Mörkhyad nazist?

Happ, nu har man läst ut boken man lånade förra veckan till svenskan. Den svarte nazisten av Magnus Sandelin. Helt klart en läsvärd bok (även om det är en biografi).

Något jag funderade ihjäl mig på var om mörkhyade personer verkligen var accepterade inom nazismen. Det är inte vad jag har lärt mig och stämmer heller inte in på den bild jag har av nazism/ter. Vad jag hela tiden har trott så är nazism "Vit makt" och att de strävar efter ett "rent" samhälle. M.a.o. inga judar, zigenare, handikappade, mörkhyade och sexuellt avvikande personer. Alltså precis som det var under Andra Världskriget. 

Svaret kom väldigt flummigt fram i boken. Vissa gånger stod det att det var "okej" och andra gånger var det inte alls okej. I slutändan tolkar jag det ändå som att en mörkhyad inte alls är accepterad inom nazismen. För att citera ur boken;

"För en övertygad nationalsocialist står kampen först och främst mot judar och "judiskt inflytande" i samhället."

"Efter morden skrev nazisten Magnus Söderman, då "pastor" i Kristna nationskyrkan, apropå Arklöf: "Vi skall inte ha någonting med andra raser eller folk att göra"."

"Den dåvarande ledaren för Nationalsocialistisk front, Anders Högström, sa i en intervju med anledning av Arklöfs påstådda medlemskap i partiet att en "mulatt" aldrig skulle släppas in i partiets led."


Dessutom kommer det fram i boken att trots Arklöfs nazistiska inställning och "medlemskap" i NSF så blev han aldrig riktigt accepterad på grund av sin hudfärg.

Summan av kardemumman = Hudfärgen spelar visst roll för en nazist, nmw.

Inte för att jag är sådan, men det var en tanke som störde mig medan jag läste boken. Någon annan som har något att komma med gällande detta?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0