Matteproblem.

Jepp, som den snälla systern jag är så hjälper jag brodern min med sin matteläxa. Synd bara att jag inte är alltför bra på matte, men jag gör mitt bästa! Dessutom har jag inget bättre för mig så atte... (:

Veterinärbesök.

Eftersom lille Nemo fyllde tolv veckor igår så firade vi det med att ge honom en spruta idag! Haha. Trots att han är, i mina ögon, en pain in the ass så gick det bra. Medan vi väntade så passade vi på att väga honom också. 8.3 kilo väger han för den som antecknar. 

Okej, han är valp det är därför han inte kan sitta still. Dessutom är det ett helt nytt ställe med en mängd nya dofter som intresserar honom. Dock irriterade jag mig snäppet på att han hela tiden skulle traska iväg och inte kunde stanna vid mina fötter. Ibland stannade han, satt sig ner och få gånger så lade han sig ned också. Annars ville han iväg och lukta på allt. Att ha honom i koppel då var lagom kul. Sedan kom det in en annan hund också, relativt stor (men fin!). Feg som han är så börjar han skälla. Fegis, fegis! Nah, men det är lite mer irriterande när han ska skälla också. 

Inte ett pip från honom när han tillsist fick sin spruta! Kanske för att han var fullt upptagen med godiset som veterinären hade lagt fram åt honom? Medan vi ändå var där passade vi på att fråga om han var för smal. Tbh, han ser ganska smal ut faktiskt men det var ingen fara med honom. Dock tyckte veterinären att han borde få fri tillgång till mat och det... Nah, han skulle äta ihjäl sig. Det där matvraket fullkomligt kastar sig över maten så det skulle nog inte gå.

Summan av kardemumman, Nemo är vaccinerad och kan nu träffa andra hundar. :)



Donald Duck


Den här bilden hittade jag på datorn när jag kollade runt. Jag måste ha ritat den för evigheter sedan eftersom jag knappast kommer ihåg den haha. Fast i och för sig så är jag rätt nöjd, man kan ju trots allt se vem det ska föreställa. :)

Ny Blogg!

Jag kommer inte att sluta uppdatera min lilla Peachtea, men jag kommer även att vara aktiv på annat håll. Just idag kände jag att jag ville ha en annan blogg där jag enbart skriver om böcker/musik/filmer. Sååå... jag skapade en ny blogg, gjorde en design och lade ut ett inlägg. Den nya bloggen heter: http://mittlivsomfisk.webblogg.se/ (Jag vet att ni älskar namnet haha!)

Personlighetstest

Eftersom jag inte hade något bättre för mig så gjorde jag ett litet personlighetstest på 41 frågor. Egentligen vet jag inte hur mycket som stämmer eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle svara på en del frågor. Eller så är det bara så att jag inte riktigt känner mig själv? Hm...

Din personlighetstyp:

Tystlåtna och reserverade. Vill förstå hur saker fungerar. Praktiskt lagda med talang för allt som har med mekaniska ting att göra. Risktagare som lever för ögonblicket. Ofta intresserade av extremsporter, både som deltagare och åskådare. Har enkla och okomplicerade mål i livet. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Analytiska och objektiva. Mycket skickliga på att finna lösningar på praktiska problem.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Poliser, kriminalpoliser, patologer, programmerare, systemvetare, dataspecialister, ingenjörer, snickare, mekaniker, piloter, chaufförer, idrottsmän, entreprenörer, brandmän, ambulanssjukvårdare, byggnadsarbetare, tandhygienister, elektroingenjörer, lantbrukare, militärer, övervakare, stålarbetare, transportarbetare.

Woho! Känner ni för att göra det här testet så finns det här: http://se.41q.com/#

Bushund!








Filmkunskap.

Jag tycker ingenting om dessa lektioner hittills. Dock kan jag väl säga att de är långt mycket bättre än vissa andra mediaämnen... Jag menar, vad sägs om en redovisning per lektion? Även om det inte är det roligaste så kanske det är relativt bra att träna på att prata in för folk. Jaha ja, vad gjorde vi idag då? Vi började med redovisningar om en bra och okänd film. To be honest, tbh, hur lätt är det egentligen att hitta en okänd film? Som Emma säger, okända filmer är okända av en anledning! Fuuu.

Seg som jag är som alltid ska göra allt i sista minuten så började jag med min lilla redovisning igår när jag kom hem efter ridningen. Jag hade inte ens bestämt vilken film jag skulle redovisa om haha, lyckat. Så med lite småpanik gick jag igenom filmerna jag hade hemma. Sållade genast bort Barnhemmet och Låt den rätte komma in. Därefter hade jag följande titlar kvar;
  • The Ruins
  • Phantoms
  • The Omen
  • The Crow: Wicked Prayer
  • Orphan
  • Jurtjyrkogården
  • Jurtjyrkogården 2
Well, jag sållade bort Devil ganska direkt också. De titlar här ovan som är understruckna suger, så att ni vet det. Tillslut valde jag i alla fall Jurtjyrkogården 2! Problemet här var att jag inte hade sett den ö.h.t. Mest på grund av att den första var så jäkla obehaglig så jag förväntade mig att 2.an också skulle vara det, därför ville jag inte se den. Nu fick jag dock bita ihop och kolla på den i alla fall. Det är det bästa man kan göra på natten när man ska upp tidigt! Eller kanske inte... Egentligen hade jag bestämt att jag skulle snabbspola igenom filmen och leta upp någon recension på google. Så blev det inte kan jag meddela. Duktig som jag är (och modig) *stolt* så kollade jag igenom hela! Det ska väl erkännas att jag var frestad att spola fram och tjuvkika på slutet, men det gjorde jag aldrig. *Ännu mer stolt*. Fast jag blev lite nervös ibland, hoppade upp från soffan, gick i cirklar i rummet, fjompade mig och pillade bort nagellacket. Jag överlevde i alla fall! Så nu kan jag säga att 2.an är mycket bättre än 1.an. Har man sett 1.an så vet man i princip vad som kommer hända i 2.an. Det var kanske därför jag klarade av att se den haha.

Precis som i tisdag när jag väntade på att läraren skulle titta på min grafbild så var jag äckligt nervös. Jag hatar sånt här! Fast än en gång överlevde jag. Jag gick upp och gjorde det jag skulle. Sedan skulle man visa en del klipp ur filmen och duktig som jag är så tog jag med mig den. Hehe... Tror ni inte det jävla språket var inställt på TYSKA av alla jävla språk när jag skulle spela upp klippet? Som tur var lade jag märke till det direkt, men i alla fall. Jävla skit.

Efter redovisningarna gick läraren igenom nästa uppgift och sedan fick vi se på film igen. En musikal vid namn: Moulin Rouge! Vad ska man säga, jag hatar musikaler och den här visar saker jag verkligen hatar att se. Perfekt för mig alltså. Eller vänta, nej.

Snäll som jag är bjuder jag på trailern till Jurtjyrkogården 2!

Att folk tycker 1.an är bättre bryr jag mig inte ett skvatt om. Mardrömmar är inget för mig vilket den där jäkla filmen gav mig tillsammans med boken. Fu Stephen King, Fu!

Eftersom jag är riktigt, riktigt extremt snäll så bjuder jag på trailern till 1.an också!

Tummen ner...

...för följande saker:
  • Snö! (Jag hatar snö, mörr...)
  • Kyla (Jag hatar att frysa...)
  • Vintern (Snö + kyla, grr...)
  • Jobbiga hundar som bits.
  • Träningsvärk.
  • Tidiga morgonar.
  • När man glömmer bort hur man ska hålla en tandborste.
  • Att folk smsar när man inte har pengar på mobilen.
  • Hörlurar som inte fungerar inkl. sådana med lååg kvalité.
  • Mycket folk på bussen.
  • Folk som inte kan gå på rätt sida, m.a.o. vänster sida.

Bland annat, jag känner mig så positiv!

BebisMajsan!








Mör.

Haha åh jag är helt jäkla mör i kroppen. Jag kanske skulle ha glömt kläderna idag i alla fall? ;)

Jag är hemskt glad över att det är fredag idag. Som vanligt har jag hemskt svårt att lämna sängen på morgonen och hade behövt minst några timmars sömn till. Lustigt att sängen alltid är som bäst när man måste lämna den? Nåväl, annars började man dagen med en timmes ologisk matte. Det sätter fart på hjärncellerna, verkligen.

Ska jag recensera varenda bok jag kollade igenom under min lilla håltimme? Okej, det var inte så många men i alla fall.

Om jag kunde drömma [någon slags mangaform] ~ Tycker man att filmerna suger så ska man verkligen inte ens komma i närheten av den här boken. Jag menar seriöst, det var den sämsta skit jag någon tagit mig tiden att kolla igenom. Riktigt banal var den. Inga känslor (som om det vore en överraskning) och riktigt dåliga (Läs: barnsliga) meningar. Är den menad för barn upp till 5 eller vadå? Jag har inte läst originalboken men jag hyser inget större hopp om den heller.

Auschwitz [tecknad "serie"] ~ Den här var tecknat i svartvitt och med engelsk text. Personerna var ganska realistiska men med några "tecknade" drag. Själva storyn var helt okej och den var trots allt väldigt intressant att läsa. Bilderna gjorde helt klart sitt medan texten var ganska lätt. 

Vampyrberättelser ~ Det skulle finnas 6 stycken berättelser i den här boken, dock hann jag bara skumma igenom de två första. Väldigt intressant skrivna i sig och det som jag verkligen gillade med dessa var att det förekom "riktiga" vampyrer. Med andra ord så glittrade dem inte, var allmänt onda och klarade inte av heliga saker. Den första berättelsen hade faktiskt en del Draculastuk vilket jag faktiskt uppskattade högt. (Jag älskar Dracula haha). Det var en hel del saker som var som tagna ur Dracula men omgjorda för att passa in i novellen/berättelsen. Den andra berättelsen var nästan identisk med Snövit. Styvmodern, spegeln, jägaren, skogen, äpplet, kistan. Dock var ju "Snövit" vampyr, annars hade den ju inte funnits med. Som jag förstod det så var prinsen Jesus, haha.

Sedan glodde jag bara igenom minnena i HP - Halvblodsprinsen, helt klart dem bästa bitarna i böckerna. Synd att de inte tog med alla i filmen...

På idrotten körde vi med "Bodypump". Helvete vad mör jag kände mig efteråt. Aldrig mer säger jag bara, haha. Jag menar, jag måste ha överansträngt mig. Mina armar bara skakade och jag kunde inte känna dem. När jag försökte t.ex. klia mig på huvudet fick jag knappt upp armen. Det värsta var väl egentligen att jag inte riktigt kunde stretcha armarna så mycket som jag ville. Enbart på grund av att jag är överrörlig. Gissa vem som kommer att ha grov träningsverk imorgon? Dock gjorde jag mitt bästa och det i sig känns bra. Tyvärr kommer vi att ha spinning nästa vecka... Sist vi hade det överansträngde jag mig också. Härligt. (:

På texten gjorde vi inte så mycket. Vi var väldigt få så vi satt i fåtöljerna och snackade om en massa saker. Bland annat om transsexuella i Thailand och svenska ord haha.

Bildminnen.

Här sitter man och planerar på att lägga upp några bilder som jag hade tagit från tidigare år just det här datumet. 19/1 - 2011/10/09. Det skulle ju gå kalas eftersom jag sitter vid den dator jag hade förr. Ja, då klickar man ju upp "kameramapp" eftersom det är där jag har samlat alla bilder jag har tagit. Som tur är så är ju varje mapp döpt efter det datum som bilderna i togs. Kollade igenom mapparna och inte en enda bild hade jag tagit 19/1. :) Där rök den idén hahah. Därför får jag nöja mig med att ladda upp en annan (dock överredigerad) bild som får stå för "bildminne". Kan väl tillägga att bilden är taget genom ett bussfönster. c:



zzzzzz...

Oh herre min jävlar, jag överlevde dagen! Något jag kände var en omöjlighet imorse. Kan det bero på att jag gick och la mig för sent? Antagligen, för att lämna sängen var inte det lättaste kan jag lova.

Dessutom började dagen med den första filmkunskapslektionen någonsin! (för mig då alltså). Vad ska man säga? What to say, what to say. Det verkar inte vara den roligaste lektionen men jag antar att jag kommer överleva, det verkar inte särskilt svårt att få ett G i alla fall. Vi fick faktiskt börja med ett litet grupparbete kring olika filmgenrer. Ja, vilka tror ni fick den konstigaste då? Precis. Jag menar, vem fan känner till genren Film Noir? Dessutom skulle vi inte nämna genren i redovisningen för den skulle de andra lista ut. Nåväl, ingen lyckades haha. Surprise? Sedan fick vi se på en film på cirka en timme. Inte den roligaste filmen, men det fanns helt klart en del intressanta bitar. Fast jag förstod inte riktigt vad som skulle vara 'hemligheten' med den? Är den fejk? Hm... Nåja, det är ju inte varje dag man råkar filma sin egen död...

Tillslut kom den fruktade svenskan... Haha, jag var så lagom taggad till redovisning. Kan det bero på att vi snabbt som tusen gick igenom det precis innan lektionen? Antagligen. Som tur var fick vi inte börja, men jag blev allt mer orolig för varje redovisning som gick. Ärligt talat så kände jag på mig att vår redovisning skulle suga om man jämförde med alla andra. Damn it. Så meddelar läraren att det ska bli en redovisning till och sedan en kort rast. Klart som fan att man tänker (och hoppas) att man ska få redovisa efter rasten. Nejnej, vilka får redovisa den 'sista' redovisningen? Självklart vi! Riddardiktning bl.a. Vi körde igenom det utan att dö. Jag var dock riktigt jäkla nervös. Att läraren sedan ska kommentera redovisningen var en annan sak också. Oftast ville han ha några ord förklarade. Jag tänkte något i stil med;
"Be mig inte förklara höviskhet för det kan jag inte förklara..." Istället blev det tre små franska ord som är ett annat namn för de franska bragdsångerna, den kunde jag i alla fall! Trots bristen på vägledning lyckades vi faktiskt att få med det vi skulle, puh!

Jag hatar att vänta på bussen, den tar ju alltid flera år på sig. Att den dessutom fylldes nästan direkt gör ju inte saken bättre. Fast det var ju i och för sig en längre buss så det gjorde inte så mycket. Särskilt inte när man kan nalla ett fyrasäte. Dock påverkar dessa längre bussar mig på ett lustigt sätt, jag blir så jäkla dåsig när jag åker igen. Precis innan Ramdala och resten av vägen så har jag väldigt svårt att hålla ögonen öppna. Att behöva lämna bussen sedan är en pain in the ass. Detta händer aldrig på de 'vanliga' bussarna, utan det är endast på de längre. Jävla skit, jag vill kunna gå hem utan att släpa benen efter mig...

Det går bra nu!

Det känns faktiskt helt okej att komma hem med en bra känsla i magen.

Jag älskar när man kommer till stallet och är nyfiken på vilken häst man ska ha den här gången. Tack vare taskigt väder är det lerigt överallt men hittills har jag inte dragit dit! Nåväl, Nasse fick jag idag. Den där glada känslan sjönk lite när jag såg att jag skulle ha honom. De senaste gångerna jag har haft honom så har det bara gått åt skogen rent ut sagt. Han vägrar gå framåt, springer in till medellinjen och tvärstannar/vägrar gå, när man ska galoppera stannar han också och börja sparka bakut/bocka när man använder spöet. Jag har under en tid nu känt att vi kanske inte passar varandra, att han helt enkelt inte gillar mig för att jag "kräver för mycket". Det är inte roligt alls att känna så, men som sagt, jag ska acceptera den häst jag får och bita i det sura äpplet om det är det som krävs!

En rejäl smäll på fingrarna fick jag. Precis som förra gången fick vi rida i det stora ridhuset och det är okej det också. Det är större + varmare, man får mer plats att rida på. Som vanligt lunkade Nasse bara på och jag fick driva konstant för varje steg. Ingen större överraskning (tack Gud för dressyrspö). Han travade sedan på relativt för att vara honom och svängde bara in en gång (!) och tjurade ihop. Surprise, surprise! När vi började med den riktiga övningen så gick det över förväntan. För ärligt talat, jag har inga som helst krav på Nasse när det kommer till sådant. Han kanske kan, men det kan inte jag lirka fram ur honom. Skänkelvikning längs ena långsidan, volt vid A och någon annan övning på den andra långsidan. De där skänkelvikningarna var väl inget att skryta om (kanske för att vi knappt fick till några) men några fick vi faktiskt till! Beröm till Nasse!

Vi bytte varv och nu skulle vi istället galoppera på volten vid A. Tro det eller ej. Jag hittade gasen på Nasse! Han galopperade på hur bra som helst för att vara honom! Han fattade oftast galopp direkt och höll den över hela volten. Glad tjej blir överraskad, haha. Problemet uppstod på långsidan där vi skulle göra skänkelvikningar, han sprang på så fort att jag inte hann med. För att vara Nasse så är detta... stort, riktigt stort. Late fan haha. Sedan blev det en liten paus innan vi började med galopparbete på fyrkantsspåret och på volterna. Nasse fattade snabbt galopp, fick damp (bocka/sparka bakut) och kutade sedan iväg med mig. Herrejäklar vilken fart han fick! Sprang på hela tiden tills vi saktade av. Jag har aldrig varit med om att han fått en sådan fart, inte ens när det är hoppning. Efter galopparbetet tuffade han på hur fint som helst. Wooop!

Jag brukar faktiskt få höra att jag brukar få en fin fart på honom, men som sagt, under de senaste gångerna har det bara känts som skit. Idag blev en rejäl vändning. Finare än någonsin! Om det var för att vi var i det stora ridhuset vet jag inte, men jag behövde den här timmen i alla fall. Än finns det hopp! Jag blev inte ens svettig och jag brukar vara rejält varm i vanliga fall efter en timme med Nasse. :3


Tur för honom att han är söt, haha.

Nu är det bevisat!

Man ska inte uttala sig om saker som man inte vet någonting om.

Jag satt och kollade runt på Aftonbladet, som vanligt, och valde idag att kika in på en av artiklarna som handlar om att Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset. Detta visste jag redan och jag tycker att han förtjänade priset. Sedan bläddrar man självklart ned till kommentarerna och vad ser man? En enorm jävla hög med män (till 97% i alla fall) som tycker att hästen (Läs: hamburgaren) skulle ha fått priset. Ridning är ingen sport och därför skulle inte "Roffe" fått det där priset. Han fick c:a 45% av rösterna vilket självklart bara var fusk. Självklart kan ju vem som helst hoppa upp på en häst och prestera som Roffe har gjort. Verkligen. Alla. Eller vänta, skulle dem? Vad har han presterat egentligen? Let's see...

Rolf-Göran Bengtsson har deltagit i OS 3 gånger, 1996, 2004, 2008.
  • 2011: 1:a EM (Individuellt)
  • 2010: 6:a VM (Individuellt)
  • 2008: 2:a OS (Individuellt)
  • 2007: 5:a EM (Individuellt)
  • 2008: 8:a OS (Individuellt), 2:a OS (lag)
  • 2001: 2:a EM (lag), 3:a EM (Individuellt)
  • 1996: 6:a EM (lag)
  • 1996: 10:a OS (lag)
  • 1994: 7:a EM (lag)

Är inte det något att komma med? Jag blir bara så ledsen när folk bevisar sin okunnighet. Är det så jävla svårt att glädjas över andras framgångar? Roffe har också kämpat för att ta sig dit han är idag och för att lyckas. Precis lika mycket som Zlatan och alla andra som föredrar bollar framför hästar. Självklart är det skillnad på att springa efter en boll och att hoppa upp på hästryggen och prestera något. Det är långt ifrån samma sak eftersom det är olika sporter. Ridning är också en sport vad folk än tror eftersom det är hästen som arbetar. Utan häst kan man ju inte rida eller hur? Hur ska man spela fotboll utan en boll? Olika sporter som kräver olika "material" för att kunna utföras. What's the problem? Respektera att andra tycker olika! Jag tycker personligen att t.ex. fotboll är skittråkigt och att ridning är mycket roligare. Men klart som själve fan får jag respektera att någon kanske tycker det är kalas med fotboll och att ridning är skittråkigt. Hur kul skulle det vara om alla tycker likadant?

Sedan var det någon gubbe som skrev någon löjlig krönika på Aftonbladet som jag inte har läst eftersom det är en plustjänst. Dock antar jag att många män hyllar honom för den eftersom, som jag skrev tidigare, ridning tydligen inte räknas som sport eftersom det är hästen som gör allt jobb. Om folk bara ville tänka efter lite innan dem säger någonting. Har man någonsin suttit på en häst så vet man vad som krävs för att hästen göra det man ber den om. Har man inte gjort det så vet man inte och då bör man inte säga någonting om det heller. Gör man det i alla fall och kommer med någon dum kommentar... allt man egentligen gör är att man bevisar hur okunnig man är. 

För all del vill jag bara säga en sak om att folk kallar hästar hamburgare. Ni som gör det och har något annat djur, hund, katt, reptil. Gillar ni dessa små delikatesser? Vore det inte trevligt om ni t.ex. skickade er hund till Vietnam för att få tillbaka den som en härlig biff? För er som inte visste det så gör man mat av de flesta djur, inte bara hästar, kor, grisar. Era små söta knädjur som ni har i erat rum på nätterna är också mat. Kanske inte här i Sverige men i något annat land så är dem det. Tänk på det nästa gång ni klappar ert djur. Vilken god biff det skulle kunna bli av den.

Onsdag.

Eftersom man är helledig idag kan man ju alltid passa på att unna sig en sovmorgon... om det inte hade varit så att en viss liten valp ska ha sin mat vid 8. Eftersom man motvilligt är uppe vid 8 så kan man ju alltid passa på att göra lite annat. Som t.ex. att laga sina hörlurar med lim och låta dem ligga i några timmar. Sätta sig vid datorn, dricka te, springa ut och in med valpen, bada, läsa på svenskan, läsa klart kapitlet i idrottsboken, springa ut med gammelhunden, göra mer te, dricka cola (!). Bland annat och nu är klockan halv ett.

Onsdag är det i alla fall och runt sex ska jag till stallet. Skönt att få komma bort också och då räknas självklart inte skolan hit. Man får ta allt med en klackspark, vilket jag gör väldigt sällan. Enbart när jag ska rida och det är sällan. En gång i veckan. Det finns ju självklart hästar jag inte vill få, men skulle jag få dem i alla fall så får jag bita i det sura äpplet. Det var mitt nyårslöfte förra året och jag tycker minsann att jag höll det väldigt bra. Jag accepterade de hästar jag fick utan att dö. Då kan jag lika gärna göra likadant det här året (trots att vi ska dö i december höhö).

Bara för att hålla lite koll på vilka hästar jag får det här året så borde jag skriva ned det.

Förra onsdagen: Odette.


Hon må vara helt enorm (stort huvud, långa öron, lång kropp) men hon är trots allt en av mina favoriter (om vi bortser från galoppen haha). Snel hest. :]

Bildbumb - Nemo!

Jag bjuder på några halvkassa bilder på Nemo! Han är inne i en pain in the ass period just nu. e_e









Ny Design! (Igen)

Så var det hon som sade att hon skulle vänta tills hon fick hem sin dator igen... Haha, bullshit jag fixade med det nu i alla fall. ;) (Tryck F5 om du inte kan se den). 

Som vanligt tog det mig en bra stund att få ihop det hela, men nu är jag relativt nöjd faktiskt. Ni har väl sett att headern är ett litet bildspel? ;) Dock får ni ignorera det vita strecket som finns över bilderna, vettefan hur det kom dit och vettefan hur jag ska få bort det. Nåväl, jag ska ändå byta ut bilderna när jag har fått tillbaka datorn. Jag stressgjorde bilderna bara för att ha något där så länge. Jag får väl lova att de kommande bilderna är bättre. (: Sedan funderar jag på att ljusa upp bakgrunden också, hur det blir med det återstår att se.

Jag hatar att designa om bloggen. Det tar sådan tid och det är alltid något som krånglar. Fast stör jag ihjäl mig på designen så måste den ju bytas, tyvärr... Nu får vi väl se hur länge jag behåller denna innan jag byter. Har jag tur byter jag bara några detaljer och inte hela kalaset.

Daaaaator?

Jag sitter fortfarande och längtar efter min dator. Det har nu gått 3 veckor sedan jag lämnade in den på elgiganten och två veckor och fem dagar sedan dem skickade iväg den. I want it back! För all del saknar jag det mösiga tangentbordet som är snäppet längre än det jag skriver på nu. Det kan ju bero på att jag har de där siffrorna till höger också och inte bara över bokstäverna. Sedan vill jag leka i moviemaker igen och få klart den där lilla filmen. Rätt omöjligt om man inte har sakerna på en annan dator också, right?

Nåväl, tills dess får jag leva med den här datorn. Idag var det i-valsinformation. Som vanligt fick vi börja på Ehrensvärdska, jag gillar inte den skolan nej. Där skulle dem andra kolla på bl.a. Engelska C, Psykologi och Alternativ Medicin. Därefter var det Chapman. Där skulle i alla fall jag kolla på Matte C och Socialkunskap. Egentligen hade jag också tänkt läsa Psykologi men jag ångrade mig och valde Socialkunskap istället. Matten kommer jag inte undan oavsett vad. Jag fick faktiskt kolla i en Matte C bok och just då kändes det... hopplöst. Fast jag antar att det ser bättre ut när jag är klar med B-kursen.

Jag måste vara någon slags helare! För hörlurar alltså... På ett eller annat sätt lyckas jag faktiskt få dem flesta hörlurar att börja fungera igen. Visserligen kan det bli rätt hackigt, man kan behöva hålla på ett visst ställe eller så måste man sitta blickstilla. Trots det så fungerar båda lurarna och det är väl det man är ute efter? Exakt, så lite speciell känner jag mig allt. ;)

Söndagar...

Jag hatar söndagar vissa gånger. Särskilt när man faktiskt vet hur den kommande veckan kommer att se ut. Imorgon är det i alla fall I-valsinformation då man måste traska runt på de tre skolorna bara för att kolla runt på de olika kurserna man kan välja mellan. Ärligt talat, vi gjorde det förra året right? Jag vet vad jag ska välja och ändå måste man traska runt? Fuuuuun, eller nej vänta.

På tisdagar har jag två lektioner. Matte och multimedia. Multimedian är inställd på grund av att det är gymnasiemässa just den dagen. Alla i-val är också inställda... förutom vår jävla matte. Haha, så självklart egentligen. Tänk hur roligt det kommer att bli när jag stiger upp vid 6, för att ta bussen vid 7 för att komma till skolan vid 8 och ha lektion i en och en halvtimme. Särskilt när jag också vet att alla andra ligger hemma och sover eftersom dem är lediga. :)

Dock har det ju sina fördelar också att läsa matte på törnströmska och inte ehrensvärdska. Kan det vara att man slipper de nationella proven? Ja det kan det faktiskt! Woho, första gången törnströmska är bra till något!

Ledig på onsdag men på torsdag blir det redovisning i svenska. Helvete också to be honest. Hur i självaste helvetti ska vi kunna redovisa om riddare och riddardiktning i hela sju minuter!? Bäst vi läser jääääävligt sakta. Hehe, nåväl hur mycket information har vi? Naa, kunde varit mer. Vi har Rolandssången i alla fall! Om det ska vara något att skryta om. Skådespela det hela? Öhöhö, neeeeee. Hur gör man det roligt då? Ärligt talat så har jag inte en susning. I värsta fall får väl läraren döda oss eller något.

Så ja, den här veckan ser inte så jätteljus ut. Det är bara att kämpa! Friskt vågat hälften vunnet!

Helg!

Nu slipper man skolan för ett par dagar igen. Jag lovar, vem som helst skulle bli galen om man tvingades vara på Media sju dagar i veckan. Det är knappt att man klarar fem. Tur i alla fall att det finns vissa lärare som gör lektionerna uthärdliga. Att jag inte gillar Media tror jag alla vet vid det här laget haha?

Jag ska göra en ny design till bloggen så fort jag har fått hem min dator igen. Det tråkiga är väl att jag har en hel del bra saker på den här datorn och en hel del bra saker på den andra. Haha, koppla samman dem? Naah. Bilder kan man flytta över men jag orkar inte installera alla teckensnitt, penslar och "patterns". Igen. Får väl se hur det blir. Smart som jag är så har jag en annan blogg som jag använder till att skapa mina designer. Onödigt att förstöra den här ifall det inte skulle bli bra. 

Btw, så hittade jag en massa gamla bloggar som jag hade glömt bort. Rätt intressant läsning på sina ställen haha. Sammanlagt hittade jag 6 bloggar, dock tror jag att jag har fler. TnT

24/1 - 09

Åh herre min jäklar, nästa tre år sedan jag var i Göteborg och såg The Rasmus. Som tur är kommer jag ihåg stora delar av det + jag har en massa bilder/filmklipp. Det bästa med filmklippen är att ljudet är amazing, man hör vad han sjunger trots att publiken förstör en del. Kunde lätt ha varit sämre! Det lite sämre är att jag inte kunde hålla kameran stilla. Dock går man väl på konsert för att lyssna och inte bara titta? ;)

Om vi ska rabbla minnen kan vi väl punkta upp dem?
  • Som det lojala fan man var/är/vär(?), så var det en självklarhet att man skulle ta med sig en väldigt fin skylt gjord med bläckpenna och kritor. På den ena sidan stod det The Rasmus och på den andra stod det Vi <3 Göran Persson, haha. Jag tror nog att jag har skylten kvar? Nåväl, eftersom den här skylten var ensam i sitt slag och uppe vid varannan låt så var Lauri (sångaren) så snäll att han faktiskt läste högt på den. Att han sedan "inte riktigt kunde läsa" på den först är ju en annan sak. It made my day.



  • Lauri hade McDonalds-morötter i fickan. Gulligt.

  • Snälla som dem var så spelade dem faktiskt alla de låtar jag önskade höra + några till. Det om något var helt awesome. Bland annat var det Chill, Livin' in a world without you, Guilty, Immortal (<3), and of course... In the shadows höhö. :]

  • Det var någons jävla hand med en skeletthandske på som jag fick damp på. Den var i vägen hela. jävla. tiden.



  • Det som i mina ögon var nästan bäst var när de körde In The Shadows. Efter någon vers närmre slutet bad han publiken tjoha lite (jag har glömt bort hur det lät okej? haha) och när han kände sig nöjd började han pladdra något. Folk började "jubla" för att de trodde att låten var slut. Well, guess what? Det var den icke. Eftersom han helt plötsligt börjar sjunga igen. That was fun!


Your Forgiveness (live).

Helt klart något av det bästa jag varit på. Medan jag fortfarande är inne på det här med konserter så kan jag väl rabbla upp några andra band jag har sett.
- Raised Fist (sett & sett, de spelade när vi kom in på Hultsfred men jag var där iaf!)
- Säkert! (mer eller mindre frivilligt, också Hultsfred)
- Timo Räisänen (Hultsfred)
- The Hives (Hultsfred)
- HIM (Hultsfred)
Bland andra.

Bildbuuuuuumb!

Eftersom skolan är olagligt tråkigt så får jag liva upp mig själv på andra sätt. Synd bara att min humor är så dålig att ingen annan kanske uppskattar den. Nåväl, jag skrattar så jag gråter och det är väl det enda som räknas. ;)
(:


(och jag som tycker Harry Potter är dum... höhö)









Favoriter i repris :3:










R.I.P.

J.ä.v.l.a s.k.i.t f.a.n! Där rök ännu ett par hörlurar, den här gången var det mina Koss som mötte döden. Åh... och det var mina sista fungerande hörlurar. :c Så vem sitter inte och störtgråter över de hörlurar som kattafan tog sönder i somras? Jo jag! Bättre hörlurar finns inte. Hööög kvalité, håller väldigt länge. Ett av paren (hade 2) höll över ett år. Bra kvalité på ljudet och sitter helt awesome i öronen!

Så fort jag får pengar så måste jag köpa ett par nya hörlurar det är en sak som är säker. Vilka det blir återstå att se. Dock inga jäkla Skullcandys i alla fall, sämre skit får man leta efter!

Jag hittade mina älsklingar på internet i alla fall. Creative HS-730i heter dem. Kostar 258:- på proshop.se. Antar att det blir dessa jag köper. :3


Såhär snygga är dem, höhö. :3

Detta står på Creatives hemsida om dem:
  • Effektiv bullereliminering - Headsetets in-ear-design håller ute bakgrundsbuller för att ge en klar och högkvalitativ uppspelning med effektfull bas från iPhone, iPad och Nokia-musiktelefoner.
  • Bästa passning för dina öron - Använd de öronproppar som passar bäst för dina öron. Mjuka silikonöronproppar i tre olika storlekar medföljer HS-730i.

Bland annat i alla fall och jag kan bara hålla med när det gäller den första punkten. Man hör inte folket runt omkring när man sitter på bussen. Så awesome. c:

Schema.

Jaaaa, terminens schema ser väl helt okej ut. Om vi stryker alla mediaämnen alltså.

Måndag: Leeeedig.
Tisdag: Matte (8:00 - 9:30), Multimedia (13:00 - 15:30)
Onsdag: Leeeedig.
Torsdag: Någon medialektion (8:00 - 11:10), Svenska (12:20 - 14:25)
Fredag: Matte (8:00 - 9:00), Idrott (11:30 - 12:55), Text (13:20 - 15:50)

Nåja, en hel del ledig tid i alla fall. Mycket av den lär väl gå åt till lille bushunden Nemo. Tur att man är ledig imorgon för jag mår inte alls bra. Förkyld, ont i kroppen och allmänt död. (Y)

Funderar på att hoppa av text, till och med matte är roligare än de där lektionerna. Motivation? None. Förra terminen lämnade jag in tre texter, högst! Det var i början, sedan har jag bara ugglat ut tiden.

BebisNemo!

Tänk er att stiga upp vid 8 för att åka hela vägen ned till Eslöv för att hämta en liten hund. Resan ned tar 2½ timme och sedan är det 2½ timme tillbaka. 5 timmar i en bil är inte alltid roligt. Särskilt inte när man "bara tillbringar" c:a 10 minuter i Eslöv för att genomföra ett hundköp. Dock är det värt det för Nemo lyser upp ens dag! Därför förtjänar han en egen kategori på bloggen haha. :)

Härligt också att det skulle blåsa som det gjorde idag också. Säkert bara för att vi skulle åka så långt... Jag är inte rädd för mycket, men stora fordon är något av det värsta jag vet. Det känns alltid som att de ska tippa rätt över en. Not fun at all! Så... vad fick man se idag precis innan Johannishus? Jo en lastbil som tack vare vinden nästan tippade över räcket. Kändes bra, verkligen. Heh.

Detta har jag lärt mig om Nemo hittills:
  • Han är ett matvrak, letar mat heela tiden. Dock ska han ha mat på bestämda tider.
  • Han är livlig och viftar på svansen hela tiden.
  • Han är som en svans. När man ska rasta honom springer han kring ens ben hela tiden.
  • Han är bara lite lägre än vad Frasse är. (As I said!)
  • Han anpassade sig snabbt till sitt nya hem.
  • Tycker om att bita på allt och alla.

Om det är något mer så har jag glömt det, haha. Nu kan jag också passa på att bjuda på en del bilder jag tog på honom i bilen. :3













Fml.

  • Den här jäkla Grafrapporten kan ta sig. Jag började med den... igår kanske? (hehe) När jag sedan kastade ett getöga på pappret med beskrivningen funderade jag på att hänga mig. Inte roligt. Dessutom lär jag aaldrig få ihop 10 sidor. Fuck it.

  • Imorgon hämtar vi Nemo! Tagga, tagga!

  • Unicorn Dash! Ännu ett spel på mobilen som jag har fastnat för. Det är så mycket roligare när man faktiskt börjar lyckas med att. Haha. :3

  • Jag ska ha teeeeee.

  • Innan dess ska jag pausa filmen. Hp - Hemligheternas Kammare!

  • Brb, gör te.

  • Måla naglarna. Jag ska ha långa naglar igen så lika bra att måla dem så jag ger fan i dem. Visserligen brukar det inte hjälpa men försöka duger!

  • Imorgon så har det gått en vecka sedan min dator skickades iväg. Undrar när jag får tillbaka den?

  • Ändrar man inte schemat mer så kommer jag ha en riktigt slapp termin framför mig. ;)

  • Dags att vända tillbaka dygnet?

  • Jag hade en trevlig nyårsafton med Flii och Emma. Fast incidenten med pommacflaskan kanske vi inte ska nämna haha. ;)

RSS 2.0