
"Följde de droppar som hamnade på det tunna glaset med fingret tills de mötte sitt öde vid karmen."
"Precis som de andra dagarna rann det fortfarande regndroppar längs det tunna glaset."


Jag hoppas att ni förstår vad jag menar med att komma tillbaka till rubriken. Detta tycker jag ger lite mer klang i texten och något jag gladeligen börjat använda mig av. :)

Ny design igen!

Jag har än en gång bytt ut designen något här. Mest kanske för att jag tyckte att den andre var rätt tråkig. Jag har bytt ut headern, bakgrunden, färg och en del typsnitt och ändrat mer på texten. Det fula strecket här åt höger har jag bara för att skilja allt åt. Annars tycker jag det är rätt fult haha. c:

[F5 om den inte syns]

För all del suger jag på allt som har med header och bloggdesign att göra. Jag improviserar bara lite och testar mig fram. Jag gör aldrig något från grunden utan jag förändrar bara ett fritt tema som redan finns hos blogg.se. Easy as a pie (:

Skräckfilmer!

Jag hatar skräckfilmer, antingen suger dem eller så vill jag inte se dem för fem öre. Roligare är det dock att sitta och kolla runt på olika skräckfilmer. Därför finns www.Skrackfilmsbutiken.se! To be honest, jag vill inte ens se, låt se 85 - 90% av alla filmer som finns där. Varför? Jo...

  1. Jag skulle aldrig kunna sova igen.
  2. Jag skulle bli inlåst på psyket pga ren och skär paranoia
  3. Jag skulle spy som en gris
  4. Jag hade aldrig lämnat rummet igen
  5. Jag hade nog blivit schizofren också.

Bland annat alltså. Fast jag blir nog snäppet skärrad av att läsa vad filmerna handlar om och se en del av bilderna. *ryser*. Haha jag har svårt att hantera skräckfilmer, jag fick vakna mardrömmar efter att ha läst Jurtjyrkogården. [filmen är inte roligare hehe]

[alla älskar mina inlägg när jag har tråkigt och känner för att uppdatera 8]]

Länkar!

Hehe nu har min länklista blivit snäppet längre. Jag har lagt till de bloggar jag följer så att jag inte glömmer att kolla av dem. Bloglovin har aldrig varit något för mig, glömmer bort att det finns varje gång jag försöker. Haha. (: Som man kan se så består majoriteten av hästbloggar bara för att intresserar mig överlägset mer än mode. Trååååååååkigt. Haha (8

Nu ska jag fortsätta dricka powerking, leka med akinator och skratta ihjäl mig för att han kommer lyckas och de fula bilder som finns där! x]

Pom Pom!


Pom Pom, Född 2002, Arab/Paint, Valack

Som jag känner Pom Pom så är han snäll av sig och väldigt lugn. I boxen och att ta hand om så är han snäll och tålmodig. Han går nybörjargrupper såväl som vuxengrupper. Kan vara lite "lat" så man behöver jobba lite på bjudningen. I dressyr så är han duktig och gör oftast det man ber honom om. Dock är han inte riktigt lagd åt hoppning efter vad jag personligen ha sett. För att det ska gå bra behöver man en rejäl bjudning och att man verkligen ramar in honom inför hindret och driver på in i det sista. Annars kan han tvärnita, ofta så att ryttaren flyger av. Hoppar han så är det precis som med vilken häst som helst, vilket han oftast gör. :)

Vad jag har hört så fick han bara stå i 2 år innan han kom till Klrk. Med andra ord var han rejält överviktig, men nu har han gått ned en hel del och är riktigt fin. :)

[Detta är hur jag känner Pom Pom]

Klrk's beskrivning av Pom Pom:

Jag heter POM-POM
Jag är snäll att sköta och rida. Jag tycker det är kul att hoppa, men för att det ska gå bra så behöver man ha en bra fart och bjudning på mig.
Jag vill bära max: 80kg

Mer att veta om Pom-Pom:
Han kom till KLRK i mars 2009. 
Ras arab/paint.

En bildbomb på Pom Pom c:








Första Ridlektionen.

Igår fick jag äran att få rida Pom Pom. En vit valack korsning som är liten storhäst. En nämre presentation blir det senare.

Innan en lektion börjar brukar jag alltid tänka igenom saker i förebyggande syfte.

  • Vilken häst ska jag ha?
  • Hur är den? (Lat, pigg)
  • Har jag ridit den förr?
  • Vad ska jag behöva tänka på?

Dessa frågor brukar jag bland annat ha svarat på för mig själv innan jag sitter upp. Däribland väljer jag också ut vilket spö jag ska ha anpassat till hästen. Dressyrspöet för latare hästar, det vanliga för relativa och inget alls för energibomberna. :)

Som sagt, Pom Pom fick jag. Det var nog senast förra året jag hade honom sist så det var bara kul. Så vitt jag visste så brukar han vara ganska slö så jag tog dressyrspöet för den här gången. I uppvärmningen gjorde jag som alltid. Jag försöker alltid få hästen att gå i ett ganska friskt tempo för då brukar de få lite mer energi senare. Speciellt på de "latare" hästarna så är detta väldigt viktigt. Pom Pom var ganska slö det första varvet men sedan fick han igång motorn lite. Dessutom red nybörjarna ut (rider samtidigt) så vi hade hela ridhuset att rida på.

Idag skulle vi inte arbeta alltför hårt eftersom hästarna inte gått på ett tag. Serpentinbågar på spåret, volter och skänkelvikningar. Detta skötte Pom Pom kalas. Han lyssnade på mina hjälper och var rak och fin i skänkelvikningarna. Han formade sig också minst lika fint i volterna. Då han höll ett jämnt tempo behövde jag inte lägga all fokus och energi på gasen. Istället kunde jag fokusera mer på att se till att han gick ut i hörnen och gjorde övningarna så noggrant som möjligt. Ibland fick jag självklart påminna honom lite om farten men inte så ofta som på t.ex Nasse, haha. :)

Första galoppen var i vänster varv och den tog han fint. Han bröt bara av en gång och det var mitt egna fel. Dock var han ganska skumpig så man satt som en studsboll på honom, haha. Här höll han ett väldigt fint tempo och jag behövde bara driva på om jag kände att han var nära till att bryta av. Vi arbetade både på rakt spår och på volter. 

Efter galoppen bytte vi varv och arbetade på samma övningar i trav som på förra varvet. Skänkelvikningar, volter och bågar på spåret. Inga problem här heller utan han var lika duktig nu. Sedan i galoppen blev det dock fler avbrott. Han hade ganska svårt att hålla igång och bröt av då och då. Galopp blev det oavsett vad så vi gjorde det vi skulle. När vi bröt av till trav skulle vi trava av dem lite för att sedan pausa en stund. Då lät jag honom gå i den takt han själv ville. 

Vi fortsatte med samma arbeta efter pausen som innan. Dock kom snart nybörjarna tillbaka och då fick vi hålla oss på en lite mindre bit (dock större än den nybörjarna red på). Nu blev det en del stopp på Pom Pom då han var lite lös i magen (vilket han ofta är och han har en anledning till det). Trots det arbetade han som han skulle och stoppen påverkade inte det speciellt mycket. Vi avslutade med att skritta av dem med ett varv kring banorna. :)

Jag är väl inte världsbäst på att beskriva men jag kommer mest att ha dessa inläggen för egen vinning. Så jag kan komma ihåg varje ridpass under terminens gång. Kan bli intressant att läsa igenom senare. :)


Pom Pom [presentation kommer!]

To Begin With.

Ridningen började ju igår också. Kom till stallet vid 20 över 3 och då gick hästen, som jag skulle ha, redan. Så då passade jag på att nappa åt mig ett skåp och sedan gå upp till kontoret. Där talade jag om för ridläraren att jag inte kunde fortsätta rida på fredagar vid 4. Jag fick därmed alternativen Onsdagar vid 7 eller Torsdagar vid 7. På onsdagarna red lite fler ungdomar och fler vuxna på torsdagarna. Så det fick bli Onsdag vid 7 som jag rider nu. Därefter betalade jag också skåpet. :)
För att slå ihjäl resten av dötiden gick jag ett par varv runt dressyrbanan och hoppbanan. Lite för att värma upp också. (:

Jag skriver om själva ridningen i ett nytt inlägg dessutom kommer jag presentera hästen jag hade i ännu ett inlägg. :)

Första dagen!

Första dagen i skolan avklarad och det var väl egentligen inget att skryta om. Dåligt väder var det dock men det är inget som dödade.

Det började med cirka 10 - 15 minuter i Aula A och sedan gick vi över till vår egna skola och i det klassrum vi oftast befinner oss i. Där fick vi fika och vår mentor pratade om både det ena och det andra. Några elever har försvunnit och en har tillkommit. Tillslut fick vi våra scheman och vilket schema. Döh, jag kommer bara överleva halva terminen haha.

Måndag:
Multimedia 13:20 - 15:50

Tisdag:
Engelska 8:00 - 10:40,
Mentorstid 10:50 - 11:10,
Naturkunskap 12:00 - 13:15,
Grafisk Kommunikation 13:20 - 15:50

Onsdag:
Fotografisk bild 8:00 - 12:50
Multimedia 13:20 - 15:50

Torsdag:
Grafisk Kommunikation 8:05 - 10:30,
Naturkunskap 10:35 - 11:50,
Svenska 12:20 - 14:15

Fredag:
Engelska 8:00 - 10:40,
Idrott 11:30 - 12:55,
Text 13:20 - 15:50

Slutar med andra ord kring 16 fyra av dagarna inklusive fredag. Därför måste jag be om att få byta ridgrupp så att jag kan fortsätta rida. Som tur är det bara under Engelskalektionerna som jag själv är åtskiljd från vännerna. Annars har jag lektioner med minst en av dem. :]

Jag antar att mina Engelskalektioner är så långa eftersom jag bara läser Engelska B denna termin. Med andra ord, engelska intensiv läsning under en termin. Nästa termin blir det intensiv läsning i Matte B. :)

Bortskämd.

Imorgon börjar skolan igen klockan 10 i Aula A. Sedan slutar jag cirka 12 och därefter är det helg. Haha, känns ju lönt. Har satt klockan på 8 så jag hinner med allt innan jag ska ta bussen. ;)

Idag har jag skämt bort mig som en förberedelse för skolstarten och för att det är sista dagen med lov. Började med fotbad. Naglarna fick vitaminer (växer kalas med det) och en liten ansiktsmask mot finnar. Sedan blev det ett långt bad då jag skämde bort resten av kroppen. Nu känner jag mig som en ny människa! Klippte faktiskt luggen samtidigt som jag badade. Använde mig av en rakhyvel och det blev lika bra den här gången. ;)

Nu ska jag dricka te, kolla på film, måla naglarna och unna mig lite choklad. :)

Topp 5: I Min Mp4

  1. Sing To Me - Before Their Eyes (spelats 220 ggr.)



  2. XO Skeleton - A Skylit Drive (spelats 180 ggr.)



  3. Your Mistake - A Skylit Drive (spelats 178 ggr.)



  4. Right Here In My Arms - HIM (spelats 142 ggr.)



  5. Too Little Too Late - A Skylit Drive (spelats 98 ggr.)



Den här listan representerar det jag lyssnar på ganska väl. Jag lyssnar inte på 50 olika band utan det är mest dessa tre som finns nämnda här ovan. :)

Snygg i Stallet!

Såhär snygg var jag en dag då jag hade stalltjänst. Haha ;)
Foppa, Mössa, Hood, 7-8 år gamla ridbyxor. ;)





No no!


Dagens Aldrig i Livet! går till djurplågeri och allt som hör därtill. Bl.a. djurtestat, päls, plågeri, rodeo m.m.
Jag tycker att allt det här är sjukligt sjukt. Hur i helsike tänker de som begår dessa fruktansvärda brott? Tycker de att det är kul? Njuter de av det? Säkerligen, tyvärr. Det har de ingen som helst rätt till!

En kan inte göra allt men många kan göra något! Det är verkligen inte lätt att stoppa allt djurplågeri som varje dag utförs världen över. Fast man kan alltid motarbeta! Personligen använder jag inget djurtestat smink som bl.a. MaXfactor, L'oreall, Maybelline m.m, inte heller äkta päls (som är vedervärdigt fult på människor), jag är medlem i Djurens rätt. Detta är bara få saker av det man kan göra och om fler gör samma sak så kommer det göra skillnad!

I samband med detta kommer jag hänvisa till följande sidor:
Dessutom vill jag visa en video jag tycker är bra som dock är på engelska. Den visar sanningen om Rodeo och hur små kalvar brutalt misshandlas.


Skolan börjar...

...på fredag! Klockan 10 i Aula A om jag inte är helt ute och cyklar. Jag är så förbaskat trött på lov just nu att jag faktiskt längtar tills det är dags. Tyvärr har jag bara träffat mina vänner en gång under det här lovet och det var när vi gick på bio. Förträffligt trevligt, haha. På fredag är det dags igen! Tjoho!

Ska bli intressant att få se hur schemat ser ut och faktiskt få slösa tid med vännerna igen. Komma hemifrån och få åka buss! Jag älskar att åka buss. Förutom då det är alldeles för mycket människor som trängs och gapar. Trots det brukar folk inte vilja sitta bredvid mig även om det skulle vara den enda lediga platsen? Hm... inte för att jag klagar, jag gillar inte främlingar.

Dessutom börjar ridningen igen nu på fredag. Jag får ju hoppas att de inte håller oss alltför länge i skolan så att jag hinner till stallet. Måste fixa ett skåp också som jag kan ha mina ridsaker i. Helst vill jag ju hinna hem emellan också. Bussarna går fortfarande inte var 20.de minut utan de ändrar det på lördagen. Sumpigt. Oavsett vad så ska det bli kul och redan nu undrar jag vilken häst jag kommer få. ;)


Tokhästar c:

Att vara eller inte vara...

Jag vet inte om det är rätt att kalla det att "vara" rädd utan det är mer obehagligt. Jag är inte rädd för att rida ut, inte heller är det obehagligt eller ens kul. Att rida ut är något av det tråkigaste jag vet. Speciellt på piggare hästar därför att då måste man bromsa hela tiden. För att undvika att hästen går om, att man kommer för nära etc etc. Dessutom är jag inte så mycket för pigga hästar oavsett vad. Inte i dressyr då det inte blir att man rider då och i hoppningen kan det gå obehagligt fort. Jag tycker helt enkelt inte om när det går för fort.

Tillbaka till det jag vill ha sagt. Jag tycker det är ganska obehagligt att galoppera ute på en häst jag vet är pigg. det känns hela tiden som om hästen inte kommer lyssna och vägra stanna när jag ber om det. Med andra ord, att tappa kontrollen över hästen. Detta har hänt, i princip två gånger.


Söte Campari :3

Första gången var... 2010 tror jag. En längre uteritt någon gång i mars/april. Första uteritten för hästarna för året med andra ord. Kanske därför det blev som det blev, hm...? I alla fall så hade jag Campari som jag aldrig hade ridit förr. Egentligen skulle jag haft Nasse men så blev det inte och därför fick jag ta Campari istället. Inget jag lade så mycket vikt vid för jag tyckte att det skulle bli kul. Jag såg till och med fram emot galoppen för Campari var snäll och alldeles lagom framåt. Jojo, kul blev det. Första galoppen blev i galoppbacken. Gick kanon i början tills han började ligga på mer och mer. Han totalt glömde bort att jag fanns med på ryggen, lyssnade inte alls. Sprang förbi både den ena och den andra, till och med ridläraren som ledde kalaset. Tillslut stannade han och återtog sin plats i ledet.

Sedan kom vi till ännu en backe som vi skulle galoppera uppför. Här började ett kort helvete. Rusade iväg direkt tillsammans med Orgo. Det blev en kapplöpning mellan dem två och varken jag eller Alexandra (som red Orgo) fick stopp på hästarna. Jag testade allt möjligt för att sakta ned men nada resultat. Det gick fortare och fortare och sten, lera och smågrus flög ju upp. Nu låg de andra en fin bit bakom oss och hästarna hade inte ens tanken på att stanna. Kom fram till en "rondell" och där stannade de äntligen. Hästen, sadeln, tränset och jag var täckt med lera. Fingrarna och armarna värkte som bara den och jag var rejält omskakad.


Fina Orgo.

Resten av den uteritten gick väl helt okej.

Den andre längre uteritten var nu i Juni. Kom till stallet och hade tydligen inte fått någon häst. Travade upp till ridläraren och fick en häst tillslut. Campari självklart. Den tidigare uteritten hade jag självklart kvar i minnet så det gnagde ju under ridturen. Jag var helt klart spänd, orolig och nervös för de kommand galopperna. I traven och skritten gick han ju på snällt som vanligt. Efter en bra bit blev det i alla fall dags för galopp. Han rullade på i en fin, mjuk galopp och höll ett väldigt fint tempo. Där försvann den största delen av det som hade gnagt. 

Nu minns jag inte efter hur många galopper som han fick fnatt igen. Kanske var det andra, tredje, fjärde, aja han fick fnatt i alla fall. Efter någon galopp så började han lägga på igen. Slutade lyssna som sist men jag fick stopp på honom långt fortare. Den här gången hann han bara springa förbi en häst. ;) Det slutade med att jag fick ta över platsen bakom ridläraren. Därefter skötte han sig relativt och när vi alla gasade så var alla bekymmer som bortblåsta. Under en galopp på tillbakavägen så fick han fnatt, igen... Den här gången sprang han förbi ridläraren och jag tappade en stigbygel. Han lyssnade inte på tygeltagen så jag styrde in honom mot träden. Vilket faktiskt hjälpte! Han saktade av och var som en ängel efter det.



Det jag vill komma till är att trots att jag kände ett stort obehag för att galoppera ute på Campari igen så gjorde jag det! Jag föll varken av eller blev skakad på något sätt. Okej, jag fick en blåsa på ringfingret men vad gör det? Jag galopperade på honom trots att jag innerst inne inte ville. Den förra uteritten på honom hade satt sina spår men jag övervann dem. Man måste möta det som skrämmer en för att bli bättre! Hur litet eller stort det än är så är det något man måste möta för att övervinna. Oftast lär man sig på kuppen. Det gjorde jag. Vem bryr sig om jag faller av? Det är bara för mig att sitta upp igen för jag tycker om att rida. Jag tycker om att pyssla med hästar och det ska inte en liten olyckshändelse få ta ifrån mig!

RSS 2.0