Topp 3: Mobilspel

  1. Drop

  2. Ant smasher

  3. Fruit ninja

Dessa spel är de jag spelar oftast. Speciellt Drop, jag spelar det hela tiden. Innan jag går och lägger mig, när jag sitter vid datorn, tittar på film etc, etc. Jag är beroende helt enkelt! c:

Fantasiuppgift

Jag bjuder nu på en Fantasiuppgift som Bosse (textlärare) gav oss för några månader sedan. Den Feta Texten kommer vara det som Bosse skrivit och den vanliga texten är det Jag har fortsatt med. :)

Jag bara skuttade fram, det var som om någon satt på avstånd och sköt små lyckopilar på mig. Vad var det som hände mig? Jag snubblade till och insåg att det var som jag misstänkte. Myror i skorna. Hur de hade lyckats ta sig ner där var ett mysterium. Men det var helt klart dem som hade gjort mig så sprallig. Dumma myror.

Det knastrade till när jag gick. Aldrig tidigare hade jag så tydligt hört mina egna fotsteg. Höll jag på att bli galen? Jag drog dit och gjorde en väldigt fin kullerbytta. När jag vände mig om insåg jag att jag hela tiden hade gått på chips. Det förklarade knastrandet. Dumma chips.

Jag insåg till min fasa att spegeln inte ljög. Mitt ansikte såg skräckslaget ut. Jag hade ritat med tusch över hela ansiktet. Ett svart streck här och ett svart streck där. Innerst inne visste jag att jag skulle våga visa mig ute såhär. Frågan var egentligen bara när. Dumma spegel.

Plötsligt slog det mig att jag var fast i en diskussion jag inte klarade av. Jag började skrika hysteriskt och de andra tittade på mig som om jag vore dum. Sekunden därpå började jag även sparka på alla stolar. Folk flydde från rummet av rädsla för att råka ut för mig. Dumma diskussion.

Tallrikar och glas hade kletat sig fast på diskbänken. Det var groteskt. Stanken var så kompakt att man klart och tydligt kunde urskilja den nästan gröna nyansen. Irriterat sparkade jag till skåpsdörren och gjorde en bakåtkullerbytta. Stanken gav mig en rejäl knock out. Dumma diskbänk.

Min knutna näve träffade honom. Jag lyckades även (av någon mystisk anledning) att även dra till mig själv. Så först hade jag dragit till honom, näven hade åkt tillbaka och dragit till även mig. Tårarna trängde upp och jag började storgrina av smärtan i ansiktet. Dumma näve.

Haha, detta gick faktiskt hem hos Bosse och min fantasi var det väl inget fel på just då. ;)

Books!

Jag har varit med om en rejält låg och patetisk händelse idag, som jag dock inte tänker älta mer kring. Lika bra att glömma och gå vidare. En tydlig ledtråd: Jag lär inte fortsätta sommarjobba!

Biblioteket är nog min bästa vän just nu. Speciellt det på skolan. Det är där jag känner mig som mest hemma. Jag hade lätt kunnat spendera alla mina raster där. Helt awesome.

Jag börjar känna en viss abstinens efter biblioteket. Dock har jag inte läst ut en bok jag lånat så jag får vänta lite till. Jag vill ju helst lämna tillbaka alla böcker samtidigt så jag inte glömmer någon. Sist så lånade jag Vampyrguden - Del 3 - Mexiko och Harry Potter och den flammande bägaren. Harry Potter boken är den jag håller på med just nu. Den andra läste jag ut rätt fort. Rätt sumpigt att jag måste låna del 3 eftersom jag bara hade del 1 och 2. Hm... får väl köpa den så jag har samlingen komplett. (Enligt min mening är Vampyrguden överlägsen Twilight and that is it!) ;)



När det kommer till Harry Potter böckerna har jag läst följande:
  • Hemligheternas Kammare
  • Fenixorden
  • Halvblodsprinser
  • Dödsrelikerna
Sedan håller jag ju på med Den Flammande Bägaren för tillfället. Haha, jag har ju egentligen läst dem i en galen ordning. 2, 6, 7, 5, 4... Antar att jag kommer läsa ettan före trean. Annars är jag inget större fan av böckerna. Jag är säkert inställd på det lite negativare hållet så jag letar efter fel/misstag i böckerna. Hela tiden finner jag saker jag stör mig på/som kunde varit bättre. Men så blir det väl när man förväntar sig att det ska finnas? Fast ska jag peka ut någon så är Halvblodsprinsen helt klart bäst. Ju "äldre" böckerna är desto sämre tycker jag att de är. Så jag förväntar mig inget speciellt av ettan tyvärr. Men men, har man börjat så måste man ju självklart läsa klart! (:

Nu ska jag titta på film. Antingen Hemligheternas Kammare (lööööööövs it) eller Flammande Bägaren. Filmerna är desto bättre, haha! ;]

Ny design!

Efter en del pill i Photoshop och på stilmallen har jag gjort mig en ny, personlig design. Jag suger på allt som har med bloggdesigner att göra så jag är nöjd. (:

Greece...

...we'll meet again ;)

Städning.

Städning är förbaskat tråkigt men det behövs ibland. I mitt fall så är det rätt ofta. Jag förstår helt enkelt inte hur det kan bli så stökigt så fort? suck...

Aja, jag hittade den där ramsaken i alla fall. Jag hade tre alternativ på vart den kunde finnas. Självklart skulle den finnas på det ställe där jag kollade sist. Typiskt. Annars har jag rensat garderoben, dammsugit, tvättat bort damm från bl.a. bordet, bäddat rent och allt annat som behövde göras. Sedan har jag dragit in mina nya saker. I alla fall lampan och kuddarna. Jag kommer behöva hjälp med ramsaken och bokhyllan. Blir säkert imorgon eftersom jag är ensam hemma för tillfället.

Ärligt talat blev jag hur sugen som helst på att flytta hemifrån när vi var på Ikea. Tänk att få inreda sitt egna lilla bo istället för bara ett enda rum? Jisses vad jag längtar. Självklart får det bli när jag är mogen nog och klarar av det. Antagligen kommer det bli efter gymnasiet om allt slår rätt. *längtar*

Nu väntar snart en runda med Frasse (hunden) och sedan blir det nog film. Tror jag... (:

Kalmar & Ikea.

Idag stack jag, mamma och Sofie upp till Kalmar. Det första vi gjorde var att leta oss fram till Baronen och New Yorker. I julklapp hade mamma fått ett presenkort där på 200:- som hon använde idag. Personligen är kläder något av det tråkigaste jag vet. Jag lägger heller pengar på annat än kläder. Dock fick jag med mig en längre, svart kofta för 199:- och en längre, svart skjorta för 49:-. Mamma och Sofie hittade i alla fall mer än mig. Fast är man snål så är man haha. (För det satte emot att betala 200:- för en kofta, döööh.)

Efter besöket på New Yorker tog vi en kort tur in på Ginatricot där bara Sofie inhandlade något. En snabb vända in på Partaj där Sofie än en gång köpte något. Den här gången var det en piercing till tungan. Tillslut kom vi iväg till Ikea.

Väl på Ikea skyndade vi oss igenom en bit tills vi kom fram till Bokhyllorna. Jag har länge varit i behov av en bokhylla då jag har börjat köpa in en del böcker. (Ett inlägg kommer att handla om detta). Hittade en enkel svart "planka" på 110 cm x någonting, för 99:-. Detta tyckte jag var ett rimligt pris om man skulle jämföra med alla andra. Så den blev det. Därefter lunch.

Sedan fortsatte vi genom Ikea och på vår väg fastnade jag stenhårt för en kudde. Dock kostade den hela 149:- (svindyrt) men jag köpte den i alla fall. Jag vill ju såå gärna ha den, haha. För mig blev det även en bordslampa (svart skärm) och en stund tittade jag på olika ramar. Mamma påstod då att vi faktiskt hade något hemma som jag kunde ha mina framkallade bilder i. Den ska jag om en stund försöka leta upp. Ingen ram alltså men det blev ännu en liten kudde för 19:- innan jag var nöjd.

Då var den här dagen beskriven lite kort. Nu ska jag städa klart mitt rum innan jag drar in de nya sakerna. Dessutom ska ett hörn rensas och detsamma gäller garderoben. Leta upp ramsaken och välja ut de kort jag vill ha där i. Tjoho...

Kaninerna.

Här kommer en bild på varje kanin som kom hem till oss idag. Pommac och Hobbe, heter dem. (:

Pommac


Hobbe (han har röda ögon, ja)


Färgat håret.

Nu har jag färgat håret och jag är kalasnöjd. Det blev helt klart långt snyggare än min naturliga hårfärg. Jag bjuder på ett par "fina" webcambilder. (:

Under färgning... (snygg bild, verkligen haha)


...urtvättat hår...


...Resultat! Taaaadaaaaaa! 8D


Wow!

Solen och en del värme har hittat tillbaka till oss igen. Wow, haha. Dock är jag starkt emot både sol och värme om jag ska vara ärlig. Speciellt under sommaren då alla andra vill ha det. Jag skyr verkligen att både bli brun och svettas. Fast att frysa är möjligen långt värre, hm...?

I lördags och söndags så sommarjobbade jag. Sälja jordgubbar/hallon/blåbär från kvart över nio till halv sex. Pengar är alltid uppskattat men jag hade kunnat tjäna dem på ett långt mycket roligare vis. Det finns inget tråkigare än att sitta där och sälja i åtta timmar. Helt klart sämsta sommaren hittills. Lär ju absolut inte göra det nästa år.

Idag har det väl hänt en del. Trissan och Ace (kattungar) ska idag skiljas åt. Ace åker till sin husse som för övrigt fyller år idag. Trissan kommer dock stanna några veckor till. Dessutom var de som ska ha Trissan här och hälsade på henne. Det är en liten flicka som ska ha henne och hon kommer säkert att få det bra. 
Jag har också plockat av en del av de hallon som växer på tomten. Dock växer de som ogräs och är rätt svåra att komma åt på vissa ställen. Haha, men det blev en burk i alla fall.

Nu är mamma och mina tre syskon iväg och ska hämta sina kaniner. En hermelin och en holländsk kanin. Själv har jag inte sett dem men de kommer att hamna framför kameran i alla fall. :]

Tillsist ska jag förhoppningsvis färga håret ikväll. Antingen när de andra kommit hem eller efter middagen. Jag vet ärligt talat inte när jag färgade håret sist. Gissar på att det var för nästan ett år sedan, efter det att jag hade rakat sidecut. Vilket jag hade knappt en månad innan jag rakade av det resterande håret också. Nu har det dock växt och blivit "fint" och ska färgas igen. (:



Rosetter.

På en av väggarna i mitt rum hänger ett antal rosetter. En röd/blå, en blå/vit och resten är vita. Dock saknas en grön och möjligen en vit. Så sammanlagt har jag 12-13 stycken. Jag vet också vilken rosett som jag fått med vilken häst. Alla har jag fått under min tid på klrk.

Den röd/blåa rosetten fick jag med ponnyn Sara (1994 - 2009) under ett ridläger. Ridlägret avslutades med en laghopptävling och det lag jag var med i vann. Därmed fick jag den här rosetten.


Sara (Bilden är lånad från Klrk.se)

Den gröna rosetten, som jag inte hittar, fick jag med Samira. Även denna fick jag under ett ridläger som avslutades med en hopptävling.


Samira (Fotad av mig, ©opyright)

En av de vita rosetterna fick jag efter en Clear Round med Humlan. Jag kan se vilken det är eftersom märket i mitten är mindre än de andra.


Humlan (Fotad av mig, ©opyright)

Resten av de vita rosetterna + den blå/vita har jag fått på olika Clear Rounder med Naseweis. En gång var också stilhoppning och jag har fortfarande bedömingen kvar. Under de gånger jag haft Naseweis på Clear Round har han endast rivit en gång. Lika stolt är jag ändå över honom, trots att han inte är min!


Naseweis (Fotad av mig, ©opyright)

Fotbad.

Jag tog mig tillfället att ta ett fotbad. Ibland behöver fossingarna också bli bortskämda efter allt spring de får utstå haha.

När det kommer till fotbad för min del brukar det bestå av följande:


  • Hett vatten
  • Salt (öppnar och rengör porerna, gör huden mjuk)
  • Diskmedel (Löser upp döda hudceller)
  • Lavenderolja (lindrar trötthet)
  • Olivolja om man inte har Lavender.
Jag tappar alltid upp riktigt hett vatten i en balja till att börja med. Det ska vara så varmt att man precis kan ha i fötterna. Därefter häller jag i salt lite på måfå, cirkus en matsked i alla fall. Sedan droppar jag i några droppar diskmedel. Tillsist häller jag i en kork lavenderolja som kommer från Oriflame. Innan jag sätter i fötterna så brukar jag fila hälarna från hård, spruken hud. Efter fotbadet smörjer jag fötterna med fotkräm.

Man kan även ha Citronsaft i fotbadet om man vill det. Detta har en lindrande verkan på fötterna. Annars kan man ta Äppelcidervinäger som piggar upp och tar även bort klåda. (:

Rent öra!

Nu har jag tagit tummarna ur baken och rengjort mitt lilla öra rejält. Jag har 2 piercingar i det högra örat. En Industrial och en Rook. Tyvärr har jag slarvat med rengörningen av industrialen (tog den i januari) och pillat lite för mycket på den. Med andra ord. Den varar rätt fint. 

Tog ut piercingen och lade den i kokande vatten för att den skulle bli ren. Tvättade rent hålen med rengöringsmedlet man fick med när man gjorde piercingen. Detta gjorde jag med en tops och därefter dränkte jag hålen med medlet direkt. Nu känns det rent och fint. (:

Funderar på att koka ihop en saltlösning ikväll som jag ska doppa örat i. Lite extra för hygienen. (:



Möööh...

Jag får allvarliga krampryckningar när något inte går som planerat. Efter några timmars jobb med att få ihop en ny del att lägga ut på Dikta så kan man inte lägga ut den.

Det tog mig tid att över huvud taget veta hur jag skulle börja. Sedan fick jag ändra en hel del för att jag inte var nöjd med det. Efter mycket om och men fick jag faktiskt ihop två A4. Nöjd med den insatsen så loggar man, glad i hågen, in på Dikta för att lägga ut den. Så publiceras den inte? Det har hänt mig förut och det hjälpte den gången att byta webbläsare. Det provade jag igen utan resultat. Inget publicerades den här gången heller. Försökte några gånger till, men nej nej. Suck.

Jag antar att det bara är att vänta en stund och försöka igen. Därför får jag väl passa på att leta fel i den här nya delen. Aja, skam den som ger sig!

Apple stämmer HTC.

http://www.prisjakt.nu/pryl/tele/946_htc_mobiler_kan_stoppas_i_usa
(artikeln)

What to say, what to say? Apple, det här är pinsamt. Jag håller med en del av kommentarerna under själva artikeln. Bl.a:

"Apple har på vanligt vis storhetsvansinne, nåja folk börjar få upp ögona för vilket skräp apple är, så dom börjar nu köra med sådana här trix nu för att försöka hålla efterfrågan uppe."
- ggustavsson

"Utan att vara allt för insatt tycker jag detta låter lite som att Apple (läs: USA) gör vad de kan för att "äga" allt.
För att citera Bush Jr; "Kapitalism är bra"."

- whatafu

Om jag ska uttrycka mig personligen så måste jag få lov att få skratta åt Apple. För som sagt, det här är pinsamt. Jag tror helt enkelt att Apple känner sig hotat och måste ta till med "fula knep" för att hålla sin ovärda rang. De är säkerligen maktgalna och kräver mer och mer. Rädda för att konkurrera på ärligt sätt bara av rädslan att sälja mindre än andra. Det finns ett ord som passar perfekt. P-A-T-E-T-I-S-K-T!

Jag är en glad och stolt ägare av en vanlig PC-dator och en HTC-mobil. Båda rinner som vattnet för mig och är värda de pengar som de kostat mig. Medan Mac & iPhone har helt klart ovärda priser. Jag har inte sett en enda Mac-dator under 9000 riksdaler. Jag hade aaaldrig lagt ut så mycket pengar på en Mac om man kan hitta en ungefär likvärdig PC billigare. Inte en chans att Mac är värda sina priser. Kostar de så mycket bara för att det är få som köper och då måste få in lite pengar i alla fall? Jag skulle tro det. Dessutom finns det inte något speciellt till Mac, utan allt är mestadels designat till PC. För det är där marknaden finns. 
(Det ska erkännas att på den linjen jag går, Media, har vi Mac-datorer. Dock är de inte populära alls och största del av klassen föredrar PC, tack käre gud.)

Hur mycket kostar en iPhone? Inte under 5000 riksdaler? Haha inte en chans att jag skulle lagt ut så mycket pengar på en mobil som går sönder när garantin har gått ut. För så vitt jag vet är iPhone designade för att gå sönder när en ny kommer ut. Rykten kanske? Men jag tar inte risken i alla fall. 5/6000 åt helsike när den väl ryker och man måste köpa en ny. Det finns säkerligen billigare, bättre, mer hållbara mobiler än iPhones. 

Haha nej, jag känner ett sky mot allt som kommer från Apple. iPods, iPads (förstorade iPhones, vad är meningen?). Nej, jag kommer för all framtid hålla mig till den mer säkra marknaden även om jag måste köpa antivirus program.

Detta är mina åsikter och jag vill gärna höra andras åsikter om allt som rör saker från Apple! (:

Dikta.se


Det här är en sida jag är inne på i princip hela tiden. Jag älskar att sitta och läsa andras noveller. Lika kul är det att kommentera eftersom jag vet att författaren blir glad. Jag har själv lagt ut en del och vet hur glad man blir när man loggar in och ser att man har fått kommentarer på sina verk. Dessutom är variationen på novellerna här (dikter är jag inte så intresserad av) otrolig. Jag kan inte låta bli att avundas alla andras fantastiska fantasi medan min oftast står på noll. 

Jag följer hur många olika noveller och det jag fastnar mest för är sättet folk skriver på. Självklart är ju handlingarna också fantastiska annars hade jag nog inte orkat hålla intresset uppe. Som sagt, jag ägnar större delen av min datortid på Dikta i jakt på uppdateringar. Jag får ju en hel del tips på hur jag själv kan förbättra sättet jag skriver på. Sedan, vad går upp mot att slösa några sekunder på att slänga in en kommentar som kan göra författaren glad? Inget, om man frågar mig. (:

Jag ger den här sidan två tummar upp (för fler har jag inte :c)! :)

Ridskoleåren.

Jag har ridit på 4 olika ridskolor sedan jag var 3-4 år. I dagsläget rider jag på Klrk och har ridit där sedan 2005/2006, inte helt säker. Därför kan jag säga att jag har en del erfarenheter av ridskolor.

Den första minns jag inte så mycket av då jag var ganska ung. Det jag kan minnas var att jag faktiskt lärde mig en hel del. Jag har en del hoppminnen, hur stallet såg ut och till och med en del hästnamn i huvudet. Vi köpte faktiskt min första katt där också. Madicken. Sedan flyttade vi när jag var 5 och då låg ridskolan för långt bort. Istället började jag på en som till och med låg i samma ort.

Den här ridskolan har jag lite mer minnen ifrån. Dock fanns det en hel del brister och egentligen var det inget vidare till ridskola. Så vitt jag kan minnas fanns det bara 4 hästar där, varav 3 fick man rida. Ett russ som hette Trixie, en nordsvensk som hette Fanola (rädd för spön) och den lilla shettisen Lukas. Själva "paddocken" låg en kort bit ut i skogen. Sedan kan jag inte minnas så mycket av lektionerna och inte heller hur länge jag red där. Dock kände vi tillslut att det här stället inte var så bra så vi sökte vidare till två andra ridskolor.

Jag valde den vi först fick svar ifrån och jag har även här en del minnen. Det här stallet var inte heller jättestort men något större i alla fall. Här hade de en riktig paddock med flis. Den första hästen jag red här var ett sto som hette Pyret. En liten häst skulle jag gissa på att hon var. En sommar var jag där på ridläger och diplomet jag fick har jag fortfarande kvar. Nu minns jag inte helt om ridskolan las ned eller om vi i alla fall sökte till Klrk igen.

2005/6 kom vi in på Klrk och här har jag gått kvar sedan dess. Utan att överdriva eller dra en vitlögn så kan jag säga att Klrk är långt mycket bättre än de 2 senaste. Första hästen som jag red här var en gammal ponny som hette Lufsen. Sedan har det bara rullat på och jag har sett en hel del ponnyer och hästar komma och gå under de här åren. För tillfället har Klrk cirkus 25 hästar och ponnyer som i skrivande stund går på sommarbete. (:

Jag kommer att skriva mer om min tid på Klrk senare, från då och framåt. Dessutom kommer nog vissa inlägg som handlar om Pajazzo, en foderhäst jag hade under 2008. (:


(Jag & Naseweis efter en Clear Round, någon gång under förra året)

Om och men.

Efter en hel del med om och men så har jag äntligen fått ordning på torpet. Designen till bloggen är självklart inte gjord av mig. Jag har valt en gratis bloggdesign som säkerligen många andra också använder, helt enkelt för att jag suger på att göra sådant. ;) Men den lilla "headern" jag har är ett egenfotat foto. Den får duga tills vidare och gör bloggen något personligare i alla fall. Snart kommer jag fylla bloggen med vettigare inlägg.

Trevlig kväll! c:

RSS 2.0